TN Panel Laptop ekranını IPS panel ile değiştirme

@Taner Şen dostum yakın zamanda sadece ips olmasından hp omen 15 aldım. Notebookcheck'de sRGB %91 gözüküyordu. Aldığımda farklı bir panel kullanılmış ve sarı bi tona sahip. İade edecektim ama hp nin 480 tl lik geri ödeme kampanyasından yararlanarak yeni bir ips ekran ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sana sorum ise full hd değilde 4k ips bir panel kullanabilirmiyim bu modelde 4k versiyonuda mevcut. Satın alırken nelere dikkat etmeliyim ? Panelin kodu LGD0532. Son olarak önerebileceğin kaliteli panel varmıdır aradığım 2 özellik var 1. si 4k(mümkünse) 2. ise fotoğraf video işlediğimden sRGB oranı yüksek bir ips panel.

Genellikle Dell ve Lenovo üzerinde denemişler.Kullandıkları panel benimkinden çok farklı.

Güncelleme:stock Auo marka Tn,paneli lg üretimi ips panel ile değiştirdim.Sonuç başarılı ve görüntü açıları,renk ve canlılık müthiş.

Değiştirdiğim panel LP156WF4(SP)(B1) model 300 nit parlaklığa sahiptir.700:1 kontrast oranı ve ips olmasıyla birlikte renkler göz alıcı.

Tn paneli ips panel ile değiştirmek isteyenler özel mesaj yolu ile ulaşsınlar kezâ Türkiye'de bunu başaran ve bilgisi olan kişi sayısı çok az.Uzun araştırmalar sonucunda mutlu sonuca vardım:)
Aynı laptoptan bende de var ekran kırıldı. Senin gibi IPS ekran takmak istiyorum nasıl yaparım. Özel mesaj atamadım geri dönüş yaparsan sevinirim.

Genellikle Dell ve Lenovo üzerinde denemişler.Kullandıkları panel benimkinden çok farklı.

Güncelleme:stock Auo marka Tn,paneli lg üretimi ips panel ile değiştirdim.Sonuç başarılı ve görüntü açıları,renk ve canlılık müthiş.

Değiştirdiğim panel LP156WF4(SP)(B1) model 300 nit parlaklığa sahiptir.700:1 kontrast oranı ve ips olmasıyla birlikte renkler göz alıcı.

Tn paneli ips panel ile değiştirmek isteyenler özel mesaj yolu ile ulaşsınlar kezâ Türkiye'de bunu başaran ve bilgisi olan kişi sayısı çok az.Uzun araştırmalar sonucunda mutlu sonuca vardım:)
Merhaba bende asus fx553ve dm407t model laptop'un ekranı ips ekranla değiştirmek istiyorum hangi ekranı alacağımı bilmiyorum

Merhaba bende asus fx553ve dm407t model laptop'un ekranı ips ekranla değiştirmek istiyorum hangi ekranı alacağımı bilmiyorum
merhaba . 30 pin olan tüm panelleri takabilirsin. Soket yapısı önemli olan.
örnek olması açısından link bırakıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı