Türkiye'de Eğitim Sistemi

Ziya Selçuk bu hataları telafi edebilir mi?

  • Evet

    Oy: 10 14,9%
  • Hayır

    Oy: 57 85,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    67
Müfredatın değişmesi lazım. Sadece ezberle-sınavda yapıştır olmamalı. Sadece pozitif bilimlere değil sanata, müziğe vb. de önem verilmeli. Ayrıca öğretmenler de sanki para için değil de gönüllü yapıyorlarmış gibi yapmalılar. Yanlışım varsa lütfen belirtin.
 
1- Eskiden öğrenciler yaramazlık yaptı mı hocalar bir güzel dayak atarlarmış. Ne demişler laftan anlamayan dayaktan anlarmış. Şimdi ise öğrenciler öğretmenlerin üstüne yürüyor.

2 Okula sevgi diye bir şey kalmadı. Sabahın köründe uykudan kaldıran sistem yüzünden
.
3- Teknoloji var oldu olalı öğrenciler tembel olamaya başladı. Eskiden kütüphanelere gidip notlar alınırmış, araştırma yapılırmış. Şimdi ise gruplaşma var. Herkes sınavlara falan kendi grubu ile çalışıyor. Bir fikir alışverişi yok.

4-Okumak istemeyip ailesi tarafından zorla okutulan öğrenciler hem başarılı öğrencilere engel oluyor hem de ortalama başarıyı düşürüyorlar.

5-Türkiye'de çıkan meslekler azaldı, bunun yerine kimsenin bilmediği ya da yapamadığı mesleklere yönelmek gerekiyor ki iş için senin ayağına gelsinler.

6-Öğretmene düşen görevler= Sınıftaki bütün öğrencileri eşit seviyede davranmak, ders dışında çeşitli topluma yönelik aktiviteler yaptırmak. 4 senelik lise hayatımda son senenin 2. dönemi ilk defa münazara etkinliği oldu. Yani ilk defa sınıfça bir etkinlik yapmış olduk. Öğrenciye arkadaş gibi yaklaşmak.
Öğrenciye düşen görevler= Öğretmenin sahip olduğu bilgileri sonuna kadar (sömürmeye) almaya çalışmak. Sürekli öğretmene sorular vs sorarak öğretmeninde kendini geliştirmesini sağlamak. Saygılı ve efendi olmak. Zaten derslerde başarılı olmasanız bile öğretmenle aranız ne kadar iyiyse derslerinizde o kadar iyi oluyor.

Sizlerden geri dönüş bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Aslında ülkemizden daha iyi meslekler çıkabilirdi. Bunlar nedenini şöyle açıklayabilirim:
Başarısı çok yüksek olan bireyler, iyi bir üniversite kazanıyor. Orada 4-5 sene çok fazla çalışıyorlar. Fakat yanlış karar verenler oluyor. Yanlış karar yüzünden ülkeden çıkan yüksek meslekler (Mühendis vb.) azalıyor. Bunun toplama zararları var. Daha başarılı bir toplum olmaya çalışırken işleri berbat etmek gibi.
 
Bu yıl gerçekleşen liseye geçiş sınavı güzeldi, bilen ile bilmeyeni ayırdı.
İngilizce eğitimi değişmeli.
Diğer her şey süper.
 
Sistem tek bir bakan ile dönmüyor, belki ufak iyileştirmelerde bulunabilir ama eğitim dediğimiz sistem anayasada bile kendine yer bulan bir durum. Bu arada çok hızlı şekilde iyileşme hayal etmeyin, bir sistemin yerine oturması ve en iyi hale gelmesi en az 5-10 yıllık bir süreç.
 
Saçma sınav sistemi yüzünden işime yaramayan 10 dersten sorumlu tutuldum ve bir şeye yaramadı. Yine kendim öğreniyorum istediğim şeyleri. Düzelmesi umurumda değil, yakında ayrılacağım buradan. Umarım size Erasmus falan çıkar da, kurtulursunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de sınav dersleri sorunu var. Mesela siz İngilizce öğretmeni olacaksınız. Size İngilizceden sınav yapılıyor. Ama yanında matematik, sosyal bilgiler ve Türkçe derslerinden de sınava giriyorsunuz. Bu bir saçmalık. İngilizce öğretmeni olduğunuzda bu dersler o kadar işinize yaramayacak ki:sinsi:
 
Bir de sınav dersleri sorunu var. Mesela siz İngilizce öğretmeni olacaksınız. Size İngilizceden sınav yapılıyor. Ama yanında matematik, sosyal bilgiler ve Türkçe derslerinden de sınava giriyorsunuz. Bu bir saçmalık. İngilizce öğretmeni olduğunuzda bu dersler o kadar işinize yaramayacak ki:sinsi:
Haklısınız, hala matematiği seven bir İngilizce öğretmeni göremedim.
 
Eğitim sistemine en büyük darbeyi yeni nesil vurmuştur. Artık, eskiden gösterilen hiçbir değer, hiçbir önem, hiçbir saygı, artık gösterilmemiştir. Özetle, yeni nesil sayesinde eğitim ve eğitim sistemi evrim geçirmiştir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı