Tıp için 2. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

Evet yerlestirme siralamam 30-40k gelirse İstanbul'da ozel %50 bursla girebiliyorum ama hamda daha iyi yapmam lazim OBP'den dolayi bir de ing tip okumak kafami karistirdi bir sene hazirlik okumaktansa mezuna kalmak daha cazip geldi.

Benim hayalim oldugu icin bu kadar candan istiyorum ama maalesef netlerim cok dusuk obpm de 71 seneye tekrar sinava girmek beni aşırı korkutuyor zaten ozel okula gireceğim her turlu İstanbul'da kalacağım ha tam burslu ha yari burslu ama yari burslu kazanmak icin bile 25k civari yapmam gerek tipta gercekten her yas insan var mi kendi yasitimi bulamam diye endiseliyim sanki hayatim hep boyle olacakmis gibi hissediyorum daha ehliyetimi almam lazim kilo vermem gerek vs yapmam gereken bir suru şey var artik daha fazla ertelemek istemiyorum.

Dogru ama mezun olunca evliligi de geciktirmek istemiyorum aslinda o yuzden😁

Netlerim dusuk obpm dusuk bir mucize olmasi lazim.

Cok dusuktu 200k civari diyelim.

Lisede hazırlık okuyanlar oluyor mesela onlar zaten 1 yaş büyük olmuş oluyor. Mezuna bırakanlar oluyor. Bunun her ikisini birden yapmış olanlar oluyor. 2 kez mezuna bırakan kişi daha az tabii ama önemli bir durum değil bence bir yaş yukarı ya da bir yaş aşağı olması, hayallerinizden böyle basit sebepler için vazgeçmeyin. Hayata bir kere geliyoruz. Yapmak istediğiniz işi yapın ha bir yıl erken ha bir yıl geç.

Lisede hazırlık okuyanlar oluyor mesela onlar zaten 1 yaş büyük olmuş oluyor. Mezuna bırakanlar oluyor. Bunun her ikisini birden yapmış olanlar oluyor. 2 kez mezuna bırakan kişi daha az tabii ama önemli bir durum değil bence bir yaş yukarı ya da bir yaş aşağı olması, hayallerinizden böyle basit sebepler için vazgeçmeyin. Hayata bir kere geliyoruz. Yapmak istediğiniz işi yapın ha bir yıl erken ha bir yıl geç.

Evet bu acidan dusunemedim hayatimda YKS olunca baska bir şeye odaklanamiyorum ve yeterli calismayinca butun zamanim bosa gidiyor stresimi yonetebilen biri degilim aile baskisi toplum baskisi vs kolay etkileniyorum gecen sene babami kaybettim evdeki sorumlulugum artti biraz sonucum bir gelsin eger 30-40k gibi gelirse ozelde yazarim daha kotusu gelirse de mecbur mezuna kalirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı