Termal macun sonrası FPS düştü

Utku8425

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 3200mhz corsair
SSD veya HDD modeli
1tb 980 evo Samsung ssd
Ekran kartı
3060 12gb
İşlemci
İ3 12
i3 12.nesil 3060 12 GB ekran kartım var termal macunu değiştirdikten sonra FPS de düşme oluştu driverları güncel. Macunun markası Arctic MX6 tekrar temizleyip sürdüm sorun devam ediyor. Oyunlarda 20FPS geçmiyor. Sorun neden kaynaklanıyor? Anlayamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250214_143422.jpg
    IMG_20250214_143422.jpg
    212,5 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam en uygun macun sürmeyi ve ısıyı yakalayana kadar 5 kere silip tekrar macunladım. Çok hassas bir olay diyebilirim. Özellikle ekran kartlarında işlemci soğutucularında olduğu gibi müthiş bir baskı durumu olmadığından siz macunu yayarak çok eşit bir miktarda sürmek durumunda kalıyorsunuz ki eşit bir basınçla her yeri güzelce mühürlensin. EN son ince bir pvc malzeme bulup ekrankartı işlemcisinin yüzeyi kadar içini oydum. sonra soğtucudaki tam karşılığı gelen here yapıştırım o oyuğun içine macunu sürerek bir spatulayla aynı duvar sıvar gibi dümdüz sıvadım ve fazlalaığını falan aldım. Kalıbı kaldırınca keski kenarlı harika macunlanmış bir yüzeyim oldu. Sonrasında dikkatlice yetleştirdim işlemcinin üzerine ve vidaları da çapraz çapraz yavaşça sıka sıka ilerledim eşit dağılsın diye.

i3 12.nesil 3060 12 GB ekran kartım var termal macunu değiştirdikten sonra FPS de düşme oluştu driverları güncel. Macunun markası Arctic MX6 tekrar temizleyip sürdüm sorun devam ediyor. Oyunlarda 20FPS geçmiyor. Sorun neden kaynaklanıyor? Anlayamadım.

3060'ın nasıl 350W Board Power Draw'ı var driver sürümünü değistirmeyi dener misin?

Nereden değiştirebilirim Power driverla ilgili bir bilgim yok.

DDU adlı yazılım ile driveri kaldır güncel sürümü veya 1 veya 2 eski sürümü tekrar indir NVIDIA sitesinden. Karta donanımsal olarak zarar vermis olabilirsin. Extra olarak OCCT üzerinden teste sokabilirsin karti.

Sorun neden kaynakli bilmiyorum ama macundan kaynakliysa PTM7950 alip sorunu komple çözebilirsiniz.

Ama isinma sorunu yokken macundan kaynakli olmasi zayif ihtimal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı