Tickets.com.tr (KissandFly) uçak bileti dolandırıcılığı

Baranhan

Yoctopat
Daha fazla  
Ucuz uçak bileti satışı ile skyscanner üzerinden birçok insanı mağdur eden dolandırıcı firma hakkında herkesi bilgilendirmek ve mağdur olmuş kişilerin de paralarını nasıl geri alabileceklerini anlatmak için bu konuyu açmaya karar verdim. Şikayetvar sitesinde firmaya dair tüm mağduriyetleri okuyabilirsiniz. Ama kimsenin sorunu ora üzerinden çözülememiş çözülemez de, çünkü şirket merkezi Türkiye’de değil. Öncelikle tüm mağdurlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Parasını fazlasıyla geri almış biri olarak, sizlerin de mağduriyetine çözüm olacağına inanarak bu başlığı açmak istedim. Skyscanner sitesi üzerinde en uygun fiyatlı İstanbul-Kiev biletini bu dolandırıcılar satıyordu. Ödemesini kartımla yaptım ve 1 saat içerisinde mail adresime bilet bilgilerim yollandı. Uçuş günü check-in işlemi yaptırmak istediğimde THY-Ukraine International ortak uçuşunda bana ait bir bilet bulunmadığını ve uçuşa kabul edilemeyeceğimi öğrendim. Aynı uçağa binebilmek için uçaktaki son boş yeri business Class olarak tam 3 katı fiyatına THY bilet gişesinden satın aldım. Tickets.com.tr müşteri hizmetleri numarası sahte çünkü kimseye bağlanmadan dakikalarca bekletildikten sonra yüzünüze kapanıyor. Ne yazık ki dünya çapında dolandırıcılıkta nam salmış Türk insanımız, kendilerini ulaşılmaz sanarak tickets.com.tr ya da diğer adıyla kiss&fly.com'un merkezini Ukrayna'da kurmuşlar. Öncelikle Denizbank müşteri hizmetlerini arayıp harcama itirazında bulundum. Tarafıma mail yoluyla gelen harcama itiraz talep formunu olayı yaşandığı gibi anlatarak doldurup mail yoluyla geri ilettim. Bu gibi durumlarda harcama itirazı söz konusuysa uçağa bindiğinizi biniş kartınızla ya da bagaj fişinizle ispat etmek zorundalar. Kanıtlayamadıkları için Denizbank şikayetimi haklı bulup 7. gün paramı hesabıma iade etti. Mail order yöntemi ile yapılan harcamalara itiraz süreniz 120 gündür. Ama ben bununla da yetinmedim çünkü 3 katı fiyata business class bilet almıştım. Ukrayna'daki mail adreslerine Rusça mail yolladım. Kendilerini dava edeceğimi tüm belgeleri avukata verdiğimi bu işin peşini bırakmayacağımı bildirdim. İşin hukuki sürece gireceğini anlayınca korkudan maillere geri dönüş başladı. Business class bilet ücreti iadesi için benden IBAN numarası istendi. Biraz uğraştım ama business class iademi aldım.

Bu şahıslar farklı firmalar kurarak insanları dolandırmaya devam edecek. Biraz fazla ödeyip havayolu firmalarının resmi sitelerinden bilet almak en akıllıcası çünkü Skyscanner kesinlikle hiçbir sorumluluk almıyor. Umarım tarif ettiğim yolla paralarınızı geri alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı