Toshiba Qosmio F60-147 iAtkos ML2 Kurma Sonrası Sorun

Videolardan yola çıkarak multibeast kurulumu yaparak başladım güne :) ilk işlemde boot hatası verdi. Sonra usb yada cd yardımıyla açarak devam ettim ama normal bir kapanış sonrası cihaz açılmadı. Kernel panic hatası verdi, hatalar sıklaşınca tekrardan yükledim sistemi dünkü hatalar tekrarladı. Şimdi kurulum bitti ekranı kararttı yine. Benzer belirtiler göstren bir hata ve bu hataya çözüm olabilecek öneriniz varmı?

Düzgün bir kurulum yapacağın sürüm olarak hazard snow leopard 10.6.2 öneriyorum... O da makinenle oldukça uyumludur. Ekran kartını ilk seferde tanır... Customize seçeneklerini düzgün yaptığında sorunsuz olacağını tahmin ediyorum denemek lazım... Mountain Liona gelince, eğer ekran sorunsuz çalışıyorsa Mountain Lionda bir iki ayarı değiştirmeyle çalıştırabileceğine eminim.

Ekran açılmama hatasını çözdüm gibi. İlk sistem yüklemeden sonra diski silmeden üzerine tekrar ayarsız bir yükleme yapdığımda açabiliyorum. Ekran kartını 2048mb olarak görüyor ama donmalar da devam ediyor. Sürücü eksikliği var. Dediğiniz sürümde güncelleme alarak yükseltme mümkünmüdür? Bir de farklı bir şey sorayım, mouse'un tekerleği ters işlem yapıyor aşağı-yukarı olarak. düzelmesi mümkün mü? İlgin için teşekkürler yine :)

Tekrar merhaba. Cihazın 3. gününde heralde 100. işletim sistemini yüklemem oldu :) iyi kötü alıştım hatalara-kullanıma. Şuan ses sürücüsünü ve etherneti rahatlıkla yapabiliyorum ama wifi ve grafik kartlarını hala ayarlayamadım. Aşağıda sistemin gördüğü nVidia yazılımı var (Cihazdaki model 330M - 1024mb), wifi modelim de RTL8191SE. Bunun haricinde bluetooth da var ama onun yüklenmesi şart değil. Bu yazılımları netten araştırdım ama hiçbiri işgörmedi. İndirdiğim yazılımların bazıları paket olarak kuruluyor paket olmayan kextleri de Niresh ile yüklenen Kext Wizard ile atıyorum. Belki bende problem vardır tam bilmiyorum :) Bu dosyalar indirdiğim sitelerce test edilmiş, başarılı sonuç vermiş. Ama ben çalıştıramadım.
nVidia GeForce XXXXXXXXXXX:

Yonga Ailesi Modeli: nVidia GeForce XXXXXXXXXXX
Tür: GPU
Yol: PCIe
Yuva: Slot-1
PCIe Şerit Genişliği: x16
VRAM (Toplam): 2048 MB
Satıcı: NVIDIA (0x10de)
Aygıt Kimliği: 0x0a2b
Revizyon Kimliği: 0x00a2
ROM Revizyonu: 0x00
Ekranlar:
Ekran:
Çözünürlük: 1024 x 768
Piksel Derinliği: 32 Bit Renk (ARGB8888)
Ana Ekran: Evet
Yansıtma: Kapalı
Çevrimiçi: Evet

Araştırmıyorsunuz bulamadım diyorsunuz :) Realtek RTL8191SE

Burada kextin içinde düzenleme olayı anlatılıyor sanırım.. Çözebilirsen çalışır..

Hocam en çok heralde o sitede bulundum. Yorumlarıda dikkate alırsanız 8191SE için sorunlu olduğunu arkadaşlar bildirmiş. Bir diğer arkadaşda 8191SE usb için yazılmış diyor yorumlarda, indirme linkinin altında da benzer yorumlar var. Elle uğraştığımda ise cihaz hep kernel panic verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı