Tipinizden nefret etmek

Yani virüs yüzünden düzen azaldı ama yapardım spor gerek duyan bir vücudum yok şu anlık konuda yazdım zaten.

Anlıyorum. Örneğin benim eskiden yüzüm daha ovaldi sonra 2-3 sene düzenli bodybuilding yapınca yüz şekli bile değişmişti mesela çene Henry Cavill çenesi olmuştu. 😂
 
''spor gerek duyan bir vücudum yok'' spor yapmak için vücudunun gerek duymasına gerek yok, saçma bir düşünce. Spor yapmak seni ruhen de geliştirir iyi hissedersin. Covid bahane değil...
Spor dediğin ne anlamda kas yapıp iri biri olmak istemem açıkcası 60-65 kilolarda geziyorum yağ sarkması gibi şeyler yok vücudum da.
 
Eğer bu mesele intihar kelimesini dillendirecek kadar derinleşmişse ben bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. Doktor ilaç falan yazar demeyin gidip görünün. Sosyalde destek almanız sadece size derdinizi unutturur. Ertesi gün kalkarsınız el yüz yıkamak için banyoya girdiğinizde çirkin olduğunu düşündüğünüz suratla tekrar karşılaşırsınız.
 
Spor dediğin ne anlamda kas yapıp iri biri olmak istemem açıkcası 60-65 kilolarda geziyorum yağ sarkması gibi şeyler yok vücudum da.
Spor dediğin ne anlamda kas yapıp iri biri olmak istemem açıkcası 60-65 kilolarda geziyorum yağ sarkması gibi şeyler yok vücudum da.

Bence sen yakışıklısın yada aynada kendini görmüyorsun, Sal kardeşim bi resim atsan çözecez kesin. 🙂
 
@concerta o anlamda değil. Fit olmak veya biraz kas kütlesi kazanmak herkes için iyi. Öyle 1 senede her yerinden kas fışkıracak hali de yok. Sonuçta buna fazlasıyla takıntılısın, nefret seviyesine ulaşmış. En azından virüs durumları geçince vur kendini spora hem vücudun hem yüzün yavaş yavaş değişir aynada kendini daha farklı görürsün, özgüvenin bir yerine gelir. Bunlar hep tecrübe.
 
Aynı durumu ben de yaşadım :). Mesela tek kaş sorunu var bende. 16 yaşındayım ve saç sakal birbirine girdi. Çoğu kişi garipsiyor tipimi. Hatta içinden hakaret eden bile vardır. Zamanında çok kafaya takmıştım fakat şimdi hiç takmıyorum. Kendimle barışığım. Önemli olan kabullenmek. Kabullendim. Kim ne derse desin, zerre takmıyorum.
 
Öncelikle merhaba. Dininiz ne bilemem ama şükredin Allah sizi böyle yaratmış.
Hali sizden de kötü olanlar var maalesef. tehlikenin geleceği yer belli olmaz, kaza vs. geçirebilirsiniz yüzünüz daha kötü görünür. Dış görünüşünüz kadar içiniz de önemli. Nasıl göründüğünüzü bilemeyiz. Unutmayın ki diğerlerine karşı iyi görünmeniz gerekmez. Ama mesele tanıdıklarına gelince böyle olmuyor. Önce kendinizi sevmeye çalışın. Siz sadece tipinizi görüyorsunuz. Ama diğerleri hem sizi hem kişiliğinizi görüyor. Bunu da unutmayın. Doktorun faydası olmayacağını düşünüyorsanız gitmeyin, intihar etmeyi düşünürseniz de aynı zamanda arkanızda bırakacaklarınızı yani ailenizi, sevdiklerinizi de düşünün. Onların üzülmesini kimse istemez. Bunun için artık kendinizi kötü düşünmeyi bırakın, hayatı iyi yaşamaya çalışın...
 
Spor yap, özellikle fitness. Yüz hatlarını çok fazla değiştiriyor ve topluyor. Benim sporsuz çelimsiz halim ile sporlu ve kalıplı vücudum arasındaki yüz hatlarında çok fark var. Herkes şu anki halin daha iyi diyor.

Estetiğe pek sıcak bakan biri değilim ben. Doğallık iyidir. Ayrıca bakılmayacak bir suratın yoksa kasmaya gerek yok. Bazıları ergenlik seviyesinde kuruntu yapabiliyor böyle şeyleri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı