Steam Epic Games The Last of us™ part II Remastered ön sipariş açıldı!

Epic'te 1.249 TL olduğu için oradan örnek vereceğim. 1250 TL'yi oynayıp kenara atacağım 20-25 saat süren bir oyuna vermeyi mantıklı bulmuyorum pek. Oyunun sürekli bir sürdürülebilirliği yok, devamlılığı yok bana göre. 1250 TL'nin acısını çıkartmam için minimum 200 300 saat oynamam lazım ki Online'ı olmayan düz hikaye bulunduran bir oyun için de bu mümkün değil. Gidip competitive Online bir oyuna vermek daha mantıklı. Şöyle 400-500 TL olsaydı ilk oyun gibi okey derdim ama bu fiyatlar bu kısa süreli hikayeli oyunlar için fazla.
1250 TL günümüzde 25 saat süren bir oyun için çok iyi bir fiyatlandırma. Kesinlikle fazla değil hatta ucuz bile kalıyor. Her oyunun 50 kere tekrardan oynanabilmesine olmasına gerek yok.

2 saatlik film bileti 350 TL, 25 saatlik oyun 1250 TL. Oranlayınca filmlere göre 4375 TL çıkıyor. 1250/25'den saati 50 TL'ye güzel vakit geçirebilecek ve eğlendirebilecek bir hobi veya etkinlik bulmak çok zor günümüzde.

1250 TL günümüzde 25 saat süren bir oyun için çok iyi bir fiyatlandırma. Kesinlikle fazla değil hatta ucuz bile kalıyor. Her oyunun 50 kere tekrardan oynanabilmesine olmasına gerek yok.

2 saatlik film bileti 350 TL, 25 saatlik oyun 1250 TL. Oranlayınca filmlere göre 4375 TL çıkıyor. 1250/25'den saati 50 TL'ye güzel vakit geçirebilecek ve eğlendirebilecek bir hobi veya etkinlik bulmak çok zor günümüzde.
Tercih meselesi.

Epic'te 1.249 TL olduğu için oradan örnek vereceğim. 1250 TL'yi oynayıp kenara atacağım 20-25 saat süren bir oyuna vermeyi mantıklı bulmuyorum pek. Oyunun sürekli bir sürdürülebilirliği yok, devamlılığı yok bana göre. 1250 TL'nin acısını çıkartmam için minimum 200 300 saat oynamam lazım ki Online'ı olmayan düz hikaye bulunduran bir oyun için de bu mümkün değil. Gidip competitive Online bir oyuna vermek daha mantıklı. Şöyle 400-500 TL olsaydı ilk oyun gibi okey derdim ama bu fiyatlar bu kısa süreli hikayeli oyunlar için fazla.
Ya şöyle aslında oyuncuların büyük bir çoğunluğu için bu dedikleriniz geçerli ve mantıklı, ancak kendi üzerimden örnek vereyim last of us dahil olmak üzere hem hikayesiyle hem oynanış keyfiyle aşırı beğendiğim birkaç oyun var (gizlilik teması barındıran oyunlar özellikle), sadece tek oyunculu olmalarına rağmen defalarca hiç sıkılmadan her seferinde farklı detaylar keşfederek bitiririm böyle oyunları. İlla bir zaman sonra sıkıyor ama yeterince uzun saatler harcamış oluyorum o zamana kadar. Last of Us Part II'de buna ek olarak No Return modu da var canım çektikçe girip gizlilik tabanlı oynamaya çalışıp çıkarım. Yani küçük de olsa benim gibi çok sevdiği birkaç oyun olan ve bunlardan kolay kolay sıkılmayan bir kesim de mevcut.

@Corizeo, tercih meselesi olarak bakıyorum bende. 1250 TL vermem bu oyuna. Sinema biletleriyle karşılaştırmamak lazım bence. Şu ana kadar verdiğim en büyük para, Diablo IV oldu. Onun sürekli bir devamlılığı, oynanabilirliği var. En büyük örneği Spider-Man Remastered olarak verebilirim. İndirimde 550 TL'ye iniyor. 50 saatlik bir oyun için değer bir fiyat. Fakat Last of Us, ne kadar 25 - 30 saat oynama süresi de olsa 1250 TL günümüzde bile fazla bir para.

1736508200259.png

@Corizeo, tercih meselesi olarak bakıyorum bende. 1250 TL vermem bu oyuna. Sinema biletleriyle karşılaştırmamak lazım bence. Şu ana kadar verdiğim en büyük para, Diablo IV oldu. Onun sürekli bir devamlılığı, oynanabilirliği var. En büyük örneği Spider-Man Remastered olarak verebilirim. İndirimde 550 TL'ye iniyor. 50 saatlik bir oyun için değer bir fiyat. Fakat Last of Us, ne kadar 25 - 30 saat oynama süresi de olsa 1250 TL günümüzde bile fazla bir para.

Ben de en yüksek parayı MWII için vermiştim ön siparişte, yaklaşık 600 TL falandı ama MWII'nin içeriği ile TLOU'nun içeriği bambaşka ve oyunun her bir yanından senelerce nasiplenebiliyorsun çünkü Online ve sürdürülebilir bir yapıda. Lakin benim hikayeli oyunlar için fiyat kriterim mümkünse 500 TL bandını çok aşmamak. Ha 1000 TL üstünü şu şekilde veririm; oyunun hikayesi çok iyidir (TLOU'ya kötü demiyorum), Online'ı vardır ve gayet de iyi bir deneyim sunuyordur içerik zenginliği bakımından, coop görevleri vardır ve saatlerce oynasam bile sıkılmam o zaman düşünmeden veririm.

Profilden oyunlar kısmına tıkla tekrar kontrol et. Kütüphanede gözükmemesi normal.

Başarım içeriklerine girmiyor, o yüzden merak etmiştim. PS üzerinden bakarım aynıdır diye tahmin ediyorum.

Ben de en yüksek parayı mwıı için vermiştim ön siparişte, yaklaşık 600 TL falandı ama mwıı'nin içeriği ile TLOU'nun içeriği bambaşka ve oyunun her bir yanından senelerce nasiplenebiliyorsun çünkü Online ve sürdürülebilir bir yapıda. Lakin benim hikayeli oyunlar için fiyat kriterim mümkünse 500 TL bandını çok aşmamak. Ha 1000 TL üstünü şu şekilde veririm; oyunun hikayesi çok iyidir (TLOU'ya kötü demiyorum), Online'ı vardır ve gayet de iyi bir deneyim sunuyordur, coop görevleri vardır ve saatlerce oynasam bile sıkılmam o zaman düşünmeden veririm.

Ghost of Tsushima iyi bir tercih olur düşünürseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı