Türkiye’de yaşayan birinin maddi durumu

Arkadaş kendini düzgün ifade edemediği için herkese garip gelebilir. Şöyle bir durum da var eskiye göre Türkiye'nin alım gücü bayağı bir düşük size şöyle bir örnek verelim. 2008 yılı yılbaşında 50 TL'ye yaş pasta kola çerez ıvır zıvır rahatlıkla alabiliyordum 2020 senesinde 50 TL'ye pasta ve kolayı zor alabiliyorum. Ekonomi desen yok vatandaş zaten önemsenmiyor. Karantina zamanı bile doğru düzgün destek olamadılar ödenek çıkardılar yürürlüğe girdiği süreden itibaren 15 gün geçti diye yarım yatırdılar yardım için bunu yapıyorsun okeyiz ama verdiğin para 1000 TL günümüz şartlarından hiçbir şey sen bir de kararı alalı 15 gün oldu diye yarım 500 TL yatırırsan ne yapsın bu kadar insan yardım yapılacaksa düzgün bir şekilde yapılmalı değil mi?
Madem 2008 yılından örnek veriyorsunuz o seneki asgari ücreti de yazın. O sene ortalama 450 TL olan asgari ücretin %10-12 kısmını harcamaktan bahsediyorsunuz. Şu anda 2300 olan asgari ücretin %10'unu harcarsanız yani 230 TL'yi pastayı, kolayı alır ve masayı dizersiniz.

Parayı değerlendirirken o seneki değeri de önemli. 2008 yılı 50 TL'si ile günümüzdeki 50 TL'yi bir tutmamak gerekir.
 
Ekran Alıntısı.PNG
 
Madem 2008 yılından örnek veriyorsunuz o seneki asgari ücreti de yazın. O sene ortalama 450 TL olan asgari ücretin %10-12 kısmını harcamaktan bahsediyorsunuz. Şu anda 2300 olan asgari ücretin %10'unu harcarsanız yani 230 TL'yi pastayı, kolayı ve masayı dizersiniz.

Parayı değerlendirirken o seneki değeri de önemli. 2008 yılı 50 TL'si ile günümüzdeki 50 TL'yi bir tutmamak gerekir.

2008 senesınde eve 2 asgari ücret giriyordu dolapları ağzına kadar dolduruyor birikim de yapabiliyorduk. 2020 senesindeyiz yine eve 2 asgari ücret giriyor dolabı dolduralım borcu ödeyelim derken elde para kalmıyor ay sonunu zor getiriyoruz. 2008 senesi borçlarımız yine vardı ama bu kadar sıkılmıyorduk rahatlıkla harcama yapıp birikim yapabiliyorduk. 2008 senesinde asgari ücret düşüktü evet alım gücü yüksekti bunu anlamak istememek büyük bir saçmalık başka bir şey değil. Çoğu insan kabullenmiyor ama Türkiye'nin ekonomisi berbat.
 
2008 senesınde eve 2 asgari ücret giriyordu dolapları ağzına kadar dolduruyorr birikim de yapabiliyorduk. 2020 senesindeyiz yine eve 2 asgari ücret giriyor dolabı dolduralım borcu ödeyelim derken elde para kalmıyor ay sonunu zor getiriyoruz. 2008 senesi borçlarımız yine vardı ama bu kadar sıkılmıyorduk rahatlıkla harcama yapıp birikim yapabiliyorduk. 2008 senesinde asgari ücret düşüktü evet alım gücü yüksekti bunu anlamak istememek büyük bir saçmalık başka bir şey değil. Çoğu insan kabullenmiyor ama Türkiye'nin ekonomisi berbat.
Hocam ekonomimiz iyi demiyorum ben. Sadece bakış açınıza yönelik bir ekleme yaptım.
 
Hocam ekonomimiz iyi demiyorum ben. Sadece bakış açınıza yönelik bir ekleme yaptım.

Az önce dediğim gibi kendimizi yanlış ifade ediyor olabiliriz ama farklı açıdan da baksak bir değişiklik yok her şey ortada.
Aman hocam, her doğru her yerde söylenmez derler. Sonuçta sosyal bir mecradayız. Nereden ne şikayet gelebileceğini bilemeyiz. Dikkatli olalım :)

Değiştirdim.
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ya bir bakarsın ceza verirler beklerim vallahi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı