Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.451
WD HDD hariç hiç birini önermezdim bunların, önerenler de belki çok büyük indirimleri vardı diye önermişlerdir. Ama Technopat'ta kalitesi vasatı aşmayan ürünler çok öneriliyor, katılıyorum.
Hiçbiri indirimde değildi, hatta Kingston A400'ün 480 GB versiyonunu Trendyol'dan 453.25 TL'ye almıştım ben 1 yıl önce. Hatta yanlış hatırlamıyorsam en ucuz satan yer orasıydı.
Hocam konu açmışsın diğerlerinin ne dediği beni ilgilendirmez. Kusura bakmayın açıkçası. 16 sayfa heyt be destan mı yazdınız arkadaşlar?
Tartıştık ve bazıları beni küçük çaplı linçledi, hepsi benim mesajım değil.

Konu sahibine söylüyorum suç biraz da sende. 1000 liraya 1ms monitör olabileceğine inanıp aldın öyle mi? Suç senin.
10ms veya üstü de olmaz ama yani, ek olarak o zaman teknik bilgim yoktu. Foruma ilk katıldığım zamanlardı ve aşırı cahildim.
WD HDD iyidir yıllarca kullanan var ama sıfır ürün alırsan. Kalkıp n11, Hepsiburada ya da Trendyol'dan 20-30 lira ucuz diye refurbished HDD alırsanız bad sektör çıkar tabi ki.
Hepsiburada'dan 169 TL'ye almıştım ve yorumların neredeyse hepsi 5 yıldız idi, kimse bad sector var falan yazmamıştı. Test yaptıklarını da sanmıyorum zaten, ek olarak ben ürünü bildiğim için sadece alacağım yerin yorumlarına bakmıştım.

Hocam ben QCK Edge kullanıyorum sıkıntı çıkar mı?
QCK Edge kenarları dikişli güzel bir model. Benim beğenmediğim ve memnun kalmadığım ürün bundan.

Hiçbiri indirimde değildi, hatta Kingston A400'ün 480 GB versiyonunu Trendyol'dan 453.25 TL'ye almıştım ben. Hatta yanlış hatırlamıyorsam en ucuz satan yer orasıydı.

Sıkıntı şurada başlıyor, orada önerilen markalar da önerilmeyenlerle aynı skalada bulunuyor. Popüler veya kısmen bilindik markaların alt segment ürünleri isimsiz markaların kalitesinde oluyor. Burada da şans faktörü devreye giriyor. King Dian almasın gitsin Kingston alsın diyor ama ne oluyor o Kingston daha sıkıntılı çıkıyor, sebebi ise alt segment ürün olması. O Sharkoon kulaklık da böyle, mousepadler ve klavye de böyle.

Ürün önermekle övünen, bu konularda binlerce mesaj yazan arkadaşlara ders niteliğinde bir konu olur umarım. Bir ürün önerirken olası binlerce liralık harcamalar hesaba katılmalı. Sadece kopyala-yapıştır yapan üyeleri saymıyorum.

Burada bütün suç öneri yapan üyede değil elbette. Paranın sahibi belli, ne alınacağının kararını verecek kişi de belli. Lakin kafada bir fikir oluşmasını sağlayan öneriler, gerçekten dikkat edilmesi gereken bir husus. Bugün binlerce, on binlerce mesaj atan -sürünün başını temsil eden- üyelerimiz umarım buna dikkat ediyordur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı