Tehdit eden satıcı ve Tüketici Hakem Heyeti kararı

suchasme

Hectopat
Arkadaşlar olay altta gördüğünüz dilekçede yazan şekilde gerçekleşti. Ben bunu Tüketici hakem heyetine şikayet etmiştim ve heyet, 520 TL tutarın bana ödenmesine, 250 TL tutarın satıcıya ödenmesine karar vermiş.

Sorum şu; satıcı bana bu tutarı nasıl ödeyecek? Satıcı ile iletişim kurmuyorum çünkü ilk şikayet ettiğimde beni arayıp taciz etmişti, "beni ne zaman şikayet ettin, adresin elimde, sen hiç internetten satış yaptın mı" vb. şeklinde konuştu, telefonumu ardı ardına aradı, WhatsApp'tan mesajlar attı. Ben de numarayı engelledim.

(Adresimi ve bilgilerimi Hepsiburada siparişinden biliyor.)
Satıcı ile pek dalaşmak istemiyorum artık, Bana ödenmesi gereken parayı almasam konu kapanır mı? Yoksa illa bu parayı ceza olarak ödemesi mi gerekiyor, ödeyince ben parayı nasıl alacağım?

1714726181100.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu soruyu ilçenizde THH'ye gidip sorup öğrenmek daha doğru olur. Muhtemelen size vermeyecek. Hukuki yollarda para idareye yatırılır. Siz de o parayı idareden alırsınız. Daha iyi bilenler yeşillendirir. Can sıkıcı bir şey olmaz. Olursa da hiç endişe etmeyin. Savcılığa gidin benzer bir şey yaparsa. O korksun.

Sonuna kadar uğraş. Ne yapacak adresine gelip kafana sıkacak hali yok ya? İnadına uğraş bence. Satıcıyı da direkt hepsiburadaya şikayet et mağazası kapansın.

Arkadaşlar olay altta gördüğünüz dilekçede yazan şekilde gerçekleşti. Ben bunu tüketici hakem heyetine şikayet etmiştim ve heyet, 520 TL tutarın bana ödenmesine, 250 TL tutarın satıcıya ödenmesine karar vermiş.

Sorum şu; satıcı bana bu tutarı nasıl ödeyecek? Satıcı ile iletişim kurmuyorum çünkü ilk şikayet ettiğimde beni arayıp taciz etmişti, "beni ne zaman şikayet ettin, adresin elimde, sen hiç internetten satış yaptın mı" vb. şeklinde konuştu, telefonumu ardı ardına aradı, WhatsApp'tan mesajlar attı. Ben de numarayı engelledim.

Satıcı ile pek dalaşmak istemiyorum artık, bana ödenmesi gereken parayı almasam konu kapanır mı? Yoksa illa bu parayı ceza olarak ödemesi mi gerekiyor, ödeyince ben parayı nasıl alacağım?

Eki Görüntüle 2185312

Satıcı aracı sadece. Siz vazgeçmeyin. Davaya kadar gitmiş anlaşılan. Versin parayı çekip gitsin.

Arkadaşlar olay altta gördüğünüz dilekçede yazan şekilde gerçekleşti. Ben bunu tüketici hakem heyetine şikayet etmiştim ve heyet, 520 TL tutarın bana ödenmesine, 250 TL tutarın satıcıya ödenmesine karar vermiş.

Satıcı ile pek dalaşmak istemiyorum artık, bana ödenmesi gereken parayı almasam konu kapanır mı? Yoksa illa bu parayı ceza olarak ödemesi mi gerekiyor, ödeyince ben parayı nasıl alacağım?

Eki Görüntüle 2185312

Bu arada adresini tam olarak göremiyor diye biliyorum şehir ve ilçe hariç sadece kargocu görür adresini.
Dolaptan satış yaptığım zaman alıcının tam adresini ben görmüyordum çünkü.

Sizin adresinizi görememesi lazım, şayet ki görüyorsa Hepsiburada'ya durumu anlatıp, gerekli yaptırımların yapılmasını talep edebilirsiniz. Aksi durumda KVKK kapsamında Hepsiburada'yı şikayet edebilirsiniz.

THH kararı sonrası satıcıya karar ibraz edildikten sonra 30 gün itiraz hakkı var, itiraz hakkı bittikten sonra sizin satıcıyla iletişime geçip veya tüketici hakem heyetine hesap bilgilerinizi iletip parayı istemeniz lazım. 2 yıl içerisinde talep edilmeyen kararın geçerliliği biter.

30 40 gün sonra satıcıya mail atıp, IBAN bilginiz ile parayı isteyin baktınız parayı atmıyor icra talebi başlatın. Hiç satıcıyla muhatap olmayın hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı