Recep abi geldiğin iyi oldu ben olayı anlatayım. Bunlar benden %50 fiyatına oyun aldı. Ardından benim oyunları attığım hesap ortada dolandırıcılık veya yukarıda yazan kişiler gibi kara para aklama olayı olmamasına rağmen sadece çok fazla hediye gönderdiğimi düşündüğüm için Steam'ın beni dolandırıcılıktan banladığını düşünüyorum.
Ben bunlara dedim ki Steam desteğe yazdım, eğer olumlu dönüş yaparlarsa iadeyi yaparım, olumsuz dönüş olur ise maalesef yapamam dedim. Bunlar da tutturdu iade edeceksin deyip polisle tehdit etmeye. Ben bunların polise vermesinden, dava açmasından mı korkacağım? Korkmuyorum çünkü ortada bir suç yok. Çünkü hem ben mağdur oldum hesapdaki bakiyeler gitti minimum 3 bin lira zarar var ortada. Hem de evet kabul ediyorum onlar da paralarıyla rezil oldular. Ama yapacak bir şey var mı sizce Steam destekden yanıt beklemekten başka? Mağdur olan tek kişi bunlar da değil zaten. Ben, eğer Steam hesap banını kaldırırsa iadelerini düzgünce kuruşu kuruşuna yaparım. Ret verirse Steam yapamam.
Ben dolandırıcı olmuş olsaydım tokatçı olmuş olsaydım Discord'da anında engel basardım ve çözüm sunmak için o Discord grubunu bile açma zahmetine girmezdim. Paraları alıp engeli basıp yok olurdum. Bu açıklamayı da yapmazdım. Ancak ortada suç teşkil eden dolandırıcılık gibi bir suç olmadığı için ben rahatım. Düzgünce açıklamamı yapıyorum. Ne yapıyorlarsa yapsınlar gelmiş çocuk Şubeye veririm diye laf altından bunu söylüyor Discord'da. İstediği yere vermekte özgür. Eğer ortada yasa dışı bir şey var ise yasal yollara başvurdukları zaman halledilir.
Bunlar sanıyor ki ben onları mağdur olarak görmüyorum, ben elbet onları da mağdur olarak görüyorum adamların parası gitmiş ama ellerinde oyunlar yok. Ama benim de 3 bin lira zararım var Steam yüzünden ve ben hesabın ban yiyebileceğini nereden bileblirdim?
Buradaki suçlu olan tek şey Steam. 3. bir kişi yüzünden karşı taraf mağdur olduğunda ben bu zararı karşılamak zorunda mı oluyorum. Elimizde olmayan bir sebep sonuçta nereden bilebilirdik? Ben araştırdım ama zararı karşılamam gerektiğine dair en ufak bir bilgiye rastlamadım.
Recep abi sen iade et diyorsan sırf forumdan banlanmamak için iadeyi yapacağım. Bunların dışında da söyleyecek bir şeyim yok. Eğer beni haksız olarak görüyorlar ise giderler polise verirler veya savcılığa verirler. Benim umurumda mı peki? Hayır.
Çünkü suç işlemediğimi bildiğim için rahatım ben. İşlemiş olsaydım yukarıda dediğim gibi bunları bile yazmadan ben o paraları alıp toz olur çatur çutur yerdim o paraları. Ben helal bir şekilde indirimiyle oyunu satıp paramı alıyorum. 3. kişi yüzünden olan zararı da karşılamam.
Ben bunlara oyun satmadan önce de başka insanlara yüzlerce oyun sattım başarılı bir şekilde. Onların SS'lerini de atabilirim. Onlarda böyle bir sorun olmadı. İlk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Ama bu sorun da benim sorunum değil. Steam yüzünden böyle bir şey oldu yani 3. şahıs tarafından iki taraf da gasp edilmiş oldu. Diyecek başka bir şeyim yok Steam'den olumlu yanıt gelirse veya
@Recep Baltaş iade et derse Discord'dan atsınlar IBAN'larını / Papara numaralarını iade edeyim.