TN mi IPS panel mi alınmalı?

• Konuyu başlatan Ereju
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 655
Gözün kapalı al 2-3 senedir kullanıyorum şunun üstüne başka bir monitör tanımam.

Hocam evet en beğendiğim bu olmuştu pivot falan önemli benim için fakat monitörden ses geliyor gibi yorumlar gördüm sizde oldu mu veya etrafınızda bu monitörü kullanan birisi bunu yaşadı mı?

Hocam evet en beğendiğim bu olmuştu pivot falan önemli benim için fakat monitörden ses geliyor gibi yorumlar gördüm sizde oldu mu veya etrafınızda bu monitörü kullanan birisi bunu yaşadı mı?
Hocam bu modeli uzun zamandır kullanıyorum msı kullandım sonra yine buna geçtim dell alienware kullandım yine buna geçtim 2-3 sene içerisindr ortalama 4-5 defa bu modele geçiş yaptım asla öyle bi sorunla karşılaşmadım içiniz rahat olabilir ses olayı genelde 360 ve üstü monitörlerde yaşanan bir sorun oluyor bu modeli içiniz rahat alabilirsiniz renk kalitesi özellikleri ve akıcı olmasıyla birlikte birde hdr400 desteği olması hikaye bazlı oyunlarda aşırı canlı renk tonları veriyor pivot özelliği hoparlör özelliği monitörün fps croshair vs gibi opsiyonlarıda cabası.

Hocam bu modeli uzun zamandır kullanıyorum MSI kullandım sonra yine buna geçtim Dell Alienware kullandım yine buna geçtim 2-3 sene içerisindr ortalama 4-5 defa bu modele geçiş yaptım asla öyle bir sorunla karşılaşmadım içiniz rahat olabilir ses olayı genelde 360 ve üstü monitörlerde yaşanan bir sorun oluyor bu modeli içiniz rahat alabilirsiniz renk kalitesi özellikleri ve akıcı olmasıyla birlikte bir de HDR400 desteği olması hikaye bazlı oyunlarda aşırı canlı renk tonları veriyor pivot özelliği hoparlör özelliği monitörün FPS croshair vs gibi opsiyonları da cabası.

Hocam çok teşekkür ederim bende şu an VA var hani hata üstüne almıştım renkleri hissettirmiyor resmen değiştirmek istedim bende sağ olun.

Modele göre değişir. Direkt olarak TN çöp IPS çok iyi demek doğru değil. Kaliteli bir TN, dandik IPS'ten daha iyi görüntü kalitesi sunabilir. Genelleme yapmak doğru değil. Model bazlı ilerlemek gerekiyor.

XL2546K kötü bir monitör. Hem görüş açısına göre renk bozulmaları çok fazla, hem kontrast oranı epey düşük, hem maksimum parlaklığı zayıf hem de fiyatını hak etmiyor. Bu monitörün tek güzel yani DyAc+, ama onu da Viewsonic XG2431 isimli monitör PureXP teknolojisi sayesinde benzer kalitede ve 6500 TL daha ucuza sunabiliyor. Bu arada DyAc+ ile PureXP'nin amacı aynı, ikisi de motion bluru azaltmayı amaçlayan Backlight Strobing teknolojisidir.

Hocam çok teşekkür ederim bende şu an VA var hani hata üstüne almıştım renkleri hissettirmiyor resmen değiştirmek istedim bende sağ olun.

Modele göre değişir. Direkt olarak TN çöp IPS çok iyi demek doğru değil. Kaliteli bir TN, dandik IPS'ten daha iyi görüntü kalitesi sunabilir. Genelleme yapmak doğru değil. Model bazlı ilerlemek gerekiyor.

XL2546k kötü bir monitör. Hem görüş açısına göre renk bozulmaları çok fazla, hem kontrast oranı epey düşük, hem maksimum parlaklığı zayıf hem de fiyatını hak etmiyor. Bu monitörün tek güzel yani DyAc+, ama onu da ViewSonic XG2431 isimli monitör PureXP teknolojisi sayesinde benzer kalitede ve 6500 TL daha ucuza sunabiliyor. Bu arada DyAc+ ile PureXP'nin amacı aynı, ikisi de Motion bluru azaltmayı amaçlayan backlight strobing teknolojisidir.

TN çöp IPS çok iyi demedim zaten. Kullandığım IPS modelini TN ile kıyaslayarak cevap verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS almanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı