Tıp için 2. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

gizemli peri

Femtopat
Daha fazla  
Bir sene mezuna kaldim maalesef sureci yonetemedim. Maddi durumumuz iyi eger kazanabilirsem yuzde elli burslu tip okumak istiyorum eger kazanamazsam ikinci kere mezuna kalmanin psikolojisini kaldiramam ama tiptan baska Bolu'mde de mutlu olamam. Ne yapacağım bilmiyorum. Akil sagligimi yeni duzeltiyorum denebilir. Cok zor seyler atlattim, yeni kendime geldim ama bu sefer de zaman az kaldi.

Kafam cok karisik geceleri dusunmekten uyuyamiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayallerinin pesinden kosmaya devam et. Bu yil olmazsa seneye olur. Kafaya takmaya degmez tip kazanirsan orda kafaya takacagin daha cok sey olacak, simdilik kendini rahat tut ve ders calis. 🫡

Hayallerinin pesinden kosmaya devam et. Bu yil olmazsa seneye olur. Kafaya takmaya degmez tip kazanirsan orada kafaya takacagin daha cok şey olacak, simdilik kendini rahat tut ve ders calis. 🫡

Zaten seneye olmasindan korkuyorum ya tip 6 sene neredeyse 30 yasima yakin mezun olacağım, hayata gec atilmak vs. canimi sıkıyor.

Zaten seneye olmasindan korkuyorum ya tip 6 sene neredeyse 30 yasima yakin mezun olacağım, hayata gec atilmak vs. canimi sıkıyor.

Hayata atılma konusunda asgari ücretli yerlerde çalışırsın. Tekstil, fabrika vb. yerlerde çalışırsın. Bu kötü bir şey değil. Asgari ücret az olsa -maalesef- insanlar geçinmeye çalışıyor.

Dediğim gibi asgari ücretli yerlerde çalışırsın. Mesela ben BİM'de Türkçe öğretmenliği okumuş birini gördüm. Tıp garanti meslek ama kazanması var.

Akıl sağlığım yerinde değil dedin. Geçmiş olsun. Psikolojik konu ise yardımcı olabilirim. Tecrübeliyim biraz.

İyi Sosyaller.

Selamlar 5. sınıf tıp öğrencisiyim. Maddi gerekçelerle seçilecek bir bölüm olmadığını söyleyebilirim. İleride gerçekten bu işi yapmak istiyorsan bir kez daha deneyebilirsin. Evet süre biraz az kaldı ama elinden geleni yapıp istediğin sıralamaları yapmak mümkün. Eğer gerçekten istiyorsan sadece çalışmaya odaklan ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Çok geç kaldığını da düşünme üniversite böyle bir yer değil ve özellikle tıpta mezuna bırakıp gelen kişiler de oluyor. Her şey gönlünce olsun. Sorun varsa yazabilirim.

4. siniftan sonra calisacaksin zaten full. Gec kalmak gibi dusuncen olmasin. Tibbin geci erkeni olmaz.😄

Selamlar 5. sınıf tıp öğrencisiyim. Maddi gerekçelerle seçilecek bir bölüm olmadığını söyleyebilirim. İleride gerçekten bu işi yapmak istiyorsan bir kez daha deneyebilirsin. Evet süre biraz az kaldı ama elinden geleni yapıp istediğin sıralamaları yapmak mümkün. Eğer gerçekten istiyorsan sadece çalışmaya odaklan ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Çok geç kaldığını da düşünme üniversite böyle bir yer değil ve özellikle tıpta mezuna bırakıp gelen kişiler de oluyor. Her şey gönlünce olsun. Sorun varsa yazabilirim.

Benim hayalim oldugu icin bu kadar candan istiyorum ama maalesef netlerim cok dusuk obpm de 71 seneye tekrar sinava girmek beni aşırı korkutuyor zaten ozel okula gireceğim her turlu İstanbul'da kalacağım ha tam burslu ha yari burslu ama yari burslu kazanmak icin bile 25k civari yapmam gerek tipta gercekten her yas insan var mi kendi yasitimi bulamam diye endiseliyim sanki hayatim hep boyle olacakmis gibi hissediyorum daha ehliyetimi almam lazim kilo vermem gerek vs yapmam gereken bir suru şey var artik daha fazla ertelemek istemiyorum.

4. siniftan sonra calisacaksin zaten full. Gec kalmak gibi dusuncen olmasin. Tibbin geci erkeni olmaz.😄
Dogru ama mezun olunca evliligi de geciktirmek istemiyorum aslinda o yuzden😁

Önümüzdeki süre az ama yetersiz değil belli bir seviyedeysen bu sene halledebilirsin.

Netlerim dusuk obpm dusuk bir mucize olmasi lazim.

Geçen sene kaç sıralama yapmıştınız?

Cok dusuktu 200k civari diyelim.

Benim hayalim oldugu icin bu kadar candan istiyorum ama maalesef netlerim cok dusuk obpm de 71 seneye tekrar sinava girmek beni aşırı korkutuyor zaten ozel okula gireceğim her turlu İstanbul'da kalacağım ha tam burslu ha yari burslu ama yari burslu kazanmak icin bile 25k civari yapmam gerek tipta gercekten her yas insan var mi kendi yasitimi bulamam diye endiseliyim sanki hayatim hep boyle olacakmis gibi hissediyorum daha ehliyetimi almam lazim kilo vermem gerek vs yapmam gereken bir suru şey var artik daha fazla ertelemek istemiyorum.

Dogru ama mezun olunca evliligi de geciktirmek istemiyorum aslinda o yuzden😁

Netlerim dusuk obpm dusuk bir mucize olmasi lazim.

Cok dusuktu 200k civari diyelim.

Tıp barajı 50 bin di en son bu hesaba göre OBP 71 ise tahminen 38 k civarı bir sıralama yaparsanız kurtarıyor ama 200kdan 38k ya çekebilir misiniz bilmem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı