Türkiye'ye şeriat gelir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kitabımız olan kur'an-ı Kerim'de bile yazıyor dinde zorlama yoktur diye. İsteyen zina eder, isteyen açık giyinir; bunu Müslüman da yapsa Hristiyan da yapsa senin Müslüman olarak görevin uyarmaktır. "dinde zorlama yoktur" -bakara süresi, 256. ayet Kur'an'ı kerim. Ülkenin en büyük sorunlarından biri olsa gerek, müslümanız Kur'an'ı bilmiyoruz. Ailemizden ne görürsek körü körüne inanıyoruz -her ne kadar doğruluk içerse de- sorgulamıyoruz, araştırmıyoruz.

Bu arada ben İran'daki gibi bir şeriat'ten bahsediyorum zorlama ile. Şeriat zaten bir yönetim biçimi değil din kelimesinin eş anlamlısı.

Kesinlikle doğru konuşmuşsun dostum. Arkadaşlar dini olarak şeriata baktığınızda zorlama yoktur. Hz. Muhammed (sav.) Dönemine baktığınızda yahudilerle birlikte yaşadığı dönemlerde yahudilere onların inancı ve kanunları ile muamele etmiş, onları Müslüman olmaya zorlamamıştır. He şu an İran ve Afganistan da gördüğünüz durum buna çok ters orası ayrı...
 
21 yılda bu dediklerinin aksine bir şey dedi mi? LGBT için de yürüyüş yapmalarına falan tepki gösteriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Tabiki ama şeriyatı getirecek olanlar Kuran'dan değil, tonlarca uydurma şeyden oluşan mezheplerden güç alır, onların dediğini yaparlar.

Günümüzde müslümanların Allahü Ekhber diyerek diğer müslümanları camilerde katlettiğini ve bunu sadece mezhep ayrılığı nedeniyle yaptığını düşünürsek, ben çok güvenmezdim.
Ben de çok güvenmiyorum zaten. Birisi doğru uygulasa diğeri bozacak. Kendi dillerinde uygulayamayanlar varken biz ne yapalım? 🫢
 
LGBT'yi bende sevmem saygıda duymam. Bir şey yapabileceklerini de pek sanmıyorum LGBT'ye.
Erdoğan'ın burada LGBT derken ne kast ettiğini anlamak güç. Bununla mücadale edeceğiz derken de LGBT ile mi yoksa eşcinseller ile mi anlaşılmıyor. Ve evet LGBT'ye pek bir şey yapamazlar çünkü eşcinsel bireyler protesto kültürüne sahip insanlar.
Yaptığımız seviyeli tartışma için teşekkür ederim. Sizden herhangi bir ters tepki almamak açıkçası beni mutlu etti. Umarım ben de size ters tepki vermemişimdir. Verdiysem de affola.
 
Ben de çok güvenmiyorum zaten. Birisi doğru uygulasa diğeri bozacak. Kendi dillerinde uygulayamayanlar varken biz ne yapalım? 🫢
Siz de hocaymışsınız, yeni fark ettim rozetinizi. Ben her türlü din baskısından uzak durmayı yeğliyorum. Sonunda hep birilerinin çıkarına gidiyor durum.
 
Erdoğan'ın burada LGBT derken ne kast ettiğini anlamak güç. Bununla mücadale edeceğiz derken de LGBT ile mi yoksa eş cinseller ile mi anlaşılmıyor. Ve evet LGBT'ye pek bir şey yapamazlar çünkü eş cinsel bireyler protesto kültürüne sahip insanlar.
yaptığımız seviyeli tartışma için teşekkür ederim. Sizden herhangi bir ters tepki almamak açıkçası beni mutlu etti. Umarım ben de size ters tepki vermemişimdir. Verdiysem de affola.

Türk gençlerinin eş cinsel olmasından bahsediyordur bence. Yani pek bir şey yapamazlar ama yürüyüşlere falan daha fazla engel olurlar.
 
Siz de hocaymışsınız, yeni fark ettim rozetinizi. Ben her türlü din baskısından uzak durmayı yeğliyorum. Sonunda hep birilerinin çıkarına gidiyor durum.
Ne yazık ki çıkar, insanın gözünü kör edebiliyor. 🕊️

Ayrıca o rozeti almak o kadar da zor değil bence. Eğitim kategorisine girdikten sonra arada sırada bir şeyler yazıp alınabilir. İsteyen varsa bir denesin. 😁
 
Ülke laik olabilir ama %99u Müslüman.
Kim diyor Süleymancılar mı? Bu ülkenin taş çatlasa %70'i Müslümandır. Müslümanların kendilerinden başka şekilde düşünen insanları insandan saymama huyu yüzünden böyle abuk subuk oranlar veriliyor.

Ülke ne kadar laik olsa da Müslüman olan bir kesimde var.
Geçen bir yazıda bu kitleden bahsetmiştim, sen paragraf dolusu açıklama yapsan bile beyinleri algılamadığı için aynı şeyi tekrar tekrar sorarlar diye. Adamlar yukarıda kaç kere şu cümlenin açıklamasını yapmış geliyorsun aynı şeyi karşı argüman olarak yazıyorsun.

Ekleme: Ülkenin en fazla %70'i Müslümandır demem %99'ı Müslüman olsaydı istediğinizi yapardınız anlamına gelmiyor. İsterse benim dışımda ülkenin tamamı Müslüman olsun, bu ülke laik bir ülkeyse siz hiçbir şekilde benim yaşam tarzıma karışamazsınız.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı