Tip okumak icin ev satilir mi?

gizemli peri

Femtopat
Daha fazla  
Mezun senem sinava 6 ay var netlerim dusuk ikinci mezunlugu kaldiramam ama yuzde elli burs tip okuyabilirim veya dis hekimligi ama el becerim yok. Maddi durumumuz 3 4 tane evimiz 1 arabamiz var ama babami kaybettim. Tiptan baska bolum istemiyorum sizce mantikli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asla mantıklı değil. Zaten pasif geliriniz var, zamanın bol, istersen 1 sene daha mezuna kalırsın istersen 5 sene daha, o evlerden gelen para zaten seni destekler, çalışırsın kazanıp gidersin.
Hazırda bir işin yokken elindekileri vermek hiç mantıklı bir seçenek değil.
Peki 3 evden kiralari ve devletten olum ayligini ayirsam tiptan baska bolumde okumak istemiyorum ikinci seneyi kaldiracak psikolojim kalmadi.

Hocam paralı tıpı siz herhangi bir sırlamayala gidebildiğiniz bir yer sanmıyorsunuz değil mi?
45 bine kadar siniri biliyorum tabiki kalan surecte zaten cok calisacagim.

Bence üniversite için ev satmak mantıksız. Hekim olmak zorunda değilsiniz. Anadolu'da pek çok mühendislik okuyabilirsiniz.
Matematigim fizigim kotu ilgi alanim degil yapamam.

Kanka bunu şu anda düşünmen sağlıklı olmaz, şimdi evi satarım en kötü diye düşünürsün rehavete girer ilk 50k yapamazsın tıp da okuyamazsın. Bu yüzden bunları düşünmeden elimden gelenin en iyisini yapmalıyım kafasında bir mentaliteye girmen gerekiyor. Temmuz'da bakarsın bu işlere.
Haklisin zaten cok calisacagim netlerim dusuk ozelde bile olsa ustune bayagi dusmem lazim.

Son düzenleyen: Moderatör:
sagolun zaten ikinci mezunlugu kaldiracak psikolojim yok 3 evden kira alsak devletten olum ayligi da aliyoruz cok kararsizim
İkinci mezunluğu kaldırmak zaten zordur. Şahsen o topa girmemek için başka bir bölüm yazar ya da işe girerdim. Tabi bu sizin ailenizin nasıl tepki gösterdiğine de bağlı. Size ''ya bir işe gir ya da oku'' baskısı yapmıyorlarsa 1 yıl daha çalışabilirsiniz ama 1 yıl daha kaldıramam diyorsunuz. Size hak da veriyorum, işkence gibi çünkü bir an önce bitsin istiyorsunuz.

İkinci mezunluğu kaldırmak zaten zordur. Şahsen o topa girmemek için başka bir bölüm yazar ya da işe girerdim. Tabii bu sizin ailenizin nasıl tepki gösterdiğine de bağlı. Size "ya bir işe gir ya da oku" baskısı yapmıyorlarsa 1 yıl daha çalışabilirsiniz ama 1 yıl daha kaldıramam diyorsunuz. Size hak da veriyorum, işkence gibi çünkü bir an önce bitsin istiyorsunuz.

Dis istemiyorum ikinci mezunluga kalirsam deliririm artik cok kararsizim

İyi de güzel kardeşim ilk 50k gerekiyor tıp için paralı olsa bile. Yani çalışman gerekiyor.

Bunun farkindayim 30k 40k yaparsam diye soruyorum zaten

Dis istemiyorum ikinci mezunluga kalirsam deliririm artik cok kararsizim

Bunun farkindayim 30k 40k yaparsam diye soruyorum zaten
Şahsi tavsiyem sıralama tutarsa düşünmeden gidin bu fırsat bir daha gelmez. Sıralama gelmezse de şimdiden farklı bölümlere bakın ki 2 haftalık tercih günlerinde sıkışıp kalmayın.

''1 yıl çalış 50 yılını kurtar'' Gibi kalıplaşmış sözleri de fazla ciddiye almayın lütfen. Bunlar artık öğretmenlerin ağzından düşmeyen içi boş sözlerden ibaret. Hayat çok uzun, belki tıp okurken farklı bir iş yapmak isteyeceksiniz? sonuçta bu yaşlarda beyin gelişimi ve kişilik gelişimi çok hızlı yaşanıyor. Dün çok istediğiniz şeyi bugün hiç istemeyebilirsiniz.

Baban nur içinde yatsın.

30-40 yapsam diye sormayı bırak.

İkinci mezuna işkence v.b gözüyle bakmanın bir anlamı yok. Senin için, hiçbir anlamı yok. İçinde bulunduğum durum ve psikolojiyi çok eksik yorumlamaktan başka bir şey değil bu.

Hayal ettiğin bir geleceğin vardı, artık başka bir gelecek hayalin var. Bununla ilgili, kendine olan güvenini gözden geçir. Tıp istiyorum diyorsun, satılacak ev sonrası bölümünü bitirip "yeterli bir gelir" elde etmen için, zorunlu doğu görevinden sonra TUS'u da göğüsleyeceksin. Bunun süresini hesapla, hatalar olacaktır, onları da ekle.

Ona göre çalışmaya başla, ikince mezun veya 3 de olsa, yeterli çalışmayla istediğine erişirsin. Bunun için ev satmana gerek olup olmadığını bu matematiğe oturt. Bunlar dışında hiçbir şey yok üzerine düşünmen gereken veya başkalarına sorman gereken, çünkü bu tümüyle kendi hayatın ve seçimlerin artık. Başarılar dilerim.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı