Tıp okumayın

Yani hocam tıp kazanacak sıralamayı yapan birisi iyi bir mühendisliğide kazanır. Siz sanırım işin saygınlığı kısmındasınız fakat doktorlara olan saygı kalmadı.
Saygınlıktan ziyade iş garantisi kısmındayım. Ve maaşları neredeyse bütün mühendislerden yüksek. Birde a üniversitesinde de okuyan doktor, b üniversitesinde okuyanda. Ama mühendislik öyle değil, iyi bir iş için saygın bir üni ve yüksek notlar gerekli.
 
Saygınlıktan ziyade iş garantisi kısmındayım. Ve maaşları neredeyse bütün mühendislerden yüksek. Bir de a üniversitesinde de okuyan doktor, b üniversitesinde okuyanda. Ama mühendislik öyle değil, iyi bir iş için saygın bir üniversite ve yüksek notlar gerekli.

Kaliteli bir üniversitede mühendislik okuyan birisi neden işsiz kalsın ki? Siz hiç ODTÜ veya İTÜ mezunu olan ve işsiz kalan birisini duydunuz mu? Ben haberlerde hiç duymadım. Maaş konusuna gelirsek 6 yıl tıp okuduğunuzu sonrasında tus gibi çok zor bir sınava girdiğinizi ve bununlada bitmediğini, 4 senede asistanlık yapıp para kazandığınızı düşünün. Bir de doğu göreviniz olacaktır. Mühendisliği seçerseniz 4 senenin sonunda güzel bir işe girebilirseniz sağlam para kazanabilirsiniz ama mühendisler başlangıçta düşük ücretle başlıyor diye biliyorum. Sonrasında zamanla artıyor maaşları.
 
Ya kardeşim ben tıp yazarken ki aklımı seveyim ne kardeşim bu? Ailem tıp yazacaksın dediğinde keşke kendimi bir yere kitleseymişim. Ya bir sene mezuna kaldım 2 yıl deli gibi YKS çalıştım. Şu an keşke YKS çalışıyor olsam diyorum. Aileme söyledim ben okuyamam yapamam edemem diye bırakmama izin vermiyorlar. Cidden ayvayı yedim! Arkadaşlar YKS çalışıyorsanız ve hayaliniz tıp ise tercih döneminde iyi araştırın. Biyoloji sevmeniz gerekiyor. Çünkü tıp'ta detayın detayının detayını göreceksiniz. Sosyal hayat diye bir şey yok. Her akşam kütüphanede olacaksınız. Ben 6-7 yıldır Full oyun oynarım. Şu üniversite başladığından beri bir bilgisayar başına oturup oyun oynamışlığım yok. Aha şimdi ara sınav da yaklaştı. Tıp zor arkadaşlar benim bir hedefim olmadığı için böyle oldu. Kendinize cidden yapabileceğiniz bölümü seçin ve o hedefi YKS gelmeden kafanıza yerleştirin. Aileler sınav açıklandıktan sonra çok değişebiliyor. Hadi iyi çalışmalar.

Hocam merak ettim de kaç sıralamayla hangi üniversiteye yerleştiniz?
 
Nasıl yani doktorlar daha fazla değil mi buna göre?
Değil. Benim pratisyen arkadaşım eylülde 46500tl civarı gibi maaş alıyordu. Ocak zammıyla 70i bulmuştur. Uzman doktor olsa 100 civarı bir şey alır. Bunu duyan insanlara fazla maaş gibi gözükür ancak yaptığı işe göre maaşları az. Diğer bir arkadaşım bankada mühendis uzaktan çalışıyor 90 bin maaşı vardı çalıştıgı pozisyonda 180bine kadar çıkıyor maaşları. Üstelik hatrı sayılır bir üniversiteden de mezun olmadı. Havaalanlarında kulede çalışan aim memurları 150-200bin arası maaş alıyor ancak bu meslek için kpssden 90 üstü almak gerek (tıp kazanan biri için kolay) sen işim garanti olsun direkt çalışmaya başlayayım dersen tıp oku. Bu dediğim meslekler biraz insanın kendinisini geliştirmesine bağlı
 

Yeni konular

Geri
Yukarı