Temmuz ayı asgari ücret zammı

@429905 doktorlar yaptığı grevde sonuna kadar haklı. Adam o kadar sene okul okuyup 10-11 bin TL maaş alırsa normal isyan etmesi. Bir de bunun nöbetleri falan da var, nöbet için ödenen paralar da ayrı komik. Asgari ücret 6 bin TL'ye yaklaşırsa doktor o kadar sene okulu boşuna mı okudu?

Doktorlar için değil hocam benim dediğim, bu zamla birlikte en düşük memur maaşı bu rakamlara dayanacak. Doktorlar konusunda da birkaç yıl fazla okudu diye insanlara istediği gibi davranıp kuralların dışına çıkma hakkı tanınmaz görevini hakkıyla yaptıktan sonra en çok maaşı o alsın hakkıdır, bu adamın maaşı benim vergim değil mi zaten bu adam bana çalışıyor?
 
Internette bu konuyla ilgili biraz dolanıyordum. Temmuz'da zam olacağı netleşmişti, tüm gazeteler yazmış zaten.
Fakat aklıma takılan bir soru vardı, bu zam hangi düzeyde olacak? Ve zam sonrası asgari ücret ne kadar olacak?
Biraz daha araştırdım detaylara indim. Aşağıya ekleyeceğim kaynakta da geçen sayılara ve açıklamalara göre asgari ücretin 6.000 TL'ye çıkarılacağı yaziyor. Bazı Telegram haber kanallarında da benzer sayilar yazılmış.
Çalıştığım firma da bulunan İK'da çalışan üstüme de sordum bu sayıları, dedim bu 6000 TL söylemi olabilir mi diye.
Bana 6000 TL olmasının mesele olmadığını meselenin işverenlerin bu ücretleri ödeyebilme gücünü zorlayacağını belirtti. Büyük firmalar, fabrikalar ve şirketler bu ücretleri ödeyebilir, fakat yerel işletmeler bir dükkan sahibi bir kafe işletmecisi ödeyemez. Şu an da 6000 TL olsa asgari ücret işverene sigorta ve diğer vergiler dahil 1 işçinin yükü ortalama 10.800 TL gibi bir ödemeye kadar çıkıyor. Bunu kafede çalışan bir garsona ödeyemez küçük işletme bu da demek oluyor ki sigortasız çalışma artacak ve işten çıkarma da aynı şekilde artacak.
Sizin de yorumlarınızı almak istiyorum, 6000 TL olursa asgari ücret bir faydası olur mu? Ya da zararı ne olur?

Kaynak: Cumhurbaşkanı Resmen İlan Etti! Temmuzda Asgari Ücret 6000 TL Olacak Mı?
Sonunda işverenleri düşünen birisi.
 
Emekçiyi emekçiye çok güzel düşman yapıyorlar.
Aferin size. Asgari ücretlinin sefalet ücretini, doktorun, öğretmenin maaşını birbirine kıyaslayıp çok büyük iş yapıyorsunuz.
Her emekçi bilimsel araştırmalarla ortaya çıkarılan yoksulluk limitinin üzerinde ücret almalı.
Her emekçiye her ay ortaya çıkan enflasyon direkt yansıtılmalı.
Emekçiyi emekçiye düşman yapanlara hizmet etmeyi bırakın.
 

Geri
Yukarı