Temizlik için gidilen bilgisayarcı hatası

ae86

Decapat
Katılım
29 Mayıs 2019
Mesajlar
107
Size başımdan geçen hikayeyi anlatayım.

En son 1 veya 1.5 sene önce temizlik ve macun değişimi yaptırdım. Bu arada Acer Aspire 5750G sahibiyim. Bunun içine ulaşmak resmen ölüm gibi bir şeydir. Genelde X adlı tamirciye giderdim. Geçen hafta gittiğimde laptopu eline alır almaz "ben bunu yapmam götür bunu" dedi. "Isınıyor, sıkıntı çıkarıyor" dedim, "bunlar hep böyle git" dedi ve bana soğutucu satmaya çalıştı. Soğutucum var deyince laptopu kaldırıma koyup üzerinden hava tuttu ve "tamam anca bu kadar olur bunun işi" diyerek yolladı. Hatta çıkarken bana kasa değiştirme talebinde bulundu. Ucuz dese bile olumsuzdum fakat yine de fiyat sorunca 450 TL gibi rakamlar verdi. Hayır dedim çıktım. Bende dün Z adlı tamirciye gittim ve oraya verdim. Laptopun içini açana kadar kasası kırıldı. X adlı yer içindeki menteşeler olsun, kasanın ayak bölümleri olsun hepsini kırmış. Japon ile tutturmaya çalışmışlar ve yapışkan bazı yerlere akmış. İçindeki pek çok soket yerlerini kırmışlar ve kağıt karton ile tutturmaya çalışmışlar. Geri dönüşüm kutusundan hallice olan iç kısmında bir de Wi-Fi adaptörünün kablosunu fanın yani pervanenin içinden geçirmişler. Klavye artık yok bir daha asla çalışmayacak dedi çünkü onunda ayakları yok. Hoparlörden çok az ses geliyordu, sol tarafın kablosunu kopartmışlar. Bunları kendim canlı canlı gördüm, tamirci bir taraftan laptopu tamir ediyordu, diğer taraftan önceki tamirciye sövüyördu. En sonunda iş bitti, tamirci 60 TL gibi fiyat sundu bana ve gerçekten ucuza halletmiş oldum.

Eve gelip deneme yaptım ve boşta 70 derece olan PC, şu an 32 derece. Oyunda 90 dereceleri zorlarken şu an 60'ı geçemez oldu. Dış kısmına gelecek olursak, çizikler ve çatlakların kötü görüntüsünü kapatmak için, kendim evde olduğu kadar kaplama yaptım. Yasaklardan sonra X adlı yer için şikayet etmeyi düşünüyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpeg
    1.jpeg
    1.016,1 KB · Görüntüleme: 73
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    745 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
X bilgisayarcı diye bahsetmek yerine iş yerinin adını belirtseniz daha iyi olur.

İsim vermeniz veya bahsetmeniz suç değil.
Ayrıca gidilmemesi veya güvenilir olan bilgisayarcıları görmüş oluruz.

Gerekirse adresine kadar yazın.
 
Yasaklar bitince direkt olarak şikayet et. Ama kasaya yapmış olduğun tahta tasarım hoşuma gitti.
Teşekkürler hocam elimden bu kadarı geldi. Dünkü bilgisayarcıya fotoğrafını attım numarasını almıştım. O da çok beğenmişti. 🤣
X bilgisayarcı diye bahsetmek yerine iş yerinin adını belirtseniz daha iyi olur.

İsim vermeniz veya bahsetmeniz suç değil.
Ayrıca gidilmemesi veya güvenilir olan bilgisayarcıları görmüş oluruz.

Gerekirse adresine kadar yazın.
Ben Burdur'da yaşıyorum. X adlı yerin adı Kayhan, Z adlı yerin adı ise Info'dur. Konuya yeni gelen arkadaşlara da buradan ileteyim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı