Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.893
Hocam ben de öneri istiyorum ve sadece gerçekten bu işte usta olan kişilerden yardım alıyorum. Kimisi gelip Rampage önerir kimisi gelip ben kullanıyorum efsane der onları ben takmıyorum. Sağlık olsun, bir daha ne almayacağınızı önermiş oldunuz bir de HDD iyi diye biliyordum. Garantiye falan gönderin isterseniz.
O HDD ya piyango ya satıcı ya da kargo sıkıntısı.

@Saboteur Bir adam ölümüne, kullanmadığı kötü bir ürün savunuyorsa tabii bu kötü bir şey ama biri kullanmadığı ürünü önerebilir. Her önerilen şeyi almak zorunda değil üye.

Yıllar önce kendim kullanmadan yorumlara bakarak bir üyeye bir ürün önerdim, bunu yaparken de kullanmadığımı belirttim ama yorumları da gösterdim. Üye ürünü aldı, aslında kötü bir ürün değildi ama "kişisel" tercihinden dolayı üründen memnun kalmadı diye özelden ulaşıp ürünün parasını göndermişliğim oldu.

Kısacası bir ürünü kullanmayan biri o ürün hakkındaki kullanıcı deneyimi konusunda hiçbir şey bilemez. Kullanıcı deneyimine hakim olmadığın bir ürünü önerirsen de böyle memnuniyetsizlikler çok sık görülmeye devam eder.

Önerenler ürünü kullanmadım ama böyle yorum var deyip önermiyor, sanki piyasada ne varsa kullanmış da kendi hayatında kullandığı tek ürünü "en iyi" diyerek karşısındakine aldırmaya çalışıyorlar.

Yıllar önce kendim kullanmadan yorumlara bakarak bir üyeye bir ürün önerdim, bunu yaparken de kullanmadığımı belirttim ama yorumları da gösterdim. Üye ürünü aldı, aslında kötü bir ürün değildi ama "kişisel" tercihinden dolayı üründen memnun kalmadı diye özelden ulaşıp ürünün parasını göndermişliğim oldu.

Kısacası bir ürünü kullanmayan biri o ürün hakkındaki kullanıcı deneyimi konusunda hiçbir şey bilemez. Kullanıcı deneyimine hakim olmadığın bir ürünü önerirsen de böyle memnuniyetsizlikler çok sık görülmeye devam eder.

Önerenler ürünü kullanmadım ama böyle yorum var deyip önermiyor, sanki piyasada ne varsa kullanmış da kendi hayatında kullandığı tek ürünü "en iyi" diyerek karşısındakine aldırmaya çalışıyorlar.
Evet, haklısınız ama şimdi insanlar kullanmadığı ürünleri hiç mi önermeyecekler? Sadece kullandığımız ürünleri mi önerelim? Bu da saçma oluyor.

Eklemek istediğim bir detay daha var. Mesajı çok diye birisinin dediği doğru olacak diye bir şey yok, bunu asla unutma. Recep Baltaş bile önerse araştırmadan alma. :D
Zamanında bu hataya düşmüştüm ama gerçeği anlayalı çok oldu, ayrıca bana o ürünleri öneren kişiler sadece mesaj sayısı yüksek kişiler değildi. Şimdi burada kimler olduğunu açıklardım ama öyle bir şey yapmak istemem, yanlış anlaşılabilir.

Ya bak böyle konularda bir bilgisayarcıya danışacaksın ürün hakkında bilgi isteyeceksin. Oldu bitti.
Geçen gün bilgisayarcıya gittiğimde 10 TL'lik Platoon termal macuna en iyisi demişti, piyasada daha iyisi yokmuş. Bir de mavisi varmış da, o pek iyi değilmiş bak bak :D

Bilgi isteyeceğim bilgisayarcılar bunlarsa internetten bilgi almayı tercih ederim.

Evet, haklısınız ama şimdi insanlar kullanmadığı ürünleri hiç mi önermeyecekler? Sadece kullandığımız ürünleri mi önerelim? Bu da saçma oluyor.
Haklısın, mesela ben hayatımda sadece 2 tane SSD kullandım. Onun dışında çok az ürün kullandım, yani bilgi var ama tecrübe yok.

Geçen gün bilgisayarcıya gittiğimde 10 TL'lik Platoon termal macuna en iyisi demişti, piyasada daha iyisi yokmuş. Bir de mavisi varmış da, o pek iyi değilmiş bak bak :D

Bilgi isteyeceğim bilgisayarcılar bunlarsa internetten bilgi almayı tercih ederim.
Valla açıkçası benimki tanıdık falan da değil ancak adam gayet iyi bilgi veriyor ekran kartı ve işlemci özellikleri hakkında ona danışıyorum.

Valla açıkçası benimki tanıdık falan da değil ancak adam gayet iyi bilgi veriyor ekran kartı ve işlemci özellikleri hakkında ona danışıyorum.
Bu forum öneri konusunda beni olumsuz yollara yönlendirse de teknik konuda çok bilgili üyelere sahip bir ortamdır, bilgisayarcı her ne kadar bilgili olsa da sorunu Technopat Sosyal'e sormanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı