Türkler neden oyun yapamıyor?

Canım kardeşim yönetenleri kurucuları zaten. Firma ise hala Türk kardeşlerde ama bu adamların firması Almanya'da, Almanya'ya vergi veriyorlar, resmi yazışmalarda ana üssümüz Almanya diyorlar, alman kanunlarına bağlılar. Bu firma nasıl Türk firması oluyor?

Zamanında ailesi Almanya'ya göç etmiş. Türkiye'de kalsalardı Türkiye bağlı şirket olacaklardı. Türk her yerde Türk.
 
Herkes bilindik birkaç örnek vermiş ben de az bilinen eskilerden bir tane vereyim örnek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Zamanında ailesi Almanya'ya göç etmiş. Türkiye'de kalsalardı Türkiye bağlı şirket olacaklardı. Türk her yerde Türk.
3. defa söylüyorum adamlar Alman devletine vergi veriyor, Alman devletinin yasalarına tabi, Alman topraklarında yetişip büyümüşler, resmi yazışmalarda Alman firmasıyız diyorlar. Adamların Türk olması firmanın Almanya devletine bağlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sizin "fikriniz" bu konudaki gerçeği değiştirmiyor hukuken ve mantıken bu firma Alman firması.
 
3. defa söylüyorum adamlar alman devletine vergi veriyor, alman devletinin yasalarına tabii, alman topraklarında yetişip büyümüşler, resmi yazışmalarda alman firmasıyız diyorlar. Adamların Türk olması firmanın Almanya devletine bağlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sizin "fikriniz" bu konudaki gerçeği değiştirmiyor hukuken ve mantıken bu firma alman firması.

Sahipleri Türk, Türkler tarafından geliştirilmiş. Almanya'da kurulması bir şeyi değiştirmez.
 
Sahipleri Türk, Türkler tarafından geliştirilmiş. Almanya'da kurulması bir şeyi değiştirmez.
Hukuken ve mantıken değiştiriyor. Sizin mantığınıza göre Coca Cola Türk firması çünkü CEO'su Türk hatta Türkiye'de firmaları var bkz:Coca Cola Türkiye, Tesla ve Space X ise Güney Afrika şirketi çünkü kurucusu Güney Afrikalı.
 
Mis gibi dünyalar harikası Zula var ya?
 
Hukuken ve mantıken değiştiriyor. Sizin mantığınıza göre Coca-Cola Türk firması çünkü CEO'su Türk hatta Türkiye'de firmaları var bkz: Coca-Cola Türkiye, Tesla ve space X ise Güney Afrika şirketi çünkü kurucusu Güney Afrika'lı.

CEO'dan bahsetmiyorum kuranlardan bahsediyorum.
 
Crytek EA'ya bağlı bir şirketti. %99 yabancı sayılır. Taleworlds desen Bannerlord zamanında Türkçe dil desteği bile verip vermeyecekleri tartışılıyordu. Yıllar önce Warband'a yayınlanan Viking Conquest DLC'si ne bile zahmet edip doğru düzgün Türkçe dil desteği getiremediler.
 

Geri
Yukarı