The Last of Us Part 1 optimizasyonu düzelmediği halde Steam'de bir ayda yüzde 88 olumlu yorum aldı!

Ne goril bir kitle bu Türk oyuncu kitlesi ya, eleştireceksin ki adamlar hatalarının farkına varacaklar. Yoksa bir süre sonra "nasıl olsa ne versek oynuyor bu enayiler" deyip Bethesda gibi bug dolu oyunlarla karşımıza gelirler. Gerçi bunu Türk oyuncu kitlesine anlatmak çok zor, fanboyluk yapacak yer arıyorlar resmen.

Kış indirimlerinde zam gelmezse almayı düşünüyorum alınır mı sizce? Sıkıntılar hala çok mu?
Oyunun temeli bozuk olduğu için o RAM, VRAM ve işlemci tüketimi hep kalacaktır. Eğer bu 3 alanda problemin yoksa az çok oynanabilir hâlde. Ha yine de ne olacağı belli olmuyor. Oyunun bir anda spesifik bir noktasında 10-15 dakika yükleme ekranı girerse şaşırma.

Oyunun temeli bozuk olduğu için o RAM, VRAM ve işlemci tüketimi hep kalacaktır. Eğer bu 3 alanda problemin yoksa az çok oynanabilir hâlde. Ha yine de ne olacağı belli olmuyor. Oyunun bir anda spesifik bir noktasında 10-15 dakika yükleme ekranı girerse şaşırma.

Kış indirimlerinde 1000,1300 TL civarı bir harcama yapmayı planlıyorum belki biraz daha fazla. Bende alacağım oyun listesini şimdiden hazırlamaya başladım TLOU'da vardı liste de ama vazgeçeceğim gibi.

Kış indirimlerinde 1000,1300 TL civarı bir harcama yapmayı planlıyorum belki biraz daha fazla. Bende alacağım oyun listesini şimdiden hazırlamaya başladım TLOU'da vardı liste de ama vazgeçeceğim gibi.
Daha Kış indirimlerine uzun bir süre var. O zaman ayrı bir konu açmak daha mantıklı olur.

Sisteminize bağlı açıkçası. R5 5500 + RX6600 + 16 GB ram olan sistemde çok fazla drop yediriyor. Stok soğutucu kullanılıyorsa işlemciyi çok fazla ısıtıyor mesela. İki farklı sistemde oynadım oyunu. 12400F + 4070 + 32 GB ram'li sistemde belli başlı drop yediren yerler harici pek sorun yaşamadım. Bu sistemde SE 214 XT hava soğutma olmasına rağmen yer yer işlemci sıcaklığı 80-90 derecelere geldiği oldu. İlk çıktığı zamanlar 1080P'de vram kullanımı 11-12K arasındaydı. 2K'da vram kullanımı 8-9GB arasında kalıyor. Nispeten orta üst seviye bir sistem olmasına rağmen belli başlı yerlerde dediğim gibi sıkıntılar yaşadım. Şu an hala aynı noktalarda sıkıntılar devam ediyor. Ama oyun giriş seviye bir sistemdeki gibi de öldüm bittim dedirtmiyor. Yani çok büyük fanı değilseniz ya da daha önce oynama imkanınız olduysa almayın. Ama yok ben daha önce oynamadım, merak ediyorum derseniz sisteminiz de iyiyse alabilirsiniz. Şu an tek iyi yanı Türkçe seslendirmeye sahip olması.

Sisteminize bağlı açıkçası. R5 5500 + RX6600 + 16 GB RAM olan sistemde çok fazla drop yediriyor. Stok soğutucu kullanılıyorsa işlemciyi çok fazla ısıtıyor mesela. İki farklı sistemde oynadım oyunu. 12400F + 4070 + 32 GB RAM'li sistemde belli başlı drop yediren yerler harici pek sorun yaşamadım. Bu sistemde SE 214 XT hava soğutma olmasına rağmen yer yer işlemci sıcaklığı 80-90 derecelere geldiği oldu. İlk çıktığı zamanlar 1080P'de VRAM kullanımı 11-12K arasındaydı. 2K'da VRAM kullanımı 8-9GB arasında kalıyor. Nispeten orta üst seviye bir sistem olmasına rağmen belli başlı yerlerde dediğim gibi sıkıntılar yaşadım. Şu an hala aynı noktalarda sıkıntılar devam ediyor. Ama oyun giriş seviye bir sistemdeki gibi de öldüm bittim dedirtmiyor. Yani çok büyük fanı değilseniz ya da daha önce oynama imkanınız olduysa almayın. Ama yok ben daha önce oynamadım, merak ediyorum derseniz sisteminiz de iyiyse alabilirsiniz. Şu an tek iyi yanı Türkçe seslendirmeye sahip olması.

Şu an bilgisayarım var ama kötü. Yakında sistem alacağız. 4070 12 GB veya 4060 Ti düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı