Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.585
SSD Plus SSD'm var masaüstü bilgisayarımda. Bütçem hiç kalmadı mecburen Vatan'da 240 GB olan modeli 180 TL'ye düşüyordu hediye çekimle aldım ve eziyet çekiyorum hala. Ciddi manada bu kadar kötü bir SSD olamaz. 30 saniyede boot oluyor sistem hiçbir program yok açılması gereken. Oyunlarda HDD'den farkı yok çok yüksek bekleme süreleri var.

Forumda size her söyleneni almanız bence sizin hatanız. Çoğu Sosyal kullanıcısı fikir alıp, aldığı fikirleri araştırıp, iyiyi kötüyü ayırt etmek için başlık açıyor. Sizin aldığınız fikirleri kullanıcı yorumlarını okumadan, videoları izlemeden, uzun kullanım testlerini izlemeden direkt güvenip almanız değişik. Hatırlatırım bugün foruma girmiş biri, sizin tavsiye istediğiniz konuya direkt kendi düşüncelerini yazabiliyor. Ayrıca bazı yazmış olduğunuz ürünler için ise beklentilerinizi baya yüksek tutmuşsunuz. Parayı veren düdüğü çalıyor maalesef.

Bomboş yorum.

SSD Plus öneren adam bu eleştirileri hak ediyordur zaten. Arkadaşın giriş seviyesi ürünleri alıp "kalitesiz" ilan etmesi çok saçma geldi bana ama.
Ben aldığım ürünlerin giriş seviyesi olup olmadığına değil sorun çıkartmış mı ona baktım, mesela KZ EDX 1DD kulaklık 4 ay civarı içerisinde kullanılmayacak hale geldi. Neden peki? Giriş seviyesi ürün diye mi?
Bu arada başlıkta sorunlu demişsiniz hepsi giriş seviyesi ürünler bir kaç tane dışında sorunlu yok onları da araştırmadan almışsınız. Sizin beklentinizi ürünler karşılamamış demek daha doğru olur.
Olabilir ama forumun önerisiyle aldığım KZ EDX 1DD kulakiçi kulaklık 4 ay civarı içerisinde kullanılmayacak hale geldi.
Forumda size her söyleneni almanız bence sizin hatanız. Çoğu Sosyal kullanıcısı fikir alıp, aldığı fikirleri araştırıp, iyiyi kötüyü ayırt etmek için başlık açıyor. Sizin aldığınız fikirleri kullanıcı yorumlarını okumadan, videoları izlemeden, uzun kullanım testlerini izlemeden direkt güvenip almanız değişik. Hatırlatırım bugün foruma girmiş biri, sizin tavsiye istediğiniz konuya direkt kendi düşüncelerini yazabiliyor. Ayrıca bazı yazmış olduğunuz ürünler için ise beklentilerinizi baya yüksek tutmuşsunuz. Parayı veren düdüğü çalıyor maalesef.
Ben önerilen ürünleri direkt almıyorum, mesela Logitech F710 önerildi bana ama araştırdım ve temassızlık sorunu olduğunu gördüm. Ben de almamayı tercih ettim.

Steelseries QCK ile ben de sorun yaşamıştım, bu sebeple kendim hiçbir zaman önermedim. Şu konuya bakabilirsin. Bu ürünü GIST 2014'te denemiştim ilk kez, hoşuma gitmişti. 2015-2016 gibi de aldım. 1.5 yılda pert oldu.

QP Prism kullanıyorum, yaklaşık 5 ay oldu. Herhangi bir sorunu bulunmuyor. 59 TL'ye bundan daha iyi bir ürün bulabileceğini düşünmüyorum. Bunun büyük modeli olan Honeycomb ve Hexa modellerini de forumda çokça kullanan var, memnun kalmayan ilk defa sizi gördüm. Aklıma gelen ilk 2 kişi @246941 ve @Esperoja Honeycomb XL kullanıyordu. Yani genel olarak fiyatına değen bir ürün, gidip de XPG Battleground XL kalitesi beklemeyin. XRades ile de kıyaslanamaz, berbat koku yapan, çizim kalitesi berbat olan bir ürün. Almamla çöpe atmam bir oldu.
Pahalı ürünleri de kullandım, ucuz ürünleri de. QP Prism kadar memnun kalmadım hiçbir üründen.

HDD konularında refurbished olmayan ürünler haricinda sorun çıkmıyor diye biliyorum. Refurbished satan mağazaları öneren üyeleri görünce genelde refurbished satmayan güvenilir satıcılardan öneri yapıp düzeltiyorum. UBM Bilişim gibi mağazalar refurbished satıyor mesela, @Berkay Davas söylemişti bana da. O günden beri refurbished satan mağazaları önermem.

Windforce serisi genel olarak ısınan bir seri zaten, Google'a Windforce yazmanla birlikte zaten ısınma sorunu başlıklı konu yığınlarını göreceksin.

1615484028767.png

Kendi kullanıp memnun olmadığım ürünleri asla ama asla önermedim şu ana kadar. Kullanıp memnun olup beğenmediğim ürünleri de aynı şekilde hiç önermedim. Mesela AL3 SPN SSD kullanıyorum, firmware yok, TLC diye satılan ürün QLC çıktı, vaad ettiği değerleri 1 sene sonra 50-60 MB/s kaybetti gibi gibi.

Aynı HDD'nin 1 TB versiyonunu kullanıyorum ve bugüne kadar hiçbir problem ile karşılaşmadım. 7 yıl oldu bu arada. Bunun dışında sormak isterim, bu bileşenleri size kim veya kimler önerdi? Marka ürünü diyerek düşük modelleri pahalıya almak kötü bir şey fakat bazı ucuz ürünler var ki cidden rezalet. Everest'in herhangi bir ürününün herhangi bir modeli mesela. Ya da James Donkey ürünleri. Ve şunu söylemek istiyorum. KZ edx kulaklığı, zs serisi gibi başlangıç modelleri ve doğal olarak ses konusunda tatmin etmiyor. Kablosunun problem olduğunu söylemişsiniz ama o kablolar zaten değiştirilebiliyor, değil mi? Sesin azalmasının ve tamamen bozulmasının nedenini bilemeyeceğim ancak bu başlangıç ürünlerinden bir tanesi.
KZ EDX 1DD'nin ses kalitesi güzeldi ancak malzeme kalitesi berbattı, bu ürünleri bilgili ve diğer kişiler gerek diğer konularda gerek kendi açtığım konularda önerdiler.
Birisi önerince aynı eşyayı farklı siteden öneren oluyor ya. Kanser oluyorum.
Hem de daha pahalı oluyor bazen :D
Monster laptoplar çok kötüleniyor. Artık gönül rahatlığı ile Tulpar alabilirim bu gönderiden sonra. 😂
Forumda önerilmeyen şeyleri deneyebilirim bu arada, o noktaya geldim çünkü.
Memnun kalmayan ilk defa sizi gördüm
İlk başta memnun değilim yazmıştım ancak aslında ortalamanın bir tık üstünde memnunum, ama Xrades alsaydım keşke diyorum bazen. Çünkü o ürünü çoğu yerden araştırdım ve iyi olduğunu gördüm.

İlk başta memnun değilim yazmıştım ancak aslında ortalamanın bir tık üstünde memnunum, ama Xrades alsaydım keşke diyorum bazen. Çünkü o ürünü çoğu yerden araştırdım ve iyi olduğunu gördüm.
Ben kullanmış biri olarak söyleyebilirim, rezalet bir ürün. Ürün yorumlarında kokusu geçer 1 hafta sonra diyorlar, oda buram buram plastik kokuyor. Deathadder Chroma'nın skatezlerini çizmişti tabanı.

Windforce serisi genel olarak ısınan bir seri zaten, Google'a Windforce yazmanla birlikte zaten ısınma sorunu başlıklı konu yığınlarını göreceksin.
Isınma sorunu olduğunu bana önerildiği zaman biliyor muydum bilmiyor muydum hatırlamıyorum ama diğer GTX 1660 Super'lere göre en ucuzu o modeldi, 2000 TL'ye almıştım İtopya'dan ve 1.5 günde elime ulaşmıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı