Rehber Türkiye'de oyun geliştiricisi olmak

Evet unity konusunda çok daha bilgili olur çok daha hızlı yardımcı olabilir. Ancak bu öğrenirken size ne kadar fayda sağlar emin değilim. Bir sorunla karşılaşıp GPT olmadan internette araştırarak saatlerce uğraşmak sizi bu işi gerçekten bilen biri haline getiriyor. Bir problemle karşılaşacaksınız ve bunu çözeceksiniz. Hayatınız bunu yapmakla geçecek. Her şeyi GPT'ye soramazsınız çünkü onun bilmediği yapamadığı anda patlarsınız. Ama ufak tefek şeyleri hızlıca çözebilirsiniz artık evet.

@Ömerrrrrr Ömer hocam selamlar, buildbox motoru ile ilgili görüşleriniz neler? Ayrıca bir Türk genci olarak düşük pazarlama bütçeleri ile mobil pazarda hypercasual trenine binsem en azından asgari yaşam şartlarımı sağlayabilir miyim? Üst seviye gelir hedeflerim yok.

Merhaba. maalesef buildbox hakkında hiç bilgim yok. Hypercasual şu anda bitti gibi bir şey. Olan kısmına da düşük pazarlama bütçesiyle girmek mümkün değil. Reklam yapmadığınız sürece hiçbir şekilde öne çıkamıyorsunuz. Para kazanmak için (sadece reklamlardan) milyonlarca kullanıcıya ihtiyacınız var. Bunları da ancak reklamla alabiliyorsunuz.

@Ömerrrrrr merhaba, şu an oyun geliştirme sektöründe açık var mı? Unity motorunu öğrenmeye çalışıyorum fakat aklımı çok kurcalıyor, 5 yıl sonra sektörün durumu iyiye gider mi?

Bir de şu an yapacağım oyun ileride işe girerken bana avantaj sağlar mı?

Oyun sektörü, önü kapanabilecek en son sektörlerden birisidir. Özellikle AI korkusu olanlar için geçerli.

Ayrıca siber güvenlik vb. ekip gerektiren ciddi işler dışında illa bir yerde işe başlamanıza gerek yok. Indie gelişebilirsiniz.

Ama eğer bir yere girmek isterseniz, yaptığınız projeleri GitHub'a yükleyip public olarak yayımlayın derim. En az B2 seviyesinde İngilizce öğrenmeye bakın.

Şu an yapacağınız oyun işe girerken avantaj sağlar. Mutlaka bol bol oyun yapıp bakın ben bunları yapabiliyorum diye göstermelisiniz. Oyunlarınızı sadece kod olarak githubda paylaşmak biraz yetersiz olabilir ilk elemeyi yapan IK'cılar onu anlamadığı için. Bu oyunları görsel olarak videolarla vs bir portfolyode toplamak çok daha etkili olur. Önü bence de kapanmaz mobil oyun alanı özellikle ilerlemeye devam ediyor. Ama tabi kesin bi şey söylemek güç. Ama portfolyonuza koyduğunuz oyunların direkt eğitimlerde yapılan standart oyun olmadığından kendiniz güzel gözükmesi için (sadece modelleme texture kalitesi değil daha çok hissiyat ve akıcılık olarak) çaba sağlayıp öyle koyun derim.

hocam, oyun yaptık diyelim. Reklam nereye verebiliriz? Temel olarak “şuraya, buraya verilmeli” dediğiniz yerler var mı? Instagram, YouTube Shorts gibi en işe yarar ve verilmesi gereken yerler burası mı? Başka neresi var? Zaten bilmiyorum, sadece cevabı merak ediyorum. En işe yarar, kesin yerler nelerdir? Ondan sonra diyelim hiç reklam yapmadık, sıfır. Steam’e koysak, gayet de fiyatı uygun olsa satar mı yine de? Veya görülür mü? Teşekkür ederim. Ve oyun geliştiricisi derken mesele bir gruba katılmak mı? Daha çok kendin oyun yapmayı öğrenip bireysel yapıp oradan kazanmak popüler değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…