Trafikte araba sürme korkusu

enescnr

Picopat
Katılım
2 Temmuz 2020
Mesajlar
177
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar seneye ehliyet alacağım. Şu anda gayet güzel hem manuel hem de otomatik araba sürebiliyorum. Tek sorun başka arabaların çok olduğu yerlerde sürerken korkuyorum. Sanki üzerime geliyorlarmış gibi oluyor. Babam sürekli arabayı vermek istiyor bana sürmem için ama ben korkudan istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım bunu yenmek için?
 
Ehliyeti aldıktan sonra hocayla ek araba kiralayıp trafiğe çık. O acemilik ilk başta herkeste olur şöyle düşün en gerizekalı adam bile araba sürüyor trafikte sen mi süremeyeceksin. Alıştıktan sonra kolun bacağın gibi oluyor. Yapacak bir şey yok alışana kadar böyle sürecek.
 
Pratik yaptıkça ve sürdüğün arabaya alıştıkça atlatacaksındır. Tabii İstanbul gibi bir yerde korkmamak elde değil, çünkü direkt üstüne sürüyorlar yani ama alışıyorsun.

Benim için en büyük adım sürdüğüm arabaya alışmak olmuştu. Sağına, soluna, dönüşüne alıştıktan sonra bir nebze rahat oluyor. Gerisi, zamanla oturuyor.
 
Korkularını yenmek için üstüne gitmelisin. Kalabalık yerlerde, dar sokaklarda süreceksin. Uzun bir sokakta önünü kamyon kapatacak ve mal indirecek, o uzun sokakta 2 tarafta park edili araçlar varken R yapmayı öğreneceksin, sollamayı öğreneceksin, sol şeritte gitmeyi, soldan en sağa geçmeyi öğreneceksin. Dur kalk trafiğini öğreneceksin ki bu İstanbul gibi yerlerde en önemlisi...

Bunlar bir anda olmaz, bir anda yaptım diyen yalan söylüyordur. Ehliyet sınavını geçmen de seni iyi bir sürücü yapmaz. Bunun gazına gelme sakın. Kontrolü her zaman elinde tut, karşındakine güvenme ve onun yapabileceği potansiyel hataları da düşünerek kendi kontrolün sayesinde kendi emniyetini. sağla.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Arabanın anahtarını aldım aşağıya iniyorum şimdi çok teşekkür ederim.

Hepinize çok teşekkür ederim, bu haftasonu bir deneme sürüşü yaparım artık. Tekrar yazarım buraya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı