TeknolojiPazar İade Almıyor

43385

Kilopat
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
824
Çözümler
9
TeknolojiPazar.com firmasından 04/10/2019 tarihinde alışveriş yaptım, alınan ürün Ekran Kartı. Üründe problemler yaşadım iade etmek istedim, servise gönderin dediler servise gönderdim. Gelen RMA Raporunda ürün sağlam çıktı, bozuk değilse yinede iade almak zorunda diye 14 günlük cayma hakkımı kullanmaya çalıştım. Firma ısrarla iade almayacağını söylüyor ve gelip benimle dedektifçilik oynamaya çalışıyorlar. :D Yok şu gün şöyle demiştiniz, şimdi böyle diyorsunuz kelimelerinizde çelişki var gibi laubali cümleler kuruyorlar. Ürünün üretiminden itibaren üstünde bandrol yok, etiket yok. Kesip atsam anlarım ama ürün direkt normal kutuda geliyor (bu bilgiyi distrübitör firmadan aldım ).

Screenshot_2019-10-16-14-17-15-674_com.google.android.gm.jpg


Firma Antalya bazlı, Depo olarakta Ankara'da Çözüm Yazılım Donanım AŞ. ile anlaşmışlar. Çözüm ile görüştüm iade gelen ürünleri kontrol ettikten sonra kabul ediyorlarmış. Ama TEKNOLOJİPAZAR kabul etmiyor. Az önce tüketici hakem heyetine durumu açıklayan şekilde başvuru yaptım, sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Heyeti beklersek ne kadar uzun sürecek bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Caydırma politikası uyguluyorlar. Keyiften iade ediyorum kime ne? Yasa bana bu hakkı tanımış mı tanımış. THH ile de olsa adalet yerini bulacaktır.
Evet kesinlikle yalan dolanla iş çeviriyorlar. THH başvurumun kopyasını kendilerine mail olarak gönderdim.

Screenshot_2019-10-16-15-55-28-904_com.google.android.gm.jpg

THH'ye gönderdiğim metin de şu şekildedir
Screenshot_2019-10-16-16-00-59-397_mega.privacy.android.app.jpg

.
.
Güncelleme (17.10.2019 17:36)
Firma az önce beni aradı, THH şikayetimi geri çekmemi istedi. Geri çekersem iade işlemlerimi uğraştırmadan yapacaklarını söylediler. Tamam deyip kapattım, hemen arkasından ALO 175 Tüketici Danışma hattını arayıp durumu anlattım. Telefondaki yetkili şikayetinizi iptal etmeyin, şikayetinizi iptal ederseniz tekrar aynı konuda şikayet açamazsınız, firma iade almazsa mağdur durumda kalırsınız dedi. Ben de firmayı geri arayıp durumu söyledim, tamam diyip telefonu yüzüme kapattılar :D Yarın gönderiyorum kartı.
 
Son düzenleme:
THH başvurun ağlaya ağlaya iade alıyorlar.

Şöyle bir durum var: Bana dediğin şekilde mail attılar, bende o yüzden göndersem de alamayacaklarını belirttikleri için THH e başvurdum. Dün Thh'e gittim, oradaki görevli cayma hakkımı henüz kullanmadığımı belirterek, oradan cayam bedelini kullanacağıma dair dilekçeyi doldurup aslı ile birlikte ürünün kutusunun içine atıp firmaya yollamamı gerektiğini söyledi. Öylece cayma hakı kullanmış sayılırsın diye belirtti. Eğer bu gönderini almayacağını belirtirlerse yasaya aykırılık bir hareket işlemiş olur dedi. Haliyle anlaşmalı olmadığı için standart iade prosedürü diye ürünün geldiği Yurtiçi Kargo ile gönderdim. Bu durumu tüm ispatıyla firmaya ilettim. 112 lira kargo tuttu. Şimdi bu firma teslim almayacağını belirtti tam düşündüğüm gibi. Şimdi geri gelecek ve kargo parası bana gelecek. Ek şikayetimde bu kargo bedelini isteyebilir miyim? Sizin kararı bana özel mesajdan atabilir misiniz nasıl süreç izlendi vs bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.
 

Geri
Yukarı