Çözüldü Türk Telekom Fibernet başvurusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

workbunner

Kilopat
Şu an da Telekom 16 Mbps paketi kullanıyorum ve 13 Mbps Max(bölgemin desteklediği 24 Mbps bu arada) hız alabiliyorum. Eskiden evimin yakınlarında fiber olan yer gözükmezdi. Son baktığım sorgulamalardan evimin 100-140 metre aşağısına kadar fiber geldiğini görüyorum. Benim bu fiber alt yapıya ulaşma şansım var mıdır acaba? Varsa adımları öğretebilir misiniz? Telekom müdürlüğüne gittim sordum dilekçe falan doldurmak istiyorum dedim. Ama kalabalık olmasından ama başından sağmak için dilekçe falan olmuyor dedi gişedeki görevli. Fiber için beklemen lazım gelmesini sadece dedi. Yerimde bu arada Bursa\inegöl merkez mahalledeyim.

Çözüm
Bina da benden başka kimsenin yanaşacağını zannetmem imza işine. Ne gerek var gibisine getirmek isterler. Bunu telefon da Telekom bölge müdürlüğüne falan veya başka bir yere anlatsak derdimizi olmaz mı? Yani imza toplayıp dilekçe vermek harici başka bir yol var mıdır?
İnternet kalitesinin artacağından bahset gerekirse fazlasıyla abart ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr mail at fiber altyapısı istediğini belirt.
Yok önceden attığın hat değerlerinde gördüm vdsl değerlerine göre bakalım birde extra net sitesinde sorguladığında ne sonuç veriyordu?
15 mbs destekliyor demişti orda sorgulama yaptığımda
15 mbs destekliyor demişti orda sorgulama yaptığımda
O modem arayüzden değerleri gece evde gidince atarım anca
15 Mbps destekliyor demişti orada sorgulama yaptığımda.

O modem arayüzden değerleri gece evde gidince atarım anca.

VDSL geçinde son değerler bunlar. Bir de modem de DSL ışığı turuncu yanıyor ama internet var.
İkisi arasındaki farkı koydum. Eskisi yani ADSL bir tık daha mı hızlıymış ki acaba? Ne yapayım şu durumda?

Dosya Ekleri

• sdsa.PNG
    sdsa.PNG
    3,6 KB · Görüntüleme: 55
  • ikisi arasında fark.PNG
    ikisi arasında fark.PNG
    7,3 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:
VDSL Geçince ufak bir download kaybı olmuş ama upload artmış bu güzel bir artı ben de bir sorun sezdim bunu arıza kaydı açarak telekom şirketine belirtin paketimde bulunan hızı alamıyorum diye VDSL santrali biraz daha uzak olduğu için zayıflama artmış.
Fibernet için beklemede kalın bakır kablodan en kısa zamanda kurtulursunuz umarım.

VDSL geçince ufak bir download kaybı olmuş ama upload artmış bu güzel bir artı ben de bir sorun sezdim bunu arıza kaydı açarak Telekom şirketine belirtin paketimde bulunan hızı alamıyorum diye VDSL santrali biraz daha uzak olduğu için zayıflama artmış.
Fibernet için beklemede kalın bakır kablodan en kısa zamanda kurtulursunuz umarım.

Aynen upload bir nebze yükseldi oyunda ping bile 10-20 düştü. Bir tık hız azaldı bunun için arıyacağım. Bu r. Pover -15'lere neden düştü acaba ne anlam içeriyor bu.

İstanbul Çatalca bölgesinde Fiber başvurumuz şöyle kabul olmuştu;
-Bireysel başvuruları kabul etmiyorlar. Ediyorlar gibi gözüküyorlar daha doğrusu.
-Sokağın tamamından imza toplanılmış ve belediyeden destek alarak Beylikdüzü şubesine başvuru yapılmış.
3 ay sonra Çatalca Ferhatpaşa Mah. Atatürk Cad. Üzerinde Papatya Apartmanına Fiber geldi.

İstanbul Çatalca bölgesinde Fiber başvurumuz şöyle kabul olmuştu;
-Bireysel başvuruları kabul etmiyorlar. Ediyorlar gibi gözüküyorlar daha doğrusu.
-Sokağın tamamından imza toplanılmış ve belediyeden destek alarak Beylikdüzü şubesine başvuru yapılmış.
3 ay sonra Çatalca Ferhatpaşa Mah. Atatürk Cad. Üzerinde Papatya Apartmanına Fiber geldi.
Çok zor süreç ya apartmanı geçtim mahalleyi nasıl toplucaz imza için.yapacak bişey yok artık beklicez.En azından tarih verdiler.

Aynen öyle tarih geldi artık tarihi geldikten sonra rahatsız edeceksin onları bu arada DSL ışığın halen sarı yanıyor mu?

Turuncu yanıyor. Modem ZyXEL VMG3312-B10B internetten kullanım kılavuzuna baktın. VDSL aktif ışığıymış o. Modemden modeme değişiyormuş. Bu modem de VDSL ışığı oluyormuş.Net de de bir sıkıntı yok yani. Arıza kaydı oluşturdum en azından 1-2 Mbps daha artsa beni götürür artık fibere kadar.

Turuncu yanıyor. Modem ZyXEL VMG3312-B10B internetten kullanım kılavuzuna baktın. VDSL aktif ışığıymış o. Modemden modeme değişiyormuş. Bu modem de VDSL ışığı oluyormuş.Net de de bir sıkıntı yok yani. Arıza kaydı oluşturdum en azından 1-2 Mbps daha artsa beni götürür artık fibere kadar.
Aynen öyle ülkemizde bu süreçler çok yavaş ileriliyor ve çok sıkıntılı bir süreç gelişmeler oldukça beni haberdar edin size yardımcı olurum size bir takip numarası verdiler mi bu arada?

Aynen öyle ülkemizde bu süreçler çok yavaş ileriliyor ve çok sıkıntılı bir süreç gelişmeler oldukça beni haberdar edin size yardımcı olurum size bir takip numarası verdiler mi bu arada?

Yok hayır verilmedi. Ama ocak 2021 tarihi bana müşteri hizmetlerinden verildi. O mail attığım kişi muhatap oldu bölge müdürlüğüyle. Ona da o tarihi muhtemeden müdürlük vermiştir. Birkaç kez daha mail attım aynı şeyi söyledi bana. Ya toplu imza lazım işlemi hızlandırmak için ya da beklicez artık. Benim anladığım bu.

Yok hayır verilmedi. Ama ocak 2021 tarihi bana müşteri hizmetlerinden verildi. O mail attığım kişi muhatap oldu bölge müdürlüğüyle. Ona da o tarihi muhtemeden müdürlük vermiştir. Birkaç kez daha mail attım aynı şeyi söyledi bana. Ya toplu imza lazım işlemi hızlandırmak için ya da beklicez artık. Benim anladığım bu.
Takip numarası alın ve o numara üzerinden sürekli bahsedin bana söz verildi ama yapılmadı gibisinden ilerde lazım olacak Ocak 2021'de tekrar hatırlatırken.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı