Türkler Oyun Oynamayı Bilmiyor!

Daha nasıl anlatabilirsin bilmiyorum. Bir zamanlar hatırlarsanız türkler ETS 2'de oynamayı bilmedikleri insanların oyununu b*k ettikleri için türkleri uzaklaştırmak amaçlı TR server açılacağı lafı dönüyordu. Yeni bilgisayar aldım valoranta heveslendim indirdim girdim ilk önce yaşları 20 olan kişiler geldi bir umut doğdu içimde aradan 1gün geçti yaşları 11 12 olan kişiler kendileri oynayamasada milletin annesine sövüyor Frankfurt sunucusu geçtim orayı da işkal etmişler ne yazık ki üzücü bir durum gerçekten.
 
Öncelikle 5 yaşımdan beri oyun oynayan biriyim. Genelde rahatlamak ve eğlenmek için oyun oynanır ve bu işin fıtratında kazanmakta var, kaybetmekte. Ancak bizim millet oynamayı bilmiyor. Benim oyun oynarken en büyük 2 şartım vardır. Birisi eğlenmeye çalışmak(saçma sapan şeyler bile olsa), diğeri ahlaklı olmak. İyi oynamış, kötü oynamış umrumda değil. Kimseye sataşılmasın ve herkes eğlensin yeter.

İlk örneğm tabii ki Türkiye'nin kara deliği olan LoL üstünden olacak. 8 seviyeyim ve kapalı seçimde oynuyorum. Oyunlara başlamadan önce "herkese iyi oyunlar, lütfen saygılı olup iki taraf olarak eğlenelim." diyorum ve oyun başlıyor.
Oyun başlar başlamaz koridor kavgaları, ailevi değerlere küfürler, kendini e-sporcu sanıp kötü oynayanlara hakaret edenler, karşı tarafla küfürleşmeler. Lütfen saygılı olalım diyorum ve benim anneme, babama, inandığım ve saygı duyduğum şeylere hakaret ediyorlar. Oyun sonu çağırdığımda 10-13 yaş aralığında birisi çıkıyor bunları yapan.

CS:GO: Burada ilginç bir şekilde Rus'lar ile çok iyi anlaşıyoruz. Herkes eğlencesine oynarken bir anda Türk geliyor, "Türk var mı" diyor. Ben de Türk var diye "ben" diyorum. Ne zaman ölsem ya hakaret, ya da küfür yiyorum.

Assetto Corsa: Beceri isteyen bir oyun olduğu için fazla damlamıyorlar buraya. Damlayanlar ise sizi hayattan bezdiriyor. Ne zaman geçsem hemen son attırmaya çalışıyorlar ya da size kıl olup sürekli saldırıyorlar.

Lfs: Burası ücretsiz olmasına rağmen Assetto Corsa'ya göre daha rahat. Burada hile açıp çarpanlar oluyor genelde. Ancak yolun yarısından sonrasına gelmeye zekaları yetmediği için bir şey yapamıyorlar.

Minecraft: Özellikle hile açanlar genelde Türk oluyor. Hypixel gibi sunucularda Türkçe bir şeyler yazma, iki gram ingilizceleri ile sürekli küfür etmeye çalışma gibi sıkıntıları var. Özellikle Survival ve skyblock sunucularda dolandırma olayları hat safhada.

Bir tek bu tipler mi bana geliyor, yoksa bizim millet mi genel olarak böyle anlamadım. Üşenmeden okuyan moderatör ve üyelere teşekkürler. İyi günler.

Türkler oyun oynamak için değil küfür etmek için oynuyorlar bir örnek vereyim Valorant'ta Jett instalock atmış bende bir düellocu daha lazım diye Reyna aldım 6. rount 10 killim var çocuk bana sövüyor daha kendinin 2 killi var Jett instalock yapan o Reyna uzun zamandır oynamamama rağmen takım mvp siyim zaten yeniliyoruz bir rounda pingi 500'e çıkıp indi onu bahane gösteriyor kesinlikle katılıyorum çok haklısın.
 
Benim bu tarz tipler abartırsa yaptığım hareket psikolojik şiddet. Herkese sataşan ya da kışkırtan bu tiplere sesiz kalırsanız ya da ciddi bir şekilde aşağılarsanız zaten laf yetiştiremediği için susuyorlar. Bunları yapamıyorsanız biraz daha bağırmasını bekleyip atma oylaması başlatarak "Kick this kebab" yazıp kendilerini uğurluyorum. Ancak bu bizim ahlaksız, terbiyesiz olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.
 

Geri
Yukarı