Türkiye neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Savaş zamanı yazdığımı okuyacak kapasitedesin herhalde. Tam tarih vermiş miyim?
Kimin hangi kapasitede olduğu çok belli yazdığın mesajdan kafanı yorma canım :)
Kimsenin askeriye tamamen karşı olduğu yok, ekonominin direklerini sağlam dikmezsen o silahları üretecek parayı, savaş zamanında ülkeyi kaldırabilecek bir ekonomiyi bulamazsın.
 
Yaptırım dış güçler vs. bunları geçiniz. Altyapı yatırımı, askeri alanda yapılan yatırımlar vs. zaten yapılması gereken şeyler. Güzel işler yapılmadı mı, elbette yapıldı, Allah razı olsun. Biz istiyoruz ki her alanda olumlu gelişmeler yaşansın, en azından daha kötüye gitmeyelim. Ama bakıyorsun insanların önce refah düzeyini azaltıp, sonra ellerine bir şey tutuşturup şükür etmelerini bekliyorlar.

Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk. Victor Hugo

İşe yarıyor gerçi, ne yazık ki. Toplumsal düşünemiyoruz, sen, ben veya üç beş kişi belki binler bunu yapabiliyor ama milyonlar yapamıyor. Kendi çıkarları için siyaseti kullandığı sırada toplumun çıkarlarını hiçe sayan bir anlayışla çok ilerlemek mümkün değil. Yıl 2021 olmuş, faiz neden mi/sonuç mu tartışması yapılıyor, kamu kaynakları etkin kullanılmıyor, liyakate dayalı kadrolaşma yok, itiraz edenin sesini kesiyorlar, dış politikada rotasız gemi gibiyiz, rüzgar nereden eserse oraya doğru ilerliyoruz. Makro kararları mikro kurullarda alırsanız yanılırsınız, aldanırsınız. Söylemlerle ekonomi yönetilmez, ne kadar sosyal bir bilim de olsa, sandığınızdan daha mutlak bir bilimdir. Bunu gözardı ederseniz, ekonomi bu halde olur işte. Yalnızca ekonomi de değil, şu gün hanginiz bir anlaşmazlıkta rahatlıkla mahkemede hakkım olanı alabilirim diyebiliyorsunuz? Eğitim diyeceğim, daha bugün gördüm, Hayalimdeki Çin Resim Yarışması adlı yarışma düzenleniyormuş, soydaşlarımız toplama kamplarında işkence görürken, bu yapılan ne ile açıklanabilir? Çinde hayalimdeki Türkiye diye bir yarışma duydunuz mu? İşte bu zihniyet bizim sorunumuz. Buraya o kadar olay, o kadar örnek sıralarım ki, sayfalarca yazı olur. Fayda eder mi, sanmam. Bu arada hiçbir kesime hizmet etmiyorum, siyasi herhangi bir görüşten yana taraf değilim. Malumunuz eleştirmek suç oldu, bugün normal vatandaş olarak uyuyup yarın bilmem ne olarak nitelendirilmiş şekilde uyanabiliriz. Keşke toplum olarak bir şeylere uyanabilsek.
 
Anladığım şey şu. Evet, askeriye bir devleti ayakta tutan en önemli şeylerden birisi. Fakat ekonomi bu kadar kötü iken, askeriyeye yatırımlarını öne sürüp doğru yönetiyorlar demek doğru mu? Ülkeyi ayakta tutan en temel şeylerden birisi ekonomidir. Ki zaten bu yüzden binlerce kilometre öteden Amerika bize zarar verebiliyor. Eğer ekonomiyi sağlamlaştırsaydık bunları yaşamıyor olurduk belki.
 
Eğitim yüzünden olabilir mi? Ve bu eğitim iktidar değişse bile değişmeyecek. Ne iktidarlar gördü bu ülke, kimse genel kafayı değiştiremedi. :) Her şey millette bitiyor.
 
Aynı dönemde nota verelim diyenlere karşı müzik notası mı bu diyen kişi yönetimin başında hatırlatayım. Yani ABD ile çıkar ortaklıkları var. Şimdi bu kişi kalkıp ben Amerika'yı dış güç olarak görüyorum diyorsa gülerim zaten. Söylenecek çok şey var ama ifade özgürlüğü yok bu ülkede, hafifçe dokundurmadan eleştirmek gerek yoksa ağamızın gücüne gidiyor.
Tezkere'yi sunan baş taçlarımızdı zaten, anladınız hocam siz. Amerika bize bizden daha yakın durumda.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı