Steam Epic Games The Last of us™ part II Remastered ön sipariş açıldı!

Benim sistemde şu anda TLOU Part 1 yüklü, daha 1 hafta önce girmiştim öyle bir durum yaşamamıştım hocam. 16 GB RAM'im var, MSI Afterburner açık oynuyordum en fazla 12 GB falan kullanıyordu. VRAM ise 10 GB civarı kullanıyordu. (RTX 3060 12 GB kartım) Yani yüksek değerler tabii ama sizin dediğiniz kadar yüksek değildi. Siz 4K'da falan mı oynuyorsunuz? Ben 1080P çözünürlükte oynuyorum belki ondan çok fazla kullanmamıştır.
Sistemde ne kadar RAM varsa ona göre bir RAM kullanım değeri olur hocam. Alttaki videoya baktığınızda orada da 16GB olan sistemde 12GB kullanıldığını gorursunuz. 16GB RAM varken daha fazla kullanması gerekiyorsa bunu doğrudan söylemez sistem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tüm Sony oyunları CPU kullanımı anlamında rezalet hocam. O yüzden aklıma gelmemiş. Ha tabii aralarında en kötüsü Spider-Man. RTX 4060'ın R5 5600, I5 12400f, I7 10700f gibi işlemcilerle bile darboğaz yaşamasına sebep olan bir oyun o. DLSS açınca FPS kaybı yaşatıyor bu darboğaz olayı o oyunda.
Ghost of Tsushima gayet güzel işliyordu ben de. İstisna olabilir sanırım.

Sistemde ne kadar RAM varsa ona göre bir RAM kullanım değeri olur hocam. Alttaki videoya baktığınızda orada da 16GB olan sistemde 12GB kullanıldığını gorursunuz. 16GB RAM varken daha fazla kullanması gerekiyorsa bunu doğrudan söylemez sistem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda bazı yerlerde neredeyse 2 kat FPS farkı oluyor bir de. Demek ki bende bazı yerlerde 16 GB RAM yüzünden 40 FPS'e düşüyormuş oyun. Umarım Part 2 böyle sorunlu olmaz ne diyelim.

Epic'den indireceğime hazır LATAM bölgesine yerelleştirme yapıp, MENA'ya bakmamasının şerefine korsana başvuracağım ben. Epic ile korsanı "kendi" fikrimce korsan olarak görüyorum. Fiyatlar keşke daha uygun olsa da ucuzmuş diyebilsek.
Düşüncenizin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Piyasa değeri anlamında epic gamesin değeri steamden daha fazla niye epicten aldığınız oyunun "korsan" olarak görüyorsunuz ? Sonuçta daha büyük bir şirketten oyun alıyorsunuz.

Düşüncenizin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Piyasa değeri anlamında Epic Games'in değeri Steam'den daha fazla niye Epic'ten aldığınız oyunun "korsan" olarak görüyorsunuz? Sonuçta daha büyük bir şirketten oyun alıyorsunuz.

Epic Games hakkında bende aynı düşüncelere sahibim. Çoğu oyuna mod desteği vermemesi. O lanet arayüzü vitrin vs özelleştirilmesi olmaması daha çok şey sayılabilir. Bunları düzeltmesi lazım acilen.

@niyyazi58, ben neden piyasa değerine bakayım? Ayrıca Epic Games'in piyasa değeri tahminen mağazasından değil, Unreal Engine oyun motorundan kaynaklıdır. Launcher'ının korsan oyundan farklı olmaması, aşırı sorunlu, hantal olması yeterli. Ayrıca Steam'de bulunan hiçbir özelliğe sahip olmaması da cabası. Ekran görüntüsü, videosu alma gibi basit özellikler bile yok. Piyasa değeri ne alaka?

@Penetrator God , 6750 XT ile Ultra ayarlarda 90 - 100 FPS oynadım ben hocam. Bir tek benim bilgisayarım mı sorun çıkartmıyor? Optimizasyon sorunları evet, vardı fakat bu kadar abartı değildi. Part 2'nin de dediğiniz gibi sabit 60 FPS muhabbeti gibi sorun yaşayacağını şahsen düşünmüyorum. 🫡

Muhtemelen RTX 5090'la bile sabit bir 60 FPS veremeyecektir bu oyun. Çünkü ilk oyunu PC'ye getiren şirkete vermişler gene.
Tek başına değil, yanında Nixxes da var. Bence Iron Galaxy ilk başta port için fazla uğraşmadı ve bu kadar batacağını tahmin edemedi. İlk porttaki rezaletten ve linçlerden sonra zaten daha dikkatli olurlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı