Tüketici hakem heyetine başvurmak için rapor gerekir mi?

SpenKy

Hectopat
Yer
Fulham, England
Merhaba. Bundan 3 ay önce MSI Optix G241V isimli montörü aldım. 3 gün önce ekranda 1 adet yeşil renkte ölü piksel çıktı. MSI yetkili servisi olan servis Point'i aradım. Değişim için en az 3 adet ölü piksel olması gerekiyormuş, bende tüketici hakem heyetine başvuracağım. Başvurmam için önce servis pointe gönderip garanti raporu mu almam lazım yoksa direkt tüketici hakem heyetine başvurabiliyor muyum?

Sorun gözle görülebildiği takdirde raporsuz da işleme konabiliyor(bende kondu) ancak durum monitörlerde farklı olabilir monitör için THH'ye giden birisi elbet vardır forumda onlarınkine bakabilirsiniz.

THH'ye giderken olaydaki kusuru ve yapılması gerekenin yapılmadığını ispatlayan belgeler lazım.

Ürünün kusurlu sayılması için en az 3 ölü piksel lazım diye biliyorum ben de, bu yüzden alırken koşulları kabul ettiğin için heyetten istediğin gibi bir sonuç alacağından şüpheliyim.

Direkt başvurabilirsin.

Aldığım yere sordum başvururken hem ServisPoint hem de bizim vegi ve mersis numaramızı girmeniz gerekiyor dedile. Bu sürecin işleyişi nasıl bilgin var mı?

THH'ye giderken olaydaki kusuru ve yapılması gerekenin yapılmadığını ispatlayan belgeler lazım.

Ürünün kusurlu sayılması için en az 3 ölü piksel lazım diye biliyorum ben de, bu yüzden alırken koşulları kabul ettiğin için heyetten istediğin gibi bir sonuç alacağından şüpheliyim.

Tüm forumlarda THH'ye başvurun direkt değişim yapabilirsiniz demişler bende tam emin değilim.

Garantiye yollarsanız rapor gelir. yollamazsanız bilirkişi aracılığıyla monitörünüz THH tarafından incelemeye alınıp karar verilir.

İlk 6 ay içerisinde üründe oluşan kusurlar ürün alındığı gün oluşmuş sayılır. Ürünün kusurlu sayılması için bir hata olması yeterli olması lazım. 3'tür 5'tir takılmamalı. Bildiğim kadarıyla bu firmaların kendince koydukları bir madde.
Aldığım yere sordum başvururken hem ServisPoint hem de bizim vegi ve mersis numaramızı girmeniz gerekiyor dedile. Bu sürecin işleyişi nasıl bilgin var mı?
Bana kalırsa servise yollayıp ölü piksel olduğunu kanıtlayın ve ardından servisi şikayet edin.

Bir THH sürecinin işleyişi alttaki konuda mevcut, arkadaş buradaysa kendisi de yardımcı olabilir belki. @OnePunchMan

Garantiye yollarsanız rapor gelir. Yollamazsanız bilirkişi aracılığıyla monitörünüz THH tarafından incelemeye alınıp karar verilir.

İlk 6 ay içerisinde üründe oluşan kusurlar ürün alındığı gün oluşmuş sayılır. Ürünün kusurlu sayılması için bir hata olması yeterli olması lazım. 3'tür 5'tir takılmamalı. Bildiğim kadarıyla bu firmaların kendince koydukları bir madde.

Bana kalırsa servise yollayıp ölü piksel olduğunu kanıtlayın ve ardından servisi şikayet edin.

Servise yollamadan nasıl başvurabilirim, vergi ve mersis numaralarını internet üzerinden bulamadım. Arasam o bilgileri bana iletirler mi?

Öncelikle şu hususun altını çizmem gerekiyor ki ölü piksel varsa vardır yoksa da yoktur. Ölü pikselin 1 adet olması veya 3 adet olması bir şey fark ettirmiyor. 1 ölü piksel dahi olsa o ürün kusurludur. Dolayısıyla bu savunma argümanı doğru değildir. Nedense tüketiciler olarak bunu benimsemiş gibi gözüküyoruz. Bir masa aldığınızda 4 ayağından 1i kırık olduğu zaman sorunsuz mu oluyor? Aynı şeydir bu da.

Herhangi bir rapor almanıza, ürünün kusurlu (ölü pikselli olduğunu) ispatlamanıza gerek yok. Nitekim tüketici tarafından ürünün kusurlu olduğu iddiasına karşı ürünün kusursuz olduğunu ispat etme külfeti satıcıya aittir. Tüketicinin ürünün kusurlu olduğunu ispatlamasına gerek yoktur. Buradaki önemli husus üründeki kusur sebebiyle ilgili firmaya başvurmuş olmanız ve iade, değişim vb seçimlik haklara ilişkin talebinizi iletmiş olmanız.

Tüketicinin korunması hakkında kanun - Madde 10 - İspat Yükü
Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir.
Servise yollamadan nasıl başvurabilirim, vergi ve mersis numaralarını internet üzerinden bulamadım. Arasam o bilgileri bana iletirler mi?​
Servise yollamanıza gerekmeksizin direkt tübis üzerinden sistemden başvurabilirsiniz. Vergi ve Mersis numarasını ticare sicil gazetesinden isim ile sotgulayarak veya mersis sitsinden bulabilirsiniz. (Faturanız mevcutsa fatura üzerinde de satıcının isimi, vergi numarası, adresi vb bilgiler yazar)​

öncelikle şu hususun altını çizmem gerekiyor ki ölü piksel varsa vardır yoksa da yoktur. Ölü pikselin 1 adet olması veya 3 adet olması bir şey fark ettirmiyor. 1 ölü piksel dahi olsa o ürün kusurludur. Dolayısıyla bu savunma argümanı doğru değildir. Nedense tüketiciler olarak bunu benimsemiş gibi gözüküyoruz. Bir masa aldığınızda 4 ayağından 1I kırık olduğu zaman sorunsuz mu oluyor? Aynı şeydir bu da.

Herhangi bir rapor almanıza, ürünün kusurlu (ölü pikselli olduğunu) ispatlamanıza gerek yok. Nitekim tüketici tarafından ürünün kusurlu olduğu iddiasına karşı ürünün kusursuz olduğunu ispat etme külfeti satıcıya aittir. Tüketicinin ürünün kusurlu olduğunu ispatlamasına gerek yoktur. Buradaki önemli husus üründeki kusur sebebiyle ilgili firmaya başvurmuş olmanız ve iade, değişim vb seçimlik haklara ilişkin talebinizi iletmiş olmanız.

Tüketicinin korunması hakkında kanun - Madde 10 - İspat Yükü
teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir.

Servise yollamanıza gerekmeksizin direkt tübis üzerinden sistemden başvurabilirsiniz. Vergi ve mersis numarasını ticare sicil gazetesinden isim ile sotgulayarak veya mersis sitsinden bulabilirsiniz. (faturanız mevcutsa fatura üzerinde de satıcının isimi, vergi numarası, adresi vb bilgiler yazar)​

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Faturamın üzerinde satıcı firmanın vergi ve mersis numaraları var. Aynı zamanda MSI yetkili servisi olan ServisPoint'inde vergi ve mersis numaralarını iletmem gerekir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı