Tıp vs yazılım

Yazılım için en iyi üniversite bahçeşehir ve TED Üniversitesi ama bence okumak istiyorsan bilgisayar mühendisiğinin iş alanı daha kapsamlı olduğu için daha iyi.
Abi çok teşekkür ederim yurt dışına yerleşirsem bil ki bu yardımının çok büyük bir payı var.

Abi yazılımcı olmak için okula gerek yok. Benim tavsiyem tıp oku, boş zamanlarında ise yazılım ile uğraş. Ama seçim senin. Bir isteğim var. Yazılimcı olup ABD'YE gidersen nasıl gittiğini falan anlatır mısın?

Bu junior piyasasında gerçekten yazılım için üniversite okumaya gerek yok diyen birisi muhtemelen yazılım sektörü hakkında en ufak fikri yoktur. Sanırım ya tıp okumayı kolay zannediyorsunuz, boş vaktinin bol bol olacağını düşündüğünüz için yazılım geliştirici olabileceğini sandınız, ya da yazılım geliştirici olmayı çok kolay zannediyorsunuz, tıp okurken kalan azıcık boş vaktinde bile bunu başarabileceğini sanıyorsunuz.

Bu junior piyasasında gerçekten yazılım için üniversite okumaya gerek yok diyen birisi muhtemelen yazılım sektörü hakkında en ufak fikri yoktur. Sanırım ya tıp okumayı kolay zannediyorsunuz, boş vaktinin bol bol olacağını düşündüğünüz için yazılım geliştirici olabileceğini sandınız, ya da yazılım geliştirici olmayı çok kolay zannediyorsunuz, tıp okurken kalan azıcık boş vaktinde bile bunu başarabileceğini sanıyorsunuz.
Abi benim bildiğim kadarıyla okul okumadan, kendini geliştirerek de yazılımcı olunabiliyor.

Abi benim bildiğim kadarıyla okul okumadan, kendini geliştirerek de yazılımcı olunabiliyor.

2-3 yıl önce piyasada ciddi bir açık vardı ve dediğin o dönem için doğruydu, bilgisayar mühendisliği mezunları yetmiyordu piyasaya ancak sektör ciddi bir yatırım aldığı için ihtiyaç çoktu. Şu anda böyle bir durum yok, diploma hiç olmadığı kadar önemli. Ekonomik sebeplerden ötürü sektör içinde yatırımlarda azalma var, junior piyasası çok rekabetçi. Bilgisayar Mühendisliği - Yazılım Mühendisliği diploması ilk işe başvururken oldukça etkili ve önemli.

2-3 yıl önce piyasada ciddi bir açık vardı ve dediğin o dönem için doğruydu, bilgisayar mühendisliği mezunları yetmiyordu piyasaya ancak sektör ciddi bir yatırım aldığı için ihtiyaç çoktu. Şu anda böyle bir durum yok, diploma hiç olmadığı kadar önemli. Ekonomik sebeplerden ötürü sektör içinde yatırımlarda azalma var, junior piyasası çok rekabetçi. Bilgisayar Mühendisliği - Yazılım Mühendisliği diploması ilk işe başvururken oldukça etkili ve önemli.

Benim dilimden sadece bu adam anlar. Yazılım sadece HTML CSS JavaScript yazmaktan ibaret değil. Dilleri öğrendin, dillerden sonra Framework'leri öğrendin, Framework'lerden sonra design patternleri öğrendin, design patternlerden sonra dokümantasyon yapacaksın diyagramları öğrendin. Diyagramları öğrendin dokümantasyonu yapacaksın algoritma analizi yapman gerekecek. Bunlar eğer yazılım sevdiğin meslek ise zor değil. Soruyu soran arkadaş Amerika'ya giderim cart yaparım curt yaparım yazmış da keşke biraz gerçekçi olsanız. İlk başta ne istediğini bil sonra gidersin istediğin ülkeye. Ben 7. sınıftaydım yazılım mühendisi olmak istiyordum şu an 1 sene sonra üniversitem bitecek. Ayrıca ne istediğini bilmeden hayatta yüksek puan elde edemezsin hedefsiz ok anca rüzgarda gezer.

Yazılım için en iyi üniversite bahçeşehir ve TED Üniversitesi ama bence okumak istiyorsan bilgisayar mühendisiğinin iş alanı daha kapsamlı olduğu için daha iyi.

Tam olarak öyle değil aslında. Genel olarak Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği müfredatları arasında 3-4 farklı ders oluyor. İki bölüm mezunları da aynı pozisyonlarda çalışabiliyor. Bu tarz durumlarda önceliği “daha iyi üniversite” yapmak daha mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı