Genetik ve Kültürel olarak Yunanlar ile çok benzeriz.
Şu Anki Türkiye'nin Osmanlıya uzaktan yakından alakası yokÇoğu tarihçi bunu tartışıyor. İlber Ortaylı "devamıyız" diyor. Bence de devamıyız çünkü, Türk tarihi çok önceden başlarken Türkiye tarihi 1071'den başlar. 1071'den beri Anadolu, Irak, Azerbaycan gibi Türklerin yurt edindiği bölgede bu kadar kesin bir devlet kurulmadı. Ayrıyeten günümüzde emniyet, itfaiye, Kızılay gibi birçok kurum Osmanlı'dan kalma. Kurtuluş savaşında bile çoğu cephede Osmanlı'dan kalma ordular kullanıldı. Sizce devamı mıyız?
Çoğu tarihçi bunu tartışıyor. İlber Ortaylı "deva mıyız" diyor. Bence de deva mıyız çünkü, Türk tarihi çok önceden başlarken Türkiye tarihi 1071'den başlar. 1071'den beri Anadolu, Irak, Azerbaycan gibi türklerin yurt edindiği bölgede bu kadar kesin bir devlet kurulmadı. Ayrıyeten günümüzde emniyet, itfaiye, Kızılay gibi birçok kurum osmanlı'dan kalma. Kurtuluş savaşında bile çoğu cephede osmanlı'dan kalma ordular kullanıldı. Sizce devamı mıyız?
Osmanlı bize sadece borçlarını miras bıraktı ve yok oldu gitti. Bu bakımdan mirasçısı olduğumuz doğru. Normal aile ilişkilerindeki gibi miras reddi yapabilseydik güzel olurduMirasçısıyız.
Yanlış bir düşünce bence. Katılmıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk zaten o dönemdeki Osmanlı'dan memnun değildi. Çokça susturulmaya çalışılmıştı bildiğiniz üzere. Ben onun bize miras bıraktığı ülkeye Osmanlı demeyi haksızlık olarak görüyorum.
Ben devamı olduğumuza katılmıyorum. Devamı olsaydık Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş olmazdı. Osmanlı İmparatorluğu olarak yolumuza devam ederdik. Bayrağından yönetim şekline her şey değişti. Osmanlı ordularını kullanmış olmamız doğal. Adamların toprağı kalmadı ki. Haliyle Türkiye vatandaşı olarak savaştılar. Osmanlı bizim atalarımızın olduğu devletti. Ve soyumuz onlardan geliyor. Ama devamı değiliz. Osmanlı'dan gelen Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Çok farklı bir yolda ilerledik. Demek istediğim arada ince bir çizgi var. Devamıyız diyenlere de lafım olmaz. Ama bence değiliz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.