Technopat Sosyal'in teknoloji formundan çok sıradan foruma dönmesi

SonicInPC

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MPG X570 GAMING EDGE WIFI
R9 3900X
RTX 3070
16x2 32 GB 3200MHZ RAM
CORSAIR H150İ PRO XT
SAMSUNG SSD 980 PRO 500 GB
CORSAIR MP510 M2 SSD 240 GB
WD BLUE 1 TB x2 HDD
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar farkındaysanız eskisi gibi birisinin bilgisayarı veya telefonu bozulunca yardımcı olabilecek çok kişi kalmadı. Forumda bu tarz konulardan çok konu dışı konuları görmeye başladık (bu da dahil). Sosyalin yaş ortalaması düştü ve forum monotonlaşmaya başladı. Ne düşünüyorsunuz? 🫤

Katılıyorum. Açtığım çoğu konu cevapsız kalıyor. En basitinden bir kasa, USB bellek ile ilgili açtığım, fikir almak istediğim konular bile cevapsız kalıyor. Onun yanında "RDR 2 mi God of War mı?" veya "GTA 5 alınır mı?" gibi konular daha çok rağbet görüyor 😄. Ne diyelim sağlık olsun.

İsteyen anasayfasında sadece istediği konu başlıklarını görmeyi seçebilse bu sorun tamamen çözülür. Fazla radikal olmayan basit bir çözüm.

Konu listeleme sistemi aşırı saçma. Forumda binlerce kişi onlineyken ve yüzlerce kişi yeni konu açarken sadece en son açılan veya cevap yazılan 30 konunun listelenmesi, kalan konuların görülmemesine sebep oluyor. Ayrıca ne zaman saçma bir şeyin konusunu açsam sayfalarca cevap gelirken yardıma ihtiyacım olan bir şeyin konusunu açtığımda ise hiç yanıt alamıyorum. Yaş ortalamasına veya açılan konuların niteliğine bir şey yapılamaz ancak konu kategorileri ayrı ayrı listelenebilir ve kullanıcıların görmelerinin sağlanabilir.

Bahsettiğiniz konular teknik bilgi ve tecrübe gerektiriyor. Herkesin cevaplayabileceği türden konular olmadığı için aradığınız cevaba çabuk ulaşamayabilirsiniz. Bunun üzerine bir de yanlış bilgilendirme cezası bulunduğundan dolayı herkes o topa girmek istemiyor. Konu Dışı kategorisi ise herkesin takılabileceği bir bölüm.

Beğenmediğiniz konuları ya da kategorileri göz ardı edebilirsiniz. Herkes forumu aynı amaçla kullanmıyor. Ben yardım amaçlı buradaysam bir başkası sadece kafa dağıtmak ya da sohbet etmek amaçlı forumu kullanabilir.

Forumlarda üye sirküslasyonu her zaman olan bir şey. Birisi gider, diğeri gelir. Yapacak bir şey yok.

birisinin bilgisayarı veya telefonu bozulunca yardımcı olabilecek çok kişi kalmadı.
Konu dışı kategorisindeki konular hemen hemen herkesin cevap verebileceği konular iken bahsettiğiniz konular bilgi istiyor.

Çözüm ne olabilir belirsiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı