The Witcher 3 Mini İnceleme

canavarlar pek önemli değil demişsiniz fakat W2'de canavar çeşitliği diye bir şey yoktu sadece 2-3 tane bölüm sonları bossları vardı ki en sonuncusu insan zaten Witcher 3'de canavar çeşitliliği epey fazla bu da farklı strateji yapmamıza farklı büyü ve iksir kullanmamız demek oluyor
Canavarlar önemli değil demedim yağlar önemli değil dedim. Yağsız da rahat kesilebiliyor diğer Witcher oyunlarına göre.
Kesinlikle Witcher 3'de karakter gelişimi olayı var her büyü her iksir geliştirilebiliyor sadece sizin oynayış çeşitliliğinize kalmış bir şey ister simyacı olarak kasar öyle ilerlersiniz ister sadece büyü yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz yani bu kadar fazla çeşitlendirilebilecek büyü iksir kombinasyonu varken hala vur kaç demenizi anlayamıyorum
Tüm oyunu combata girmeden bitirebilir misin? Sadece simya ya da büyü kullanarak. Bunlar pasif özelliklerdir combata direkt görsel ve mekanik olarak bi etkisi olmaz.
oyunu bir ölüm marşında oynarsanız demek istediğimi anlayacaksınız.
Zaten ölüm marşında oynuyorsanız kaç vur yapmama gibi bir şansınız yok ona itiyor zorluk.
 
Tüm oyunu combata girmeden bitirebilir misin? Sadece simya ya da büyü kullanarak. Bunlar pasif özelliklerdir combata direkt görsel ve mekanik olarak bir etkisi olmaz.

Bu bir RPG oyunu Watch Dogs oynamıyoruz burada veya AC gizlilikle mi ilerlesem yoksa pata küte mi diye bir şey söz konusu değil illaki kılıcınız alıp savaşacaksınız çeşitliliği büyü- iksir ve kabiliyetler oluşturuyor asıl nokta da bu zaten mesela Blood and Wine DLCsinde verilen ek mutajenler ile yeşil mutajen alıp toksisite kasarak dövüşebilirsiniz bu düşmanlara ek bir üstünlük sağlar veya büyü mutajenini alıp aard dondurma eklentisi ile her düşmanlara aard atarak hem hasar verirsiniz hem de dondurursunuz bunun gibi tüm oyunu combata girmeden bitirebilir misiniz gibi bir şey olamaz.
Canavarlar önemli değil demedim yağlar önemli değil dedim. Yağsız da rahat kesilebiliyor diğer Witcher oyunlarına göre.

Canavarlar W1 ve W2'deki kadar önemli değiller. Ben bu cümlenize cevap verdim canavarlar Witcher 2'den çok daha fazla ve çeşitliler demek istedim. Witcher 2'de final boss sistemi vardı oyunda 3 bölümden oluştuğundan toplam 3 boss ki biri insan.
Zaten ölüm marşında oynuyorsanız kaç vur yapmama gibi bir şansınız yok ona itiyor zorluk.

Tabii ki de ölüm marşında oynamak biraz vur kaç noktasına getiriyor fakat büyü yağ iksir kullanımı da burada artıyor açıkçası ilk oynadığımda hikaye ve kılıç zorluğunda oynadım ve iksir yağ kullanmaya pek ihtiyaç duymadım.
 
Son düzenleme:
Bu bir RPG oyunu Watch Dogs oynamıyoruz burada veya AC gizlilikle mi ilerlesem yoksa pata küte mi diye bir şey söz konusu değil illaki kılıcınız alıp savaşacaksınız
Hocam dediğiniz şey çok komik çünkü kendinizle çelişiyorsunuz evet bu bir RPG oyunu ister diyalogla çözersiniz herşeyi tüm oyun boyunca kılıcınıza veya silahınıza davranmadan ister gizli gidersiniz ister dümdüz saldırarak ya da büyü gücüne odaklanırsınız. Witcherın bunları yapamamasının sebebi sabit bir karakter var ve Geralt ile oynuyoruz. RPG oyunlarında hitabetimi geliştirip combata girmeden diyalogla olayları halletmeyi severim, Witcher buna bile izin vermiyor Axii yeteneğinin seviyesi yetmesine rağmen oyun canı istemediği zaman düşmanların anlamasını sağlıyor hop gir bakalım combata diyor.
tüm oyunu combata girmeden bitirebilir misiniz gibi bir şey olamaz.
Fallout ve Deus Ex oyunlarına bakmanızı öneririm combata girmeyi bırak kimseyi öldürmeden bile oyunu bitirebilirsiniz.
Tabii ki de ölüm marşında oynamak biraz vur kaç noktasına getiriyor fakat büyü yağ iksir kullanımı da burada artıyor açıkçası ilk oynadığımda hikaye ve kılıç zorluğunda oynadım ve iksir yağ kullanmaya pek ihtiyaç duymadım.
Evet katılıyorum ve size saygı duyuyorum fakat dediğim gibi bunlar pasif özellikler
ve combatın aşırı farklılaşamamasının sebebi Geraltın bir Witcher olması adamı bi anda yay kullanan bir avcı yapamayız.
 
