Toplumda neden animeye karşı ön yargı var?

  • Konuyu başlatan Yuu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 301
  • Görüntüleme 26B
Arkadaşlar toplumun bir çoğunluğu anime izleyene ya da animeye ilgilenen insanlara karşı ön yargı var. Benim düşüncem bence insanlar farklılığı kabul edemiyor. Sizce neden bu ön yargı var?
Ya kardeşim anime ne ya iğreniyorum resmen neyini seviyorsunuz anlamıyorum ki.
Hayatımda En Nefret Ettiğim Tipler:
1-BTS çiler.
2-Animeciler.
 
Ben şahsen izlemeyi seviyorum, dizi de izlerim film de izlerim, oyun da oynarım. Bunlar insanların hobileri fakat bir takım cahil kesim yüzünden önyargıyla yaklaşıliyor, bu cahil kesim hemen hemen her yerde anime sohbeti yapan, "kawai" "sugoi" gibi kelimeler kullanıp "cool" olduğunu sananlar. Bence izlemeyenler bu cahillere rağmen bir şans vermeli, bu arada k-drama izleyen bir kesime karşı da benim ön yargım vardı çünkü her yerde k-pop sohbeti yapıp havalı olduklarını düşünüyorlardı, ama yakın zamanda bir k-drama izleyeceğim :)
 
Bunda televizyonun payı yüksek. Televizyonda yıllarca çocuklara hitap eden çizgi filmler yayınlandı ve "anime" sözcüğü hiç kullanılmadı. Öyle olunca da animasyon içeren herhangi bir yapım çocuk işi olarak görülüyor. Yabancı ülkelerde Death Note gibi animeler televizyonda yayınlanmış, liselerde ve yetişkinler arasında sohbeti çok olmuş. Aynı şimdi bizim Türk dizilerinin lafının geçmesi gibi. Hatta halka etkisinden dolayı Çin'de birçok anime yasaklandı.


Bizde de pokemon yasağından sonra tv kanalları anime işinden uzak durmaya başladı.

Özetle medyanın etkisi...
 

Geri
Yukarı