Termal macun pumpout effect

  • Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1B
  • Görüntüleme 71B

gen2

Megapat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
9.395
Makaleler
1
Çözümler
65
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pad zaten 2021 Legion 5 modellerinde kullanilan fabrika cikisi macun. Pumpout sorunu yok ve performansi iyi.
Bu arada durumlar nedir arkadaslar bir ilerleme kateden veya aramiza yeni katilan arkadaslar oldu mu?

Bu ürünü gördüm kağıt üzerinde iddialı gibi duruyor. İncelemelerine bakmak lazım.
 
Merhaba. Konuyu merak edip neredeyse tüm sayfaları üşenmeden okudum :D. Bir macun tavsiyesinde bulunacağım ve bu macun konusunda yorumlarınızı da merak ediyorum.

Snowman MTG10 14.3W/mk değerine sahip ve teknik serviste Mastergel Maker Nano dan daha etkili olduğunu gördüm. Birçok cihazda ciddi sıcaklık değişimleri fark ettim ve kullandığım cihazlarda uzun süreli performansını koruduğunu düşünüyorum. Çevremdeki arkadaşlarımın bilgisayarlarında mevcut ve neredeyse 6 ay kadar olacak halen memnun olduklarını iletiyorlar.

i5 9300H ve 7700HQ 'lu iki cihazda kullanılıyor ortalama sıcaklıkları 80 derece civarı. Lakin 9300H yapısı gereği agresif modda denediğim her macunda 90 derece üzerinde seyrediyor. Bu gayet normal çünkü throttling yapmıyor cihaz.

Kısacası macun konusunda fikirlerinizi merak ediyorum. İnceleyen kullanan insan neredeyse yok denecek kadar az durumda bu macunu.
 
Merhaba. Konuyu merak edip neredeyse tüm sayfaları üşenmeden okudum :D. Bir macun tavsiyesinde bulunacağım ve bu macun konusunda yorumlarınızı da merak ediyorum.

Snowman MTG10 14.3W/mk değerine sahip ve teknik serviste MasterGel maker nanodan daha etkili olduğunu gördüm. Birçok cihazda ciddi sıcaklık değişimleri fark ettim ve kullandığım cihazlarda uzun süreli performansını koruduğunu düşünüyorum. Çevremdeki arkadaşlarımın bilgisayarlarında mevcut ve neredeyse 6 ay kadar olacak halen memnun olduklarını iletiyorlar.

i5 9300H ve 7700HQ'lu iki cihazda kullanılıyor ortalama sıcaklıkları 80 derece civarı. Lakin 9300h yapısı gereği agresif modda denediğim her macunda 90 derece üzerinde seyrediyor. Bu gayet normal çünkü throttling yapmıyor cihaz.

Kısacası macun konusunda fikirlerinizi merak ediyorum. İnceleyen kullanan insan neredeyse yok denecek kadar az durumda bu macunu.

Yanlış hesaplamadıysam viskozitesi MX4'den bile düşük büyük ihtimal pump out yapar.
 

Geri
Yukarı