Fallout ve deus ex oyunlarına bakmanızı öneririm combata girmeyi bırak kimseyi öldürmeden bile oyunu bitirebilirsiniz.

Tabii ki de bu oyunları biliyorum fakat Witcher 3'ün amacı Fallout veya deux ex gibi olmak değil zaten bu yüzden de oyunu oynarken ya keşke ben bunu da öldürmeden veya dövüşe girmeden geçiyim demiyorsunuz ki zaten böyle bir durum olduğunda oyun neredeyse çoğu görevde diyalogları doğru seçmemizle bazı savaşları yapmıyorsunuz veya bir insanı öldürmüyorsunuz yaptığınız seçimlerle yol vermek mümkün oynanışınıza.
Hocam dediğiniz şey çok komik çünkü kendinizle çelişiyorsunuz evet bu bir RPG oyunu ister diyalogla çözersiniz her şeyi tüm oyun boyunca kılıcınıza veya silahınıza davranmadan ister gizli gidersiniz ister dümdüz saldırarak ya da büyü gücüne odaklanırsınız. Witcher'ın bunları yapamamasının sebebi sabit bir karakter var ve geralt ile oynuyoruz. RPG oyunlarında hitabetimi geliştirip combata girmeden diyalogla olayları halletmeyi severim, Witcher buna bile izin vermiyor axii yeteneğinin seviyesi yetmesine rağmen oyun canı istemediği zaman düşmanların anlamasını sağlıyor hop gir bakalım combata diyor.

Eğer ki axii büyüsünü kullanacağınız zaman büyüyü yapacağınız kişinin yanında arkadaşları veya başka insanlar varsa anlıyorlar ve savaşmak zorunda kalıyorsunuz tek bir kişiye karşı axii yaparsanız büyü etkili oluyor ama her kişiye karşı da axii kullanabiliyor olsaydık saçma olurdu bana göre.
Evet katılıyorum ve size saygı duyuyorum fakat dediğim gibi bunlar pasif özellikler.
Ve combatın aşırı farklılaşamamasının sebebi geraltın bir Witcher olması adamı bir anda yay kullanan bir avcı yapamayız.

Aslında bir nevi onu da yapabiliyorsunuz aldığınız bir mutajen ile Blood and Wine'da ve attack kısmındaki crossbow kabiliyetleriyle karakterimizi arbaletçide yapabiliriz çeşitlikte burada başlıyor ama ne yaparsanız yapın gerek atmosferi gerek geraltın mesleği o kılıcı kullanacaksınız.
 
Son düzenleme:
Oynanış/Mekanikler: İşte oyunun en zayıf noktası burası. Çünkü Witcher 3'ün oynanış mekanikleri gerçekten kötü. Bu kadar zirvede yer alan bir oyun için bu mekanikler oldukça fazla görmezden gelinmiş. Geralt'ı kontol etmek zor. Hatta zor değil saçma özellikle dövüş anında Geralt o kadar olur olmadık hareketler yapıyor ki çıldırıyorsunuz. Zıplama mekaniği insana saç baş yoldurtur. Dövüş halindeyken sakın bir yere atlamaya çalışmayın ölürsünüz. Çünkü Geralt zıplamıyor. Bu arada küçük ama saçma bir ayrıntı daha, Geralt öldüğünde neden 30 metre havaya uçuyor? Bu oyunu oynarken öyle bir his veriyor ki insana karakterin ağırlığı adeta yok oluyor. Her şey hafif geliyor gözünüze koskoca dağlar tepeler, bu oyun hafif diyorsunuz. Ve oyunda bitmek bilmeyen Bug'lar mevcut, inanın oyunu kaç kez kapatıp açtığımı ve bunu yaparken ettiğim küfürleri hatırlayamıyorum. Dövüşün ortasında kılıcını çekmemekte ısrar eden Geralt, Dövüşmek istemeyen boss ve türlü Bug'lar. Bug'lardan basit bir tanesini görsellerde paylaşacağım. Merak etmeyin o adam için o ateşi yaktım :) Bu arada Ciri ile oynamak Geralt ile oynamaktan çok daha zevkli geldi bana.

Demek Witcher 1'den bir farkı yok Witcher 3'ün bu konuda. :D Witcher 1'de adam kaçınmasına rağmen geralt 2 saat havaya kılıç savuruyor hızlı stilde ve kılıç değiştirene kadar ölme problemi de var.
 

Geri
Yukarı