Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu

@BilgisayarKurdu Yardımların ve hiç bekletmeden ilgilendiğin için sağolasın. İlçemizde ( nüfusu az olduğu için ) Hakem Heyeti bulunmuyor. e-Devlet üzerinden yaptım aynı şeye tekamül ediyor sanırım. Yarın arayıp sonucu buraya yazarım...

Aslında başvuru yapmış olduğun sayfada hangi heyete tabi olduğun yazmakta ancak bir önemi yok. Zira bu; küçük yerleşim birimlerinde yaşayan insanların tüketici haklarından faydalanamaması gibi olumsuz sonuçlara sebep olurdu :)

Senden gelecek haberi bekliyoruz, ardından bir miktar uzun sayılabilecek bir 2. bekleyiş sürecine geçeceğiz zaten :) Ama söylediğimi unutma; basit bir arıza için sıfır telefonda diretme, firmayı da düşün aynı zamanda. 2 aylık telefonun değişime gitmesinin pek bir yararı olmaz; eğer ki basit bir arıza söz konusuysa.

Gökhan abimiz "Katkıda Bulunan" rozetini sonuna kadar hak eden birisidir. Gerçek bir Arka Sokaklar fanı mı hala kendi kendime sorarım :D Konuya gelecek olursak ben sadece bilgilenmek için geldim. Zaten Gökhan abi gereken yardımları sağlamış. Sadece bende 2 aylık bir ürün için 30 gün telefonsuz kalmayı tercih etmemenizi tavsiye ederim. Firma size gıcık kapar muhtemelen tam 25.gün'de falan gelir ürün elinize. Tabi burada sorunun büyüklüğü çok önemli. :)

Amerika'dan gelen bir dostum bizde yatılı kalıyor şuan ve Netflix ile tanıştırdı beni, bu zamana kadar merak edip üye olmamıştım. Black Mirror sezonlarını izliyoruz teker teker, gerçekten ufkumu açan yapımlarla karşılaştım. Arka Sokaklar'dan soğumadım yesem yalan olur :) Gerçekten zeka fışkıran, düşünce ile dolu yapıtlar; yüzü geleceğe dönük sahneler.

Ek olarak @KralYolu 'nun da desteklediği gibi; "Bazı haklara sahip olabilirsin ancak her hakkı her zaman kullanmak zorunda değilsin" :) Her doğru her yerde söylenmez ile aynı yola çıkıyor. Telefondaki problemi söylersen süreci uzatmaya gerek olup olmadığı konusunda beyin fırtınası yaparız.

@BilgisayarKurdu
@KralYolu
telefonu düşürdüm normal olarak kullanmaya devam ettim bir sıkıntısı falan yoktu ancak arka kapağı kırılmıştı sonra bir iki gün geçtikten sonra telefonun ön kamerası çalışmamaya başladı ve telefonu yeniden başlattığımda Donuyor, telefona giriş yapılamıyor ekran siyah kalıyor ve parmak izi okuyucusuda sıkıntılıydı ancak benden sadece 200 TL arka kapak parası istediler başka bir parça fiyat istemediler donamanın veya parmak izinin kapatla ne ilgisi var anlayamadım. Cihazın içindeki parçalarda bir sıkıntı yok mu diye sorduğumda bilgi verilmedi pek anlam çıkaramadım 200 lirayı kapıda ödeme ile kabul ettim telefon hala onarımda diye geçiyor hadi hayırlısı.. Bu arada telefonu alalı 9 ay oldu. Ben hakkımı savunma tarafıyım çünkü 1 ayı geçiyor telefonum yok. Son olarak e-Devleti kontrol ettim ve ''SAVUNMASI İSTENDİ'' gözüküyor son işlem olarak ne anlama geliyor bu ?
@BilgisayarKurdu @KralYolu aradım bugün telefon bizde bekeltilecek dedi sonucu bekleyeceklermiş bende tamam dedim.

@BilgisayarKurdu @KralYolu Bugün servisi aradım telefonu sonuca kadar bekleteceklermiş sonuca göre tamiri yapılcakmış bende tamam dedim.
@BilgisayarKurdu @KralYolu Reisler acil bakar mısınız acaba. Beni bugün aradılar ve telefonun yapılamayacağını anakartın vs. arızalandığını söylediler telefon garanti dışı bırakılmış olarak gözüküyor sitede bende telefonu kabul etmeyeceğimi kararın sonucunu bekleyeceğimi söyledim. Şuan ne yapmam gerekiyor. Bu arada birşey farkettim Uyuşmazlık bedelini KDV Dahil olmayan fiyatı girmişim e-Faturadan yanlış yeri girmişim bunu ilçe heyetine giderek düzeltebilir miyim ? Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Öncelikle bildirim etiketlerin hatalı, konuya geç müdahil olma sebebim de diyebiliriz :) Bende olduğu gibi yorumu yaptıktan sonra etiketlenen ismin link formatına dönüştüğünden, mavi fonta sahip olduğundan emin olmaya çalış; @Enes Kaan_

Telefonu düşürdükten sonra bunları yaşamışsın anladığım kadarıyla, var olan arızaları ile doğrudan alakası var gibi görünüyor, yine de arka kapak gibi kırılan parçalar elbette garanti kapsamına girmez - kullanıcı hatası açıkça ortada olduğu için fahiş de olsa bir fiyatlandırma ile onarımı yoluna gidilir. İç aksamda oluşan hasar pahalı olduğu için ve kullanıcı hatası izleri gördükleri için tamir etmek istememişler. THH yoluyla al, biraz seni uğraştıralım diyorlar yani :) Ne tamamen haksızlar ne de haklılar bence.

Ben bu tip durumlarda markaları da düşünüyorum, telefonu düşürmenize karşı garanti vermiyorlar satın alırken. Ek olarak her hasarın kullanıcı hatasından meydana gelip gelmediğini de anlayamıyor, anlasalar bile ispat edemeyebiliyorlar çoğu zaman.

Sizin yapacağınız şey; başvuru yaptığınız İlçe THH numarasını arayarak bilgi vermek. Fatura'nın taranmış görselini paylaşmalarını söylerim genelde başvuru yapanlara. Faturada önem arz eden çoğu bilgi yer alıyor çünkü. Arayıp söylersen düzeltirler, faturan varsa ve üzerinde kendi ismin yazıyorsa.

@BilgisayarKurdu Bilgi için teşekkür ederim daha dikkatli olmaya çalışacağım. Evet telefon düştü lakin dediğim gibi kullanmaya bir 2 gün devam ettim bu adamlar benden telefonun şifresinide arayıp sordular demek ki çalışıyordu şuan bana nasıl bu bilgiyi verdiler anlamıyorum. Haklı haksız konusunda bencede öyle ama ben zaten garanti parasını ödeyeceğimi doğruladım burada önemli olan 20 iş günün aşması değil midir ? Birde telefona yapılan işlemler kısmında birşey yazmazken garanti bölümünde işlem sonrası Garanti Devre Dışı bırakıldı yazıyor saçmalığa bakar mısınız ? Son olarakta bana telefonun yapılamayacağını THH başvurusu yaptıktan ve onlardan savunma istedikten sonra söylediler bence ya öyle birşey yok yada bilerek yapıyorlar...

Güncel bir model - anakartın yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor hepsi bu, ellerinde yedeği vardır mutlaka. Ben bile J7 model telefonun anakartını ikinci el bulup montajını yaptım babam için :)
Kullanıyor şuan.

Şanslarını denemişler garanti dışı bırakmak için. Sen THH'yi arayıp "Servis, garanti kapsamına sokmuyoruz" dedi diye mutlaka bilgi ver. Zaten 20 günü aşmıştı, bir de tamir edemiyorlar. Kesin olarak hakkını alırsın.

@BilgisayarKurdu Bende aynen öyle düşündüm usta bu adamlar beni bugüne kadar oyaladı 2 günde garanti dışı bıraktılar ya telefonu ona şaştım senin gibi. Uyuşmazlık bedelini zaten ek görseller kısmında faturayı eklerken görmüşlerdir yinede Pazartesi arayıp bilgi vereyim. Telefonun çalıştığına ait kanıtımda beni arayıp telefonun güvenlik kodunu sordular onuda yine zorlarlar ise kullanırım. Ben hakkımı geçte olsa almaktan yanayım haksız bir tarafım inşAllah yoktur. Senide gece gece yoruyoruz hakkını helal edesin.

Estağfurullah gönüllülük esasına dayalı olarak yorumda bulunuyoruz :) Yasalar zaten KDV dahil fatura bedelinin iadesini hükmediyor, siz fazla bir bedel girseniz de faturadaki uyuşmazlık bedeli ödenir.

Delta servis hakkında olumsuz yorumlar da var zaten biraz. Kullanıcı hatası deseler anlaşılır ancak 25 gün bekletip tamir olmuyor demek biraz garip. Garanti kapsamına alınmayacak ürün 25 gün bekletilmez, geri gönderirsin; kullanıcı şikayette bulunur ona göre.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı