TOGG otomobil için geri sayım!

Babam bu arabadan alacaktı ilk duyrulduğu zaman ucuz diye -500 bin tl diye duyrulmuştu ilk- şimdi 2. el opel corsa 2009 model bakıyor.
 
Merhaba,

Bu aracın fiyatı hiçbir zaman 300 500 olacak diye bir şey söylenmedi. Fabrika açılışına 10 gün kaldı hala daha söylenen bir şey yok. İnsanlar söyledikleri yalanlara daha sonra kendi kendileri inanıyorlar. 😂

Araba ile söylenen şey ilk aracın C-Segment SUV olacağı, Muadillerine göre uygun ve %10luk vergi diliminde olacağı. Çok değil 10 gün bekleyelim. Bir görelim araç nasıl? Bu araca bu fiyat verilir mi?

Saygılarımla.

Vergi duzenlemesi ile 1.500.000 TL. Eger söylenildiği gibi 900K bandinda cikarsa, misal piyasadaki benzinli 500K olan bir arabanin 300k gibi bir fiyata düşmesi demektir.
Eğer söylenen doğruysa %10'luk ÖTV dilimindeki bir aracın maksimum fiyatı 907,000 oluyor. Bu araç bu fiyattan çıkacak anlamına gelmiyor.

Muhtemelen en boş paketi çok daha ucuz bir fiyata çıkacak. Pil kapasitedini ve donanımı yükselttikçe vergi dilimi de fiyatı da artacak.

Hocam misal diyelim bu araba Tesla Model S ile denk bir araba Model S 75 Bin dolar. Bizim sedan arabamizda 70 Bin dolar, hadi 70 bini geçtim 65 bin dolar bazında çıksın mevcut kur ile 1 milyon 200 bin yapiyor vergisiz fiyat. Bana gore bu arabanın 900 bin veya tatmin edici bir fiyat aralığında çıkacağını düşünmek anlamsız. Benim tek derdim yerli arabaya gore cikarilacak ve diger otomobilleride kapsayacak bir vergi duzenlemesi.

Bu aracı model S ile karşılaştırmak anlamsız. İki aracın gövde tipi ve segmenti çok farklı. Aynı segment içinde karşılaştırma yapılır.

Araçlar ve seçmenleri ile ilgili olarak bir konu başlatmıştım. Oradaki tablodan araçların segmentlerini ve güncel Türkiye satış fiyatlarını görebilirsiniz.

Listede bulunan Citroen e-C4; C segmenti SUV bir araç olarak geçiyor. Liste fiyatı 786.000,00 TL

Bizdeki elektrik daha ucuz, işçilik daha ucuz. Malzemeyi Avrupa'ya göre daha uyguna alıyoruz. Bu sebeple; eğer e-C4 gibi 50kWh batarya kapasitesi ve 100kW gücünde bir araç tanıtılırsa fiyatının 600-700 bin TL aralığında olacağını tahmin ediyorum.
 
Son düzenleme:

Eki Görüntüle 1548360


TOGG fiyatı ile gündemde kalmaya devam ederken, seri üretimin başlanmasına sadece 10 gün kaldı. Yerli arabamız olan TOGG'un fabrika açılımı ve seri üretim tarihi 29 Ekim olarak gösteriliyor.

En azından bir şey yaptık en çok elektrikli yapmamıza şaşırdım bizde o şey var mıydı gazlı olur diye düşündüm bir ara neyse hayırlı olsun umarım böyle projeler daha çok olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı