Türkiye'deki ateistlerin sayısı neden artıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir insan varsa zaten ateistte olmasın müslüman da. Mümkünse mağara kabuğuna çekilip yaşasın. Ben orda bir tarafı ötekileştirirken kendi tarafını salt iyi olarak göstermesini eleştirdim.
Sana iyi battım herhalde. Okumuyorsunuz arkadaş bunu dile getirince nasıl suçlu ben oluyorum. Kendinizi başka türlü savunun.
 
Aynen tam olarak kast ettiğim buydu. Ben aykırı davranıp ilgi çekmek isteyen kesime laf söyledim. Arkadaşlar yorumumu anlayamadı galiba.
Önceki mesajlar çok karışmış onu tam anlayamadım ama yani aykırılık çok farklı bir konu. Mala bağlama ihtimali de var:) Fakat cidden ailesinden etkilenen veya ailesine inat edenler de var.
Ki Türkiye'de dinden çıkanların çoğu dini bilmeden çıkıyor.
Okuduğu şeyin manasını bilmeden arapça okuyor da ondan:)
Tabii ki yaratılışçılar bunları okumaz, araştırmalarını arabistan çöllerinden çıkartamazlar. Resmen kafalarını kuma gömerler.
Ne yazık ki okumuyorlar. Defalarca açıklansa da okumuyorlar. Ama okuyup araştırıp manevi olarak inanmayı seçene de saygım sonsuzdur. Ben araştırmadan bağnazlık yapana kızıyorum asıl.
 
Bunun sebebi aile baskısı ve çevrenin rahatsız edici hal ve hareketleri bence. İnsanları soğutuyorlar dinden. İnsanın kendi düşünüp taşınıp beyninde güzel bir şekilde tartıp ona göre karar vermesi lazım.
Kesinlikle. Tanrı, insanın içinde olandır. Başkasının anlattığı değil.
 
Ülkedeki ateistlerin yarısı neden ateist olduğunu sorgulamıyor bile. Sırf havalı olmak için. "Ben ateistim tanrıya inanmıyorum." "Ooo ne kadar havalı değil mi abi yaa." Bana göre tek kelime ile saçma.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı