HDI Düşüyor aslında.Gelişme derken GDP bahsediyorsa o hep yükseliyor zaten? Önemli olan GDP per capita değil mi
HDI oda hep artar zaten eğer iç savaşlar veya suç oranları anormal hızla artmazsa
HDI Düşüyor aslında.Gelişme derken GDP bahsediyorsa o hep yükseliyor zaten? Önemli olan GDP per capita değil mi
HDI oda hep artar zaten eğer iç savaşlar veya suç oranları anormal hızla artmazsa
Hdı düşüyor aslında.
Bende.Yüksek bir düşüş beklemiyorum.
Frostpunk oyununda insanlar açlıktan ölüyor genel olarak zor durumdalar orada insanların umut seviyesini yüksek tutmak için kilise kur ve resmen insanları bu şekilde oyala diyordu, o geldi aklıma istemsizce.Sadece ilk cümleni ve konu başlığını okuyarak şunu söyleyeceğim. Vatansever olmak karın doyurmuyor oradan hesapla. Ülkenin çok büyük bir kısmı vatansever ve aç. Aç olmaktan kastım doymak anlamında olan açlık değil. Tatile aç, eğlenmeye aç, hobilere aç, özgürlüğe aç ve bu da biz gençler için çok büyük bir problem.
Hocam aslında parası olan bir kişiye her yer cennettir.Parası olana cennet, olmayana cehennem gibi bir ülke.
Sadece okulda torpilim olmadığı için 3 defa okul 1. çalındı ve okuldaki sınav soruları gözümün önünde hademenin kızına verildi obp ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur hayatın her yanında torpil var artık yeteneğe falan da önem vermiyorlar torpilin varsa yaşadın kardeş sanki veri sızıntısı olsa ne olacak ülke batıyor yolda çevirdiğiniz 10 kişinin 9'unda cebinde para yoktur yani terörist ile anlaşma yapıyoruz bir domates olmuş 50 lira adalet hukuk falan onlar ohoo hiç yok yani bu ülkede yaşanılmaz.İlk önce 15 yaşındayım vatansever bir insanım. Ortaöğretime başladığımdan beri zorbalık görüyorum bu hayatta sadece hocaya "ne ayaksın?" dediğim için okul değiştirme cezası aldım hakaret bile etmedim. Herkese haddinden fazla yetki veriyorlar. Dedim ki şehir değiştireyim bir baktım Türkiye'de yaşanılan veri sızıntıları falan çok canımı sıkmaya başladı. Parası olan kişiler panel üzerinden radyoloji görüntülerimi, e-Nabız raporlarımı, kan tahlillerimi görüyorlar. Ayrıca varsayım yapayım: Evlenip çocuk falan yapsam bile, eşimin bile gebe olduğunun bilgisi falan herkes tarafından görülüyor. Çocuk izlem bilgileri falan gözüküyor. Çocuğu doğurup adını versem bile saniyesinde panelciler bile onun kimlik bilgilerini görebiliyorlar. Bu durumu görünce aşırı utandım. Ayrıca benim bile e-Devlet'te göremediğim "karıştığı olaylar" "ifade sorguları" gibi şeyler var. Onu geçtim parası olan birisi anlık konumumu güncel adresimi sınavdan aldığım puana kadar her şeyimi herkes görebiliyor. En kötüsü de, Türkiye'de ad soyad ile birisini aradığınızda o kişinin kimlik fotoğrafları falan çıkıyor. Bunları görünce gerçekten ülkeyi terk etme isteğim arttı. Zaten ülkede çok büyük toplumsal bir gerileme var siyasi olarak da demokratik olarak da gerileme söz konusu. Herkese haddinden fazla yetki veriliyor. Ancak siyasi olayları görmezden gelebilirim fakat veri sızıntılarını asla görmezden gelemem. Bu veri sızıntıları yüzünden ülke değiştirmeyi düşünüyorum artık. Sizce, hâlâ Türkiye yaşanılabilir bir ülke midir? Bana göre artık yaşanılmaz bir ülke maalesef.
Haklısın hocam bende görmüştüm.Sadece okulda torpilim olmadığı için 3 defa okul 1. çalındı ve okuldaki sınav soruları gözümün önünde hademenin kızına verildi obp ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur hayatın her yanında torpil var artık yeteneğe falan da önem vermiyorlar torpilin varsa yaşadın kardeş sanki veri sızıntısı olsa ne olacak ülke batıyor yolda çevirdiğiniz 10 kişinin 9'unda cebinde para yoktur yani terörist ile anlaşma yapıyoruz bir domates olmuş 50 lira adalet hukuk falan onlar ohoo hiç yok yani bu ülkede yaşanılmaz.
Bu adam favori y
İnanç ile oyunun çok daha kolay olması Kanun ve Düzen seçtiğinde ise ittir kaktır oynanması da en ironik kısmı sanırsam.Frostpunk oyununda insanlar açlıktan ölüyor genel olarak zor durumdalar orada insanların umut seviyesini yüksek tutmak için kilise kur ve resmen insanları bu şekilde oyala diyordu, o geldi aklıma istemsizce.Ben vatanseverim ülkemi terk etmem, ülkem bana yeter diyen kişileri çok gördüm. Bazı ülkelerde hayat daha kolayken.
Hocam aslında parası olan bir kişiye her yer cennettir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.