Telefon alırken iOS mu Android mi tercih edilmeli?

İOS overal de daha iyi ama bu donanım veya cihaz kalitesi farkı anlamında değil.
Çunku Android de de en az iPhone kadar sağlam ve kaliteli cihazlar mutlaka vardir.
Yani fark donanim veya inşa kalitesinde degil.

Ama bu durum iOS un daha iyi olduğunu bana göre değiştirmiyor çünkü iPhone'da işletim sistemi tek bir cihaza yani iphone a optimize edilmiş durumda
Mesela küçük ekranlı iphone 8 kullanıyorsanız bile ekran küçük diye sorun yaşamazsınız çünkü sistem ona göre optimize edilmiş yazılar ve ikonlar ve butonlar yine aynı şekilde görünür ve rahatlıkla parmak basacak büyüklüktedir.

Android de tüm cihazlar farklı olduğundan bu optimizasyon iOS a göre çok daha zayıftır. Kocaman ekran minicik bir düğme ikonu ile karşılaşabilirsiniz

Android'in artilarina gelince ucuzdur ikinci el bir cihazi 100 euro civarına alır ve son model iphone a yakın özelliklere sahip olabilirsiniz ve bu 100 euroluk Android cihazında oyun oynamanın dışında hiz sorunu da yaşamazsınız. Eğer 200 euro verirseniz onu da yaşamazsınız.

Aynı donanım etkisini iphone da yaşamak icin ikinci elde bile 600-700 euroyu gözden çıkarmak gerekir ki arada alınacak fiyat performans adına bu kadar reel bir fark yoktur.
Üstelik Android in batarya ömrü biraz daha iyidir ahize sesi genelde daha yüksek ve başarılıdır.

Ama araba kullanirken rehberden arama yapmak ios ta daha kolaydır. Klavyede yazmak iOS ta daha rahattır

Android de programlar daha fazla ama iOS ta aynı programlar bir tık daha kaliteli ve özenli tasarlanmıştır ve daha az reklam ihtiva etmektedir.

Bir kısım kişiler Android in daha yetenekli isler yaptığını söylerler ama ben buna pek katılmıyorum iOS ta herşeyi yapar.
Hatta Android de 12. sürümde bile hala mail uygulamasında klasör oluşturamazken iOS ta bu 5 sene önce bile mümkündü.
Yani bu ve bunun gibi artilar ve eksiler her ikisinde de var ve stok işletim sistemlerinde Android daha yetenekli diye birşey bana göre yok.

Hangisi alınır derseniz bence hava atmak isteyenler konfora düşkün ve parası çok olanlar için iOS daha

Araştırıp kurcalama egilimide olanlar için Android daha iyidir.

Android daha ucuz diye daha yetersiz ve daha az sağlam değil bana göre

Ben iOS un donupta telefonu yeniden baslattigimi hiç hatirlamiyorum.
Hoş Android lerde de artık öyle birşey olmuyor

Son düzenleme:
ios daha iyi

android xiaomi olurdu benim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı