Tıp okumayın

Benim de hedef KHO. Küçüklükten beri askerlik isteyen insanların gideceği adres zaten harp okulları. İşin yaşam-ölüm kısmını geride bırakmak gerekiyor tabii. Doktor olmak isteyen, ticarete atılmak isteyen ve en önemlisi hayatını Avrupa'da geçirmek isteyen insanların çok uzak olduğu meseleler. Bu sebepten ötürü bahsetmeyi bıraktım. KHO iyidir. Eğitimi de adam eder, disiplini de.

Hocam hala hedefiniz askerlik mi?

kariyer sitelerine baktım ortalama 45 bin, maximum 80 bin alıyorlar. 150-200 bin alan hiç görmedim. Bir de banka da çalışan arkadaşın ne mühendisi olarak çalışıyor? İktisat falan mı bitirdi?

Bankada çalışan mühendis neden iktisat bitirsin ne alaka? Ya endüstri mühendisidir ya da yazılım mühendisidir. Benim de bankada tanıdığım bir yazılım mühendisi 160k kazanıyor, ancak 10 yıllık tecrübeli ve başarılı bir yazılım mühendisi kendisi.

itü bilgisayar mühendisliği 😀

Tıp kazananların %95'inin puanı İTÜ Bilgisayar'a yetmez.

Özelde kendi kliniğini açmış bir diş hekimi veya doktor hepsini tokatlar kardeşim.

Doktor her daim yüksek kazanır da, asgari ücretin az üstüne iş bulan tonla diş hekimi var piyasada, diş hekimliği eskisi gibi klinik açılsa dahi muhteşem kazançları olan bir meslek değil, belli başlı kliniği olan diş hekimleri güzel paralar kazanıyor ama gerisi hele ki kliniği yoksa pek iyi kazanmıyor.

Tıp iyidir.Dengeyi kurabilirseniz çok rahat biesürü aktivite de yaparsiniz gezersiniz de tozarsiniz da benim abim tıp okurken 10 tane ülke gezdi.Maaşları da şu an gayet iyidir ortalama 90 100 bin uzman doktor cok daha fazla alir

Kaliteli bir üniversitede mühendislik okuyan birisi neden işsiz kalsın ki? Siz hiç ODTÜ veya İTÜ mezunu olan ve işsiz kalan birisini duydunuz mu? Ben haberlerde hiç duymadım. Maaş konusuna gelirsek 6 yıl tıp okuduğunuzu sonrasında tus gibi çok zor bir sınava girdiğinizi ve bununlada bitmediğini, 4 senede asistanlık yapıp para kazandığınızı düşünün. Bir de doğu göreviniz olacaktır. Mühendisliği seçerseniz 4 senenin sonunda güzel bir işe girebilirseniz sağlam para kazanabilirsiniz ama mühendisler başlangıçta düşük ücretle başlıyor diye biliyorum. Sonrasında zamanla artıyor maaşları.
Yeni mezun doktor şu an 85 90 bin kazanıyor bir mühendisin bu parayi kazanabilmesi icin kac sene deneyimli olmasi lazim hayal dunyasinda yasamaayin

Ya kardeşim ben tıp yazarken ki aklımı seveyim ne kardeşim bu? Ailem tıp yazacaksın dediğinde keşke kendimi bir yere kitleseymişim. Ya bir sene mezuna kaldım 2 yıl deli gibi YKS çalıştım. Şu an keşke YKS çalışıyor olsam diyorum. Aileme söyledim ben okuyamam yapamam edemem diye bırakmama izin vermiyorlar. Cidden ayvayı yedim! Arkadaşlar YKS çalışıyorsanız ve hayaliniz tıp ise tercih döneminde iyi araştırın. Biyoloji sevmeniz gerekiyor. Çünkü tıp'ta detayın detayının detayını göreceksiniz. Sosyal hayat diye bir şey yok. Her akşam kütüphanede olacaksınız. Ben 6-7 yıldır Full oyun oynarım. Şu üniversite başladığından beri bir bilgisayar başına oturup oyun oynamışlığım yok. Aha şimdi ara sınav da yaklaştı. Tıp zor arkadaşlar benim bir hedefim olmadığı için böyle oldu. Kendinize cidden yapabileceğiniz bölümü seçin ve o hedefi YKS gelmeden kafanıza yerleştirin. Aileler sınav açıklandıktan sonra çok değişebiliyor. Hadi iyi çalışmalar.
O sırada beyin cerrahı düşünen ben :(

Para için bu arada istiyorum.

Ben ehm 2. sınıfım bende tıpa geçmek istiyorum. Parasının iyi olması avantaj ama bence para için yapılacak gibi değil. İnsanları iyileştirmekten ve hastanedeki kaos ortamından zevk alıyorsan bence yapılabilecek en iyi iş. Benim tek korkum insan vücuduna ilgim olduğu için tıp yazıp derslere girince hiçbir şey anlamamak ve zorla ders çalışmak. Sanırım o ilk 3 senedeki teorik bilgiyi öyle seve seve öğrenen kimse yok herkes zorla öğrenip ilgisine göre uzmanlık seçiyor ve o alanda ilerliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı