Peki ücretsiz içerik için yaparsam sıkıntı olur mu ?Öyle bir dünya yok malesef. Şarkı videonuzda / eserinizde geçecekse telif hakkına girer. Yasaları geçtim, kul hakkına girer. Royalty Free diye arama yaparsanız telif hakkı olmayan şarkılar bulabilirsiniz.
Chronic Crew den Let It In i kullanmak istiyorum. Böyle bir site gördüm pek sanmıyorum ama burdan alınca kullanabiliyor muyuz ne oluyor ?Telif hakkı olan bir şeyi nerede kullanırsanız kullanın sorun olur. Kamu spotu bile yapsanız aynı. Telif hakkı olmayan (Royalty Free), anonim eserleri görüntüleri sesleri kullanırsanız bir problem olmaz.
Peki bu video için geçerli mi ? Videomda başka bir videodan alıntı yapabilir miyim kötü amaçlı değil. Atıyorum en çok izlenen videolar deyip başka kanalların videosundan alıntı yapsam telif hakkına girer mi ?iTunes sadece albüm satın almak için yarar. Yani o siteden satın aldığınız müzikleri sadece dinleyebilirsiniz. @Yusuf Ensar Ertan moderatör'ümün dediği gibi telif hakkı çiğnemek kul hakkı çiğnemek gibidir. Bazı firmalar açıklamalar kısmında belli bir metin yazılması durumunda telif hakı ihlaline izin veriyor. Youtube Library'de görebileceğin gibi. Ama en garanti çözüm "Royalty Free".
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.