Tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim

Bingoo

Hectopat
Katılım
10 Aralık 2020
Mesajlar
3.367
Makaleler
3
Çözümler
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Dün gece itibari ile tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Merak edenler için bu sürecin bende nasıl işlediğini anlatacağım.

BU KİLOLARA NASIL GELDİM

Hepinizin tahmin edebileceği gibi bilgisayar bağımlılığı yüzünden bu kilolara geldim. Ortaokul 5'e kadar kilom yerindeydi. Daha sonrasında bilgisayar ile tanıştım. Lise 2'ye geldiğimde boyum 191, kilom 125'di. Ufak bir diyetle kilomu 109'a düşürdüm lakin pandemi ile 109 olan kilom 162'ye kadar çıktı. Pandemi sonrasında ise kilomu koruyup 150-160 kilolarda gezindim durdum. Şu an boyum 192-193, kilom 155-165 arası.

AMELİYAT OLMAYA NASIL KARAR VERDİM

Kilolu olduğum vakitlerde hep şu cümleyi duydum "kilo versen çok yakışıklı olursun, boyun çok uzun kilo versen çok iyi olur" bu cümleler ilk bakışta güzel geliyor. Ama zaman geçtikçe hiç de öyle olmuyor bu durum bir artı puan ekledi.

Özellikle dışarıdan çekilmiş videolarımı görünce şoke girerdim. Benim gözümde ben o kadar da iri yapılı, şişman değildim bunun farkına varmak da artı bir puan ekledi.

Çevremde 4 kişi bu kilo yüzünden ameliyat oldu ve gerçekten iyi kilolar verdiler bu da artı bir puan.

Hepinizin tahmin edebileceği bazı şeyler "sıcak basmaları, bir yere sığmama, kötü sağlık, kötü kondisyon, kötü bakışlar, nefes nefese kalma, aşırı terleme, aldığın nefesin yetmemesi, garip gelecek ama gün içinde 6 litreye varan su içme, gün içerisinde 2-3 defa büyük tuvalete çıkmak, kendini eksik hissetmek" gibi gibi her kilolu insanların yaşadığı problemler artı bir puan ekledi.

Diyetlerde başarısız olmam artı beş puan falan ekledi. Hayatım boyunca büyüklü küçüklü birçok diyete başladım. Bazısı 2 ay sürdü 20 kilo verdim, bazısı 1 gün bile sürmedi akşamına bozup normalden fazla yedim. Diyetin yanında spor, yüzme, yürüme gibi şeyleri de denedim ama maalesef hayatın bir gerçeği var ki bu işler motivasyon işi. Bu motivasyon eninde sonunda bitti ve ben hep daha da geriye gittim. Kilo vermek istiyorsanız ya disiplinli birisi olacaksınız ya da ameliyata kaçacaksınız.

Çalıştığım işin %60-70'i bedensel güç gerektiriyor. Çalışırken çok defa nefes nefese kaldığımı, terlediğimi, konuşurken nefesimin yetmediğini bu yüzden teklediğimi fark ettim. Bunlardan da büyük bir problem ise ani bir hareketle kalp krizi falan yaşamaktan korkmam bu durumlar artı 2 puan ekledi. Lakin bu konuda bir korkum var o da ameliyat olduktan sonra bedensel işlerde bir süre çalışmamam gerekiyormuş. İşin sahibi zaten abim, babam, ben olduğum için sorun yok ama o işi ben yapmazsam başka birisinin yapması lazım. Ayrıca çalışamama süreci uzun olursa bu bütün durumu etkileyip direkt olarak ameliyat fikrinin iptal olmasına yol açabilir. Bu konuyu doktorla iyicene konuşacağım.

Eklemek istediğim birkaç şey daha var. Spor yap, diyet yap diyecek arkadaşlar kendinizi yormayın yapamadım, yapamıyorum. Ameliyatın bazı riskleri bulunuyor lakin hem psikolojik hem de sağlığım için bu riskleri göze alacağım. Eğer ameliyat olursam farklı bir konu daha açıp bu konuyu güncelleyeceğim. 2 ay içerisinde güncellememiş olursam zaten ameliyat olmamışım demektir.
 
43 kilo irademle vermiş birisi olarak söylüyorum ki. Mide ameliyatından sonra bir insan olarak senden ricamdır. 'lütfen' yemek yeme sistemini çöz. Çünkü; altyapıyı sağlam tutarak, kilonu sabit tutabilirsin. Eskisi gibi Fast food, yemek saati düzensizliği, daha fazla tuz, daha az su, daha fazla karbonhidrat tütmemeye ve dengeli yemeye özen göster. Çünkü; kilo denilince 1 sene öncesine kadar seninle bugün çok iyi empati kurabilirim. Allah yardımcın olsun. Yeni hayatında başarılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
43 kilo irademle vermiş birisi olarak söylüyorum ki. Mide ameliyatından sonra bir insan olarak senden ricamdır. 'Lütfen' yemek yeme sistemini çöz. Çünkü; altyapıyı sağlam tutarak, kilonu sabit tutabilirsin. Eskisi gibi Fast food, yemek saati düzensizliği, daha fazla tuz, daha az su, daha fazla karbonhidrat tütmemeye ve dengeli yemeye özen göster. Çünkü; Kilo denilince 1 sene öncesine kadar seninle bugün çok iyi empati kurabilirim. Allah yardımcın olsun. Yeni hayatında başarılar.

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dedikleriniz çok doğru çevremde ameliyat olan 4 kişini 1 tanesi verdiğini hepsini geri aldı, 2 tanesi %30 oranında kilosunu geri aldı, 1 tanesi ise ideal kiloda sabit duruyor yıllardır. Fikrimce büyük miktarda kilo kaybında aklım başıma gelir ve gerek hareket olsun gerek sağlıklı beslenme olsun dikkat ederim. Sizi de verdiğiniz kilo için tebrik ediyorum yaptığınız şeyi başarmak çok zor.
 
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dedikleriniz çok doğru çevremde ameliyat olan 4 kişini 1 tanesi verdiğini hepsini geri aldı, 2 tanesi %30 oranında kilosunu geri aldı, 1 tanesi ise ideal kiloda sabit duruyor yıllardır. Fikrimce büyük miktarda kilo kaybında aklım başıma gelir ve gerek hareket olsun gerek sağlıklı beslenme olsun dikkat ederim. Sizi de verdiğiniz kilo için tebrik ediyorum yaptığınız şeyi başarmak çok zor.

Çok teşekkür ederim. Eğer ki herhangi yemek konusunda bir ihtiyacın olursa, antrenörlüğe hazırlanıyorum. Öbür ay sınavım var, 1. kademe öğretmenlik için. Sana bir insan olarak, empati kurabiliyor olduğum için yemek yönlendirme fikri de verebilirim gün gelince, istersen. Ücretsiz tabii ki, yanlış anlama. Maddi açıdan asla algılama. Senin gibi dert çektim, bilirim yani :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı