Technopat ve Katı Kuralları

Technopat yönetimi abartıyor mu?

• Oy verenlerin toplamı
    128
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Moderasyon Ekibi görevi neyse onu yapmalı. Bu konuda kendilerine destek veriyorum. Ama bazı yeni moderatörler kurallara hakim değil, bu yüzden yanlış uyarı verebiliyor.

Mesela yaklaşık bir ay önce kim olduğunu bildiğim bir moderatör tarafından "Yazım yanlışı olan mesajı alıntılama" sebebiyle uyarı yemiştim. Oysaki alıntıyı düzenleyerek alıntılamıştım ve diğer mesajlarda düzenlenme geçmişi olmasına rağmen bende yoktu. Sonra itiraz edince uyarı kaldırıldı.

Ama en nefret ettiğim kısım; bazı moderatörlerin uygunsuz üslup kullanması, bir üyeyi azarlar gibi konuşması. Biz aynı üslubu kullansak büyük ihtimalle uyarı alırız. Hatta dört gün önce bir moderatörün uygunsuz üslup kullanması dün çok tepki almıştı ve bence haklı bir tepkiydi. Sonra Recep Baltaş bu konuyla ilgili özür diledi.

@SideWinder bilgilendirmek için yazıyorum:

Dün gece açmış olduğum konuda @qwerty38 adlı üye bir iddiada bulunmuş, siz de böyle bir şeyin olamayacağını söylemişsiniz. Konu kilitlendiğinden dolayı cevap yazamadım.

Bahsi geçen olayda ilgili moderatörün mesajlarını "uygunsuz üslup" gerekçesiyle raporlamıştım. Gelen bildirim mesajı sonrasında tekrar "uygunsuz, sert üslup" gerekçesiyle rapor ettim.

Eğer ekteki uyarı mesajlarına bakacak olursanız mesajların kim tarafından yazıldığını tahmin edebiliyorsunuz. Tabii bu söylediğim de şu an iddiadan öte değil.

Benim vermek istediğim mesaj gerekli kişi ve kişilere ulaştı ancak yeri gelmişken bunu da göz önünde bulundurmanızı isterim.

qwertsaas.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@kornoloji merhaba. :)

Öncelikle o uyarıları ben göndermedim. Şahsen konuyu gördüğümden denetim bende değildi ve mobildeydim. Sadece "moderasyonu genelleyen" birkaç mesaja cevap vermek istedim. :)

Sanırım mesajım bu:

sss.PNG

Şöyleki;

Rapor sistemi tüm moderatörlere açık bir şeklide çalışıyor. Yani bir rapor kapatıldığında, silinmiyor. Kayıtlarda duruyor ve dileyen herkes bakabiliyor. :)

Moderatörler de denetleniyor ve bir yanlış ya da hata yaptığımız zaman biz de uyarılıyoruz. :)

Ayrıca, moderatörler hakkında olsun, cezalar ya da uyarılar hakkında olsun, forum hakkında olsun, böyle bir konu açıldığında genelde hep beraber tartışmaya çalışıyoruz. Yani konuyu ya da raporu herkes görüyor.

Öncelikle o uyarıları ben göndermedim.

Uyarıları sizin göndermediğinizi biliyorum. Yazan moderatörün üslubu belli ediyor kendini.
Gerekli inceleme ve uyarılar yapılmıştır zaten. Siz de gerekli açıklamayı da fazlasıyla yaptınız. Soru işareti kalmamıştır umarım kimsenin aklında.

Daha önce burada bir konu paylaştım ve o cezadan sonra forumda pek aktif olmadım. Şimdi tekrar bir konu açarak bu konuyu detaylandıracağım.

Paylaştığım konu o kadar özenli ve Türkçe diline uygun bir şekilde yazıldığı halde yönetim ekibinden biri geldi ve bağlaç hatası yüzünden uyarı kesti. Tam hatırlamıyorum, 1 veya 3 günlük bir susturma aldım. Bunun yüzünden konuya cevap yazamayıp bir süre forumu bıraktım. Aşırı abartılı bir sistem olduğunu söylemem gerek. O kadar kaliteli yazmaya özen gösteriyoruz fakat aradan kaçan küçücük bir hata yüzünden devasa bir ceza veriyorsunuz.

Yazım denetimi sistemi eklediniz fakat bağlaç veya birleşik yazılan ekleri ayırt eden bir yapay zeka kodlayamadınız mı? 🤔
Moderatörlere saygılıyım, her şeye eyvallah. Fakat 1 ban attıktan sonra daha önce çözülmüş, bitmiş gitmiş konularımızı da profilimizden takip edip rahatsız edecek derecede ban atmaları benim çok sinirimi bozan bir durum. Sal işte eski konuları, attın zaten 1 ban, öncekiler hata olarak eskide kalmış zaten, görmezden gelsen sana bir şey olmaz.

@Berk ync eğer arka arkaya birkaç mesajın rapor edilmişse eğer atılan son mesajlara bakıyorlar.
Spam yapmış mı gibisinden.

Bir de moderatörler yanlış gördüğü yerleri düzeltmelidir.

@Berk ync eğer arka arkaya birkaç mesajın rapor edilmişse eğer atılan son mesajlara bakıyorlar.
Spam yapmış mı gibisinden.

Bir de moderatörler yanlış gördüğü yerleri düzeltmelidir.
Moderatörler yanlış gördüğünü düzeltmek için moderatör zaten haklısın. Ama 1 hafta önceki konuma ban atılırsa bir daha, artık başka forumlara yol almam gerekecek. Burayı çok sevdim zaman geçirmek için birebir, bazen çileden çıkartan olaylar olmadığı sürece yardımlaşmaya devam.

@Berk ync işte moderatör bir hafta önceki konuya gitmiyor.
Birisi hata bulursa raporluyor ve moderatörler o mesajı düzenliyor ve hata varsa düzeyine bağlı olarak ceza veriyorlar.

@SideWinder bilgilendirmek için yazıyorum:

Dün gece açmış olduğum konuda @qwerty38 adlı üye bir iddiada bulunmuş, siz de böyle bir şeyin olamayacağını söylemişsiniz. Konu kilitlendiğinden dolayı cevap yazamadım.

Bahsi geçen olayda ilgili moderatörün mesajlarını "uygunsuz üslup" gerekçesiyle raporlamıştım. Gelen bildirim mesajı sonrasında tekrar "uygunsuz, sert üslup" gerekçesiyle rapor ettim.

Eğer ekteki uyarı mesajlarına bakacak olursanız mesajların kim tarafından yazıldığını tahmin edebiliyorsunuz. Tabii bu söylediğim de şu an iddiadan öte değil.

Benim vermek istediğim mesaj gerekli kişi ve kişilere ulaştı ancak yeri gelmişken bunu da göz önünde bulundurmanızı isterim.

Eki Görüntüle 511518
Bu raporu reddeden moderatör çok bariz belli etmiş kendisini zaten. :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı