Temiz Format Sonrası Ücretsiz Antivirüs Programı Önerisi

@karayel34 Bence makine veya bellekte olmasının farkı olmaz. Yok USB'den çalıştıracağım virüs de bulaşmasın dersen, Ntfs Drive Protection v1.5 burada Blue_Life ismiyle tanınan birinin USB'lere yazma koruması kazandıran uygulaması var. Bunu USB'ye atarsan istediğin bilgisayardan yazma korumasını kaldırıp tekrar ekleyebilirsin.
Ekran klavyesinde bir fark olacağını sanmam. İkisi de girdi tabanlı çalışıyor. Herhangi bir keylogger ikisinin de bilgilerini alabilir.

@karayel34 Bence makine veya bellekte olmasının farkı olmaz. Yok USB'den çalıştıracağım virüs de bulaşmasın dersen, Ntfs Drive Protection v1.5 burada Blue_Life ismiyle tanınan birinin USB'lere yazma koruması kazandıran uygulaması var. Bunu USB'ye atarsan istediğin bilgisayardan yazma korumasını kaldırıp tekrar ekleyebilirsin.
Ekran klavyesinde bir fark olacağını sanmam. İkisi de girdi tabanlı çalışıyor. Herhangi bir keylogger ikisinin de bilgilerini alabilir.

USB belleğin içnie attım. Gerekli olduğu zaman zaten tarama amaçlı takarım makineme. Belleğin içinde sadece portable programlar var. Ve başka hiçbir makineye takılmıyor bu belleğim. Tertemiz, biçimlendirme yapılmış bellek yani :)

Ekran klavyesi konusunda haklısın. Ben sadece tedbirli olmayı severim. AVG lisansı hakkında cevap yazmıştım, önce ki mesajım da. Kontrol ettin umarım. Senin lisans nasıl deneme sürümüne döndü, şaşırdım açıkçası.

@Wheeler Man Programı kullanmaya devam ediyor musun? En son lisansın deneme sürümüne dönmüştü yazmıştın. Ben programı kullanmaya devam ediyorum. 30 günü geçti. Şuan lisans konusunda sıkıntı yok. Ama sürüm konusunda sıkıntım var. Daha doğrusu kafayı taktım biraz bu duruma. Program 32 bit çalışıyor ve öyle kurulmuştu ilk başta. Sistemim de 64 bit. Sorun olmaz demiştin sanırım bu konu hakkında ama, kafayı taktım bir kere :)

Şuan kurulu olan 32 bit AVG IS üzerine sadece 64 bit exe dosyasını kursam uygun olur mu?
Yılbaşından sonra belki programı silip, deneme amaçlı KIS IS 2018 kurmayı düşünüyorum. Sistemim çok zorlanmazsa KIS ile devam ederim. Lisansını da ucuza bulursam idare ederim.

@Wheeler Man Programı kullanmaya devam ediyor musun? En son lisansın deneme sürümüne dönmüştü yazmıştın. Ben programı kullanmaya devam ediyorum. 30 günü geçti. Şuan lisans konusunda sıkıntı yok. Ama sürüm konusunda sıkıntım var. Daha doğrusu kafayı taktım biraz bu duruma. Program 32 bit çalışıyor ve öyle kurulmuştu ilk başta. Sistemim de 64 bit. Sorun olmaz demiştin sanırım bu konu hakkında ama, kafayı taktım bir kere :)
Hayır kullanmıyorum. Nedeni programla ilgili değil. Windows 10'un güncellemesinden dolayı duruma göre belli aralıklarla mavi ekran alıyorum ve sistem açıldığında lisans gümleyip deneme sürümüne düşüyor.

Hayır kullanmıyorum. Nedeni programla ilgili değil. Windows 10'un güncellemesinden dolayı duruma göre belli aralıklarla mavi ekran alıyorum ve sistem açıldığında lisans gümleyip deneme sürümüne düşüyor.

Bende ilk başlarda 2-3 defa mavi ekran hatası alıyordum kullanırken. Şuan öyle bir sorun çıkmıyor.
Onun yerine hangi programı kurdun?

Bende ilk başlarda 2-3 defa mavi ekran hatası alıyordum kullanırken. Şuan öyle bir sorun çıkmıyor.
Onun yerine hangi programı kurdun?
Bullguard kurdum 2 aylık deneme sürümü geldi. Normalde 1 yıl olacaktı ama nedense yapamadım. :) Bitince de Kaspersky ve Bitdefender deneyeceğim. Sonrasında zaten antivirüsle pek işim kalmıyor. Yaz tatilinde ihtiyaç yok. Sık sık kurup kaldırmak bilgisayarı hantallaştırır diyeceksin ve haklısın. Önermiyorum ama benim sistemde pek sorun yaratmıyor.

Bullguard kurdum 2 aylık deneme sürümü geldi. Normalde 1 yıl olacaktı ama nedense yapamadım. :) Bitince de Kaspersky ve Bitdefender deneyeceğim. Sonrasında zaten antivirüsle pek işim kalmıyor. Yaz tatilinde ihtiyaç yok. Sık sık kurup kaldırmak bilgisayarı hantallaştırır diyeceksin ve haklısın. Önermiyorum ama benim sistemde pek sorun yaratmıyor.

Bullguard 1 yılık kampanyası, sanırım bitmişti. Keşke kurmadan önce araştırsaydın. Ayrıca Türkçe desteği de yok programın. Gerçi senin İngilizcen iyiyse senin açından sorun olmaz.
Kaspersky ve Bitdefender'ın Free sürümlerini mi deneyeceksin? Sürekli kurup- kaldırma muhabbetimiz aynı yöne çıkıyor zaten :) Hem psikolojik etkisi hemde pc'yi hantallaştırma muhabbeti :)

Bende programı kaldırma düşüncem var. Kaspersky IS 2018 kurmayı düşünüyorum. 1 ay denemiş olurum. Kullandığım sistem çok yeni bir sistem değil, o yüzden düşünüyorum şuan :) Baktım olmuyor. En kötüsü Kaspersky Free kurarım. Gerçi onunda Windows 10'da bazı özellikleri çalışmıyor diye yazıyor :) Bu virüs programı muhabbeti bitmez valla :) En güzeli pas parayı Kaspersky IS 2018 al gitsin. Kafan rahat kullan dimi :)

En güzeli antivirüs olmaması ama bilgisayarı tek ben kullanmıyorum. Kardeşim geliyor eline geçen taşınabilir belleği takıyor. :D Antivirüs olmasa yer bitirir bilgisayarı. :D
Bu dediğinde çok doğru. Tek biz kullansak makineyi, nerde ne var az çok biliyoruz. Bizimkilerde aynı senin kardeş gibi. Eline geçen belleği bilmeden takıyorlar makineye :)
Mecburen programı değiştireceğim artık, hayırlısı diyelim. Sana kolay gelsin kardeşim, hayırlı günler.

@Murat5038 Merhaba hocam, kolay gelsin. Birkaç gün sonra, şuan kullandığım programı değiştireceğim. Şuan AVG IS 2018 kullanıyorum. Onun yerine Kaspersky IS 2018 kullanmayı düşünüyorum.

Klasik bir soru olacak ama AVG IS programını kaldırma işlemini, ekle-kaldırdan mı, yoksa Revo Uninstaller ile kaldırayım? İkinci bir sorumda; Kaspersky IS 2018 kurulum sırasında '' Kaspersky Security Network'' seçeneğini seçip mi kurayım? Bu seçeneğin, artıları-eksileri nelerdir hocam?

Son olarak, Windows 10 64 bit sisteme kuracağım. 4gb ram, nvıdıa GT 730 2gb ekran kartı var sistemde. Ama anakart biraz eski :) Sistemde bir kasma yaşanır mı? Gerçi yeni sürümlerinde daha stabil bir çalışma düzeyinde artık Kaspersky. Ben yine de bir bilenden fikir alayım sizden :)

Müsait olduğunuzda fikirlerinizi bekliyorum hocam, kolay gelsin.

Klasik bir soru olacak ama AVG IS programını kaldırma işlemini, ekle-kaldırdan mı, yoksa Revo Uninstaller ile kaldırayım?
Hiçbir AV program kaldırıcılarla kaldırılmaz. Program kaldır kısmından kaldırıp kendi kaldırma aracı ile de temizliğini yaptığınızda istediğinizi kurabilirsiniz.

İkinci bir sorumda; Kaspersky IS 2018 kurulum sırasında '' Kaspersky Security Network'' seçeneğini seçip mi kurayım? Bu seçeneğin, artıları-eksileri nelerdir hocam?
İşaretli olması lazım tabi, KSN olarak cloud şekilde dosya güvenliğinizi ve ağda bağlı kişilere güvenli olup olmadığını programa bildiriyorlar.
Son olarak, Windows 10 64 bit sisteme kuracağım. 4gb ram, nvıdıa GT 730 2gb ekran kartı var sistemde. Ama anakart biraz eski :) Sistemde bir kasma yaşanır mı? Gerçi yeni sürümlerinde daha stabil bir çalışma düzeyinde artık Kaspersky. Ben yine de bir bilenden fikir alayım sizden :)
Her programda olabileceği gibi işlem yaptığında yüke girmesi olacaktır tabi ancak standart çalışma sırasında diğer AV'lerden daha hızlı güncel sürümleri.

Hiçbir AV program kaldırıcılarla kaldırılmaz. Program kaldır kısmından kaldırıp kendi kaldırma aracı ile de temizliğini yaptığınızda istediğinizi kurabilirsiniz.

İşaretli olması lazım tabi, KSN olarak cloud şekilde dosya güvenliğinizi ve ağda bağlı kişilere güvenli olup olmadığını programa bildiriyorlar.

Her programda olabileceği gibi işlem yaptığında yüke girmesi olacaktır tabi ancak standart çalışma sırasında diğer AV'lerden daha hızlı güncel sürümleri.

AVG kaldırma için dediğiniz gibi, Program kaldır kısmından kaldırmak yeterliymiş. Kaldırma sırasında bir sorun olursa AVG'nin bu sorun için bir aracı varmış. Henüz kaldırmadım programı. 1-2 gün sonra kaldırıp, Kaspersky programına geçiş yapacağım inş. Program kaldırdan sildiğimizde tamamen ne kadar kalıntısı varsa gidecek dimi hocam. Kayıt defterinde filan hiç bir ıvırı-zıvırı kalmasın yani :)

KSN içinde teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Kurulum yaptığım zaman, işaretli olarak kurulum yapacağım.

Yardımınız için teşekkür ederim, kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı