Hocam bugün erişim planlama birimindeki eleman yoktu. Yerine erişim yatırım bölümündeki adam vardı. Kendisiyle konuştuğumda bizim santralin aslında DSL santral olduğunu ancak sonrasında fiber olarak tamamen dönüştürüldüğünü ve öyle her yere tip kabinlerin yerleştirildiğinden bahsettiler. Bu durumda santralimiz dıştan eski gibi duruyor olsa bile sanıyorum içerisindeki ekipmanlar tipik santralde ne bulunuyorsa bunlardan var. Bunu kesin bir yolla öğrenmem gayet iyi oldu. Ola ki ileride bir fiber dönüşüm olursa direkt rahat şekilde dönüşebilir bölgemiz.
Ayrıca şöyle bir öneri bile geldi hatta. Eğer kendime özel bir TIP-23 kabin çektirmeyi istersem de bile 100.000 TL tutar minimum dedi bana. Fiber de aşağı yukarı bu şekilde olurmuş. İşin kısası özel hat fiber de yalan oldu gibi bir şey. Ek olarak da şu an şehir içinde fiber dönüşümler de devam ediyormuş ve DSLAM cihazları kalmamış ellerinde boşta. Yani iyi hoş dilekçem var 1.5 yıllık ancak ellerinde cihaz olmadığı için projeye tamam deseler dahi altyapı adamakıllı gelemez. (TIP-23 kabin meselesinden bahsediyorum.)
Sevgili hocam sizin durumun aynısını yaşıyorum bir araba parası verdim geçen sene 1 yıl sürdü onaylanması git gel belediye izni kazı çalışması ws derken hattım geçen ay çekildi fakat ödemeyi yaparken fiber diye yaptım şu an Max 102 MB 20 alıyorum benden başka kimse kullanmıyor şahsi evimin direkt kapı önünde. Şimdi diyorlar ki ileride merkez sistemini olt yaparsak siz direkt 1000 MB alabilirsiniz e iyide ben fiber diye anlaştım bu ne şimdi diyorum ya bu da fiber ama 100 MB bir şey diyemedim çünkü eski hattım 24 MB alıyordu. Satın alırsanız eğer umarım böyle bir şey yaşamazsınız.