Temiz Format Sonrası Ücretsiz Antivirüs Programı Önerisi

@karayel34 Şimdi kurulumu yaptınız ve program açıldı. Tüm özellikler de kapalı. Sağ üstdeki tuşa tıklayın. Hakkında'ya tıklayın. Ardından Abonelik penceresine gelin. Orada lisansınızı girin ve Internet Security'e geçişi onaylayıp güncellemeden sonra yeniden başlatmasına izin verin. Tam açıklayamadım galiba.
  • Programda sağ üstdeki tuşa tıkla.
  • Hakkında'ya gir.
  • Abonelik'e gel.
  • Oradan lisansını gir.
  • Güncelleme yapacaktır ve yeniden başlatma isteyecektir. Bunu onayla ve 1 yıllık lisansın tadını çıkar.

Kurulumu yaparken tik işaretini onaylamadan yaptım. Bir sorun olmaz sanırım hocam inş.

İlk başta Free Antivirüs olarak kuruyor. Sonra dediklerinizi yaptım. Biraz bekletti ve sonrasında dediğiniz gibi: Yeniden başlatma istedi. Şuan lisans 1 yıllık. Ama Abonelik bölümünde üstte neden, '' Şua anda AVG Internet Security'nin Deneme Sürümünü Kullanıyorsunuz'' yazıyor :)

Sona erme tarihi: 21.11.2018 O konuda bir sıkıntı yok :)

Görüntü bu hocam:
Adsız.png

Ayrıca bir kaç konu var kafama takılan.
1- Benim sistemim 64 Bit. Görev Yöneticisinde neden 32 bit gösteriyor. Bu programın 64 bit versiyonu yok mu ki, 32 bit kurulmuş :) Mesela nete yazınca gezginlerde 64 bit indirme linki var.

2- Avast da ki gibi güvenli tarayıcı yok mu AVG'de. Hepsiburada gibi sitelerden alışveriş yaparken ve net bankacılığı kullanırken, kart bilgilerimizi girdiğimiz zaman, normal tarayıcımızdan mı giriş yapacağız?
''AVG SafePrice'' diye bir eklenti kurdu sadece chrome tarayıcısına, firefox'a kurulmuyor sanırım. Bu kurduğu eklenti'nin benim isteklerimi karşılar mı?

3- Bu kurduğumuz kampanya sitesinden yaptığımız kurulum güvenilir mi? Yani neden önce AVG Free kuruyor ve kurulum sürerken %97'de bekliyor biraz ve sonrasında, verdiği lisansı giriyorsun ve sistemini yeniden başlatıyor, en sonunda Internet security oluyor. Biraz ilginç geldi bana açıkçası :)

@Gökhan Tekyıldırım Hocam, çok soru sordum size bugün. Sizde çok yardımcı oldunuz çok sağolun.
Müsait olduğunuzda bu sorduğum destansı mesajıma :) cevap yazarsanız sevinirim.
Şuan çıkmam lazım hocam, müsadenizle. Sabah erken kalkmam lazım. Hayırlı geceler, kolay gelsin.

1- Benim sistemim 64 Bit. Görev Yöneticisinde neden 32 bit gösteriyor. Bu programın 64 bit versiyonu yok mu ki, 32 bit kurulmuş :) Mesela nete yazınca gezginlerde 64 bit indirme linki var.
O pek önemli değil. Kafaya takacak bir şey değil.

2- Avast da ki gibi güvenli tarayıcı yok mu AVG'de. Hepsiburada gibi sitelerden alışveriş yaparken ve net bankacılığı kullanırken, kart bilgilerimizi girdiğimiz zaman, normal tarayıcımızdan mı giriş yapacağız?
''AVG SafePrice'' diye bir eklenti kurdu sadece chrome tarayıcısına, firefox'a kurulmuyor sanırım. Bu kurduğu eklenti'nin benim isteklerimi karşılar mı?
Güvenli tarayıcı zaten pek yararlı bir şey değil. Verileri RAM üzerinde şifreleyerek depoluyor. Normal tarayıcıdan tek farkı biraz hantal olması. Normal tarayıcılarda virüs olmadığından emin olarak ve eklentiyi de kullanarak girerseniz bir farkı olmaz. Zaten AVG, güvenlik duvarını da kullandığı için bu virüsler dışarıya verilerinizi gönderemez.

3- Bu kurduğumuz kampanya sitesinden yaptığımız kurulum güvenilir mi? Yani neden önce AVG Free kuruyor ve kurulum sürerken %97'de bekliyor biraz ve sonrasında, verdiği lisansı giriyorsun ve sistemini yeniden başlatıyor, en sonunda Internet security oluyor. Biraz ilginç geldi bana açıkçası :)
Güvenilirdir. Free'den geçiş sorun yaratmaz. Sonuçta ücretsiz. :)
Dipnot: Güvenli olduğu kanısına birkaç virüs ile test ederek vardım. Çaktırmayın. :D

Estağfirullah hocam. Önemli değil. Yardımcı olmak için buradayız.

O pek önemli değil. Kafaya takacak bir şey değil.

Güvenli tarayıcı zaten pek yararlı bir şey değil. Verileri RAM üzerinde şifreleyerek depoluyor. Normal tarayıcıdan tek farkı biraz hantal olması. Normal tarayıcılarda virüs olmadığından emin olarak ve eklentiyi de kullanarak girerseniz bir farkı olmaz. Zaten AVG, güvenlik duvarını da kullandığı için bu virüsler dışarıya verilerinizi gönderemez.

Güvenilirdir. Free'den geçiş sorun yaratmaz. Sonuçta ücretsiz. :)
Dipnot: Güvenli olduğu kanısına birkaç virüs ile test ederek vardım. Çaktırmayın. :D

Estağfirullah hocam. Önemli değil. Yardımcı olmak için buradayız.

Vaktini ayırıp yardımcı olduğun için tekrar teşekkür ederim kardeşim. ALLAH razı olsun.

Safezone olayına fazla takılmaya gerek yok o zaman, senin bilgilendirmenden sonra yani.
Daha önce sorduğum gibi, alışveriş sitesinden ürün alırken kart bilgilerimizi yazarken ve İnternet bankacılığı hesabımızı açarken, o zaman normal tarayıcıdan girmek zorundayım o zaman :)
Tarayıcımda ek olarak ADGUARD yükledim. Kart bilgilerinin girerken de sanal klavye kullanıyorum, bunlar yeterlidir dimi kardeşim? Ek olarak yapmam gereken bir şey varsa yazarsın zaten.

Son olarak, tarama amaçlı kullandığımız Portable programlar var biliyorsun. Onları makinemizde bir klasörde sadece çalıştırma amaçlı mı tutmak daha mantıklı? Yoksa USB belleğine yükleyip, tarama yapmak istediğimiz zaman mı USB belleğini takıp çalıştırmak mantıklı? Ahiret soruları soruyorum sana da :) Kusura bakma kardeşim.

Örnek vereyim mesela: Zemana Portable, Hitman Pro Portable gibi programlar.
Sadece tarama amaçlı Malwerebytes ve Adwcleaner programlarını yükledim makineme.

Eğer garanti bankası müşterisi iseniz müşterilerine bir yıllık webroot antivirüs veriyor. 1mb boyutunda hafif, hassas ve kurulumu kolay ve iyi koruma sağlıyor. Ben iki aydır kullanıyorum gayet memnunum.

İsterseniz bunu da kullanabilirsiniz. BullGuard Internet Security 2017 (1 Yıllık) Ücretsiz İndir

Garanti müşterisi değilim malesef. 2 gün önce 1 yıllık bedava kampanyası olan, AVG Internet Security 2018 programını kurdum sistemime. Diğer önerdiğiniz BullGuard programı sanırım 90 günlükmüş.

Ben Bitdefender Free öneririm. Ana bilgisayarımda lisanslı 2018 TS sürimünü, 2GB RAM'li Atom N570 Windows 10 netbookta da Free kullanıyorum, memmunum. Performans iyi.

Ücretli almaya karar verseydim, zaten sizin kullandığınız Bitdefender 2018 TS veya Internet Security, ya da Kaspersky Internet Security alırdım zaten.

2 gün önce AVG Internet Security 2018 programını kurdum sistemime. Kampanya sitesinden kurdum. İlk başta setup dosyasını kendi sitesinden kurmuştum, program 1 yıllık olmamıştı. Kaldırıp tekrar, kampanya sitesinde ki setup ile kurdum, 1 yıllık oldu. Çok fazla da program silip kurmakta istemiyorum açıkçası.

Diğer önerdiğiniz Bitdefender Free, benim kullanım amaçlarımı karşılar mı?

Son düzenleme:
@karayel34 AVG Internet Security, Bitdefender Free'den üstün. Lisans bitince Kaspersky Free veya Bitdefender Free'ye geçebiliriz. Dediğiniz gibi fazla sil kur yapmayalım, sistem hantallaşır. Bu antivirüs gayet yeterli. Dediğim gibi elimde test amaçlı virüsler vardı. Taşınabilir belleklerle sisteme aktarmaya çalıştım ama program hızlıca virüsleri etkisiz hale getiriyor. Hatta 8 kez farklı yöntemlerle şifreleyip sakladığım virüs paketini de buldu. Ne yazık ki silemedi çünkü arşiv şifreliydi.
Ekran Görüntüsü (1).png

@karayel34 AVG Internet Security, Bitdefender Free'den üstün. Lisans bitince Kaspersky Free veya Bitdefender Free'ye geçebiliriz. Dediğiniz gibi fazla sil kur yapmayalım, sistem hantallaşır. Bu antivirüs gayet yeterli. Dediğim gibi elimde test amaçlı virüsler vardı. Taşınabilir belleklerle sisteme aktarmaya çalıştım ama program hızlıca virüsleri etkisiz hale getiriyor. Hatta 8 kez farklı yöntemlerle şifreleyip sakladığım virüs paketini de buldu. Ne yazık ki silemedi çünkü arşiv şifreliydi.
Eki Görüntüle 268980

Lisansı bitmesine 1 sene var daha :) 5-6 gündür kullanıyorum AVG IS 2018 programını.
Programın ihtiyaçlarım doğrultusunda karar veririm, başka bir program kullanmak istersem. Şuan dediğim gibi 5-6 gündür kullanıyorum. Senin de dediğin gibi, ilerde beğenmezsem, ücretsiz olarak Kaspersky Free veya Avast Free kurabilirim.
Programı test etmişsin.Başarılı da olmuş tespit konusunda sevindim. Arşiv şifreliyse silmemesi gayet normal değil mi hocam :)

Önce ki mesajımda 1-2 sorum vardı, onlara cevap yazmamışsın hocam :)

Portable programlar hakkında ve kart bilgileri girerken yaptığım işlemler üzerine bir mesajdı hocam.
Müsait olduğunda cevaplarsın inş. Yazdığım mesajı bulursun sanırım.

Portable antivirüsler zaten pek işlevli değil. Enfekte dosyalar varsa temizliyorlar ve başka da görevleri yok. Ben pek kullanmıyorum. Kullanılacaksa Emsisoft Emergency Kit bir arşiv içerisinde veya taşınabilir bellekte taşınabilir.
Kart bilgileri konusunda sanal klavye gibi işleri ben kullanmıyorum. Siz kullanabilirsiniz. Direk giriyorum. Hatta Firefox üzerinden giriyorum. Kendime güveniyorum şahsen. En iyi güvenlik kişinin kendisidir.

Bugün ilginç bir şekilde lisansı sıfırlamış AVG. Deneme sürümüne geçmiş. Şu an tekrar kuruyorum. Birkez daha olursa belirtirim.

Portable antivirüsler zaten pek işlevli değil. Enfekte dosyalar varsa temizliyorlar ve başka da görevleri yok. Ben pek kullanmıyorum. Kullanılacaksa Emsisoft Emergency Kit bir arşiv içerisinde veya taşınabilir bellekte taşınabilir.
Kart bilgileri konusunda sanal klavye gibi işleri ben kullanmıyorum. Siz kullanabilirsiniz. Direk giriyorum. Hatta Firefox üzerinden giriyorum. Kendime güveniyorum şahsen. En iyi güvenlik kişinin kendisidir.

Bugün ilginç bir şekilde lisansı sıfırlamış AVG. Deneme sürümüne geçmiş. Şu an tekrar kuruyorum. Birkez daha olursa belirtirim.

Portable programlar hakkında sorum şöyleydi aslında: Tarama amaçlı kullandığımız için bu programları, makinemizde mi kalması, yoksa USB belleğimiz de mi olmasıydı :) Makinemiz de oldukları zaman bile, tarama yaptıktan sonra da ek klasör oluşturuyor bu tarz programlar. Mesela adwclenaer.

Emsisoft Emergency Kit biliyorum, tarama amaçlı kullanabilir dediğin gibi.
Sanal klavye dediğim ''Ekran klavyesi'' Windows'un içinde ki klavye :) Ben chorom'dan giriyorum, ama Firefox daha güvenli gibi sanırım. Bu son sürümü de çok iyi. Tercih meselesi sonuçta.

Diğer bahsettiğin AVG lisans sıfırlaması olayı bana ilginç geldi. Ben dediğim gibi 5-6 gün oldu. Şimdi kontrol ettim. Lisans bitiş tarihim: 21.11.2018.
Deneme sürümü zaten abonelik kısmı'nın başında yazıyor :) Ama Sona erme tarihi kısmında dediğim tarih yazıyor. Sen alt kısıma baktın dimi? Programı da kampanya sitesinde ki setup ile kurdun sanırım.
Yine de bilgilendirmen iyi oldu, aklımda bulunsun. Bende kontrol ederim. Bir gelişme olursa, haberleşiriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı