Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.386
Bu forumu ve insanlarını seviyorum ancak ürün önerilerinize olan güvenim büyük oranda zedelendi, şimdi teknoloji şans işi falan demeyin. Bu kadar da tesadüf olacağını düşünmüyorum, şimdi size forumun önerisiyle aldığım ancak memnum olmadığım/bozulan ürünleri yazacağım.

KZ EDX 1DD (kabloları yıprandı, bir kulağı çok az ses vermeye başladı ve en sonunda bozuldu)

Kingston A400 SSDNow (kısmen kronik sorunlu bir SSD, bazı küçük sorunlar yaşıyorum)

QP Bilişim Mousepad (anlatıldığı kadar ahım şahım bir ürün değilmiş, keşke Xrades Mousepad alsaydım demiyorum değil)

SteelSeries QCK Mousepad (zamanla yıprandı ve çok toz kapıyor, memnun değilim. Akışkanlığı ilk günkü gibi değil)

WD Blue 500 GB HDD (aslında bu modelde sorun yok diye biliyorum ama ben forumun önerisiyle atılan linkten aldığım zaman 2 tane bad sector bulunan bir HDD geldi bana, hatta forumda aynı satıcıdan alan birkaç kişi konu açmıştı bununla ilgili)

Sharkoon Rush ER3 (dendiği kadar kaliteli değil, fiyatını tam anlamıyla hak ettiğini düşünmüyorum)

High Power 600W +80 Bronze (sanırım bu üründe sorun var ancak emin değilim, OCCT'te Power testinde 5 saniyede Crashed hatası verdi ve test işlemi durdu)

Gigabyte GTX 1660 Super Windforce (ısınma sorunu olan bir kart ancak iyi ki benim elimdeki kart pek ısınmıyor, Aerocool Aero One Frost kasamdan kaynaklanıyor olsa gerek)

Acer Nitro QG221Qbii (aslında memnunum ama ürün anlatıldığı gibi 1ms değil, hatta 10ms falan sanırım. Kısacası kandırmaca var ve bu ürünü de Technopat Sosyal'in önerisiyle almıştım.

MSI Vigor GK20 (tuşları aşırı sert ve fiyatını hak etmiyor, sırf MSI diye o kadar para veriyoruz sanırım)

Ve belki de daha unuttuğum birkaç tane daha ürün, kısacası sizleri sevsem de güvenimi zedelediniz. Artık sizin ürün önerinizle pek hareket etmek istemiyorum, tabii ki önerdiğiniz az buçuk iyi ürünler de var ancak kötü ürünlerin sayısı daha fazla. Kaliteli ve F/P diye tutturduğunuz ürünler çok geçmeden bozuluveriyor veya ben ve çevrem memnun kalmıyor
Sonuna kadar haklısın. Bu forumda daha ürünü kullanmadan sağdan soldan duyduklarıyla ürün öneren çok büyük bir kitle var. Benim bizzat kullandığım ve sorun yaşamadığım, testlerle desteklediğim ürünleri linç edip, yine sağdan soldan duyma bilgilerle onu alma bunu al diyen başıboş bir kitle var malesef. Bu yüzden ben artık konu açarken yazımın başında belirtiyorum '' kullanmayanlar veya sadece orda burda görenler yorum yapmasın'' gibisinden. Bununla beraber zaten ürün hakkında gerçek bilgisi olanlar kendini kısa, öz ve destekleyici yazımlarıyla belli ediyorlar. Bu yüzden sadece ufaktan fikir almak için danışın, geri kalan inceleme ve elemeleri kendiniz yaparak ürün alın.

Benimde farkettiğim acayip bir sürü psikolojisi hareketi var. Çoğu kişi kulaktan dolma başkasının önerdiğini öneriyor. Sorsan kullanmamıştır gözüyle bile görmemiştir ürünü. Mesela şu sıralar Gamenote diye bir markanın klavye mouse kulaklık furyası var sitede. Bundan 1.5 2 ay önce adını duymadığım marka son zamanlarda herkes satın almış heralde herkes herkese öneriyor hay Allahım. Sorsan 1 kişi bile kullanmamıştır.

Hala daha Samsung SSD'lere güvenemiyorum forumdakiler beğenmiş ama emin değilim.
Bu videoya bakabilirsin. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıkıntı yaşadığınız ürünlerden tek Kingston SSD'yi bilirim sıkıntı yaşayanda var yaşamayan da teknoloji şans işidir. Şöyle bir örnek vereyim sistemimde bulunan Sharkoon shpv2 650W PSU'yu 1 senedir kullanmaktayım 3 ay önce arkadaşım sistem topladı onun sisteminde de aynı PSU'yu kullandım oda memnun biz bir sıkıntı yaşamadık. Geçen aylarda arkadaşım aynı PSU'yu alıp sistemine taktı bir veya iki hafta sonra PSU cortladı patladı anlayacanız.🙂

Sıkıntı yaşadığınız ürünlerden tek Kingston SSD'yi bilirim sıkıntı yaşayanda var yaşamayan da teknoloji şans işidir. Şöyle bir örnek vereyim sistemimde bulunan Sharkoon shpv2 650W PSU'yu 1 senedir kullanmaktayım 3 ay önce arkadaşım sistem topladı onun sisteminde de aynı PSU'yu kullandım oda memnun biz bir sıkıntı yaşamadık. Geçen aylarda arkadaşım aynı PSU'yu alıp sistemine taktı bir veya iki hafta sonra PSU cortladı patladı anlayacanız.🙂

Aynı PSU var bende gayet güzel.

Aynı PSU var bende gayet güzel.
Hocam, sizde sorunsuz olabilir ancak kalitesiz bir ürün. Çünkü iç yapısı 2012 model Corsair VS serisiyle aynı. Yani iç yapısı 9 senelik bir PSU ile aynı. 9 senelik bir PSU'yu kullanıyorsun sayılabilir. Ve korumaları da eksik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